Πώς να σταματήσετε να τσακώνεστε συνεχώς με τον σύντροφό σας – 5 συμβουλές για μια υγιή σχέση

Ένας πρώην επαγγελματίας μποξέρ βαρέων βαρών, ο Ed Latimore δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να σταματήσετε τους καυγάδες εκτός ρινγκ. Όταν θυμώνετε με τον σύντροφό σας, η αδρεναλίνη πλημμυρίζει τον οργανισμό σας. Οι μύες σας σφίγγονται και ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται. Στη συνέχεια, η αναπνοή σας επιταχύνεται και είναι δύσκολο να σκεφτείτε καθαρά. Είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που καταπονεί όλο το σώμα.

Αν και ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό και υγιές συναίσθημα, γίνεται αγχωτικό, όταν το βιώνετε συχνά. Οι στενές σχέσεις έχουν τη μοναδική ικανότητα να επηρεάζουν τα επίπεδα του στρες και τη ζωή γενικότερα. Και δεδομένου ότι το στρες είναι μια υποκείμενη αιτία για το 75-90% των ασθενειών, χρειάζεται προσοχή στην ποιότητα των διαπροσωπικών σας σχέσεων.

Ο τσακωμός με οποιονδήποτε μπορεί να κάνει τις μέρες σας να φαίνονται αφύσικα μεγάλες. Επίσης, ο τσακωμός με τον σύντροφό σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε σαν να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο. Πολλές φορές μπορεί η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη. Παράλληλα, οι συχνοί καβγάδες είναι δείκτης βαθύτερων προβλημάτων στη σχέση.

Πότε ο τσακωμός είναι ανησυχητικό σημάδι σε μια σχέση

Ο τσακωμός, όπως αναφέρεται στην καθομιλουμένη, σημαίνει ότι όλες οι εναλλακτικές δίοδοι επικοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Η σύγκρουση είναι ένα φυσιολογικό μέρος κάθε σχέσης. Η αποφυγή σύγκρουσης, επειδή την φοβάστε, μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής για μια σχέση.

Όταν υπάρχουν σαφείς προσδοκίες, καλή επικοινωνία και ωριμότητα σε μια σχέση, δεν υπάρχουν λόγοι για να λογομαχήσετε. Σε μια σχέση με ωριμότητα δεν προκαλούνται συγκρούσεις για διάφορα θέματα όπως τα οικονομικά και άλλες ανεκπλήρωτες ανάγκες, επειδή υπάρχει πάντα μια διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Όταν φτάσετε στο σημείο να τσακωθείτε, η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έχουν διακοπεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν αφιερώνετε χρόνο για να ακούσετε την πλευρά του άλλου και να βρείτε έναν τρόπο να λύσετε το πρόβλημα. Οι συχνοί καβγάδες αποτελούν σημάδι προειδοποίησης ότι κάτι δεν πάει καλά σε μια σχέση.

5 συμβουλές για να σταματήσετε να τους συχνούς καβγάδες και να ξαναβρείτε την ισορροπία στη σχέση σας

1. Σταματήστε να προσπαθείτε να έχετε δίκιο
2. Ορίστε τι δεν είναι αποδεκτό στη σχέση
3. Να καταλάβετε ότι οι περισσότεροι καβγάδες είναι παρεξηγήσεις
4. Μάθετε τι σημαίνει πραγματικά η επικοινωνία
5. Μάθετε πώς να βοηθάτε στην αποκλιμάκωση της κατάστασης

Σταματήστε να πιστεύετε ότι έχετε πάντα δίκιο

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε να τσακώνεστε, γενικά, είναι να προετοιμάσετε τον εαυτό σας. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να σταματήσετε να προσπαθείτε να πείσετε τον σύντροφό σας, ότι έχετε πάντα δίκιο. Όταν παλεύετε για να επιβληθείτε, χάνετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε το πραγματικό πρόβλημα και να βρείτε τη λύση.

Το ότι δεν χρειάζεται να έχετε δίκιο δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε υποχείριο. Απλώς καλό είναι να ενεργείτε με περισσότερη ωριμότητα. Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Είναι σημαντικό να έχω πάντα δίκιο ή να είμαι ευτυχισμένος;». Μια απλή αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους καβγάδες. Η προοπτική αυτή συμβάλλει στο να μην εστιάζετε στον εαυτό σας, αλλά στο σύνολο.

@edlatimore “Some rules you can bend. Others, you can break. . . . #freeyourmind #paradigmshift #mindsetshift #thematrix #beatthesystem #nonconformist #nonconformity #outsidethebox #creativity ♬ Clubbed To Death – (Kurayamino Mix) – Rob D

Ορίστε τι δεν είναι αποδεκτό στη σχέση

Οι συχνοί καβγάδες αυξάνουν τις πιθανότητες να συμπεριφερθείτε με άσχημο τρόπο στον σύντροφό σας. Δεν σκέφτεστε με τη λογική παρά μόνο με ποιο τρόπο θα αντιδράσετε. Σε αυτή την περίπτωση οι αντιδράσεις σας καθοδηγούνται από τον θυμό και την εξάντληση.

Συνήθως μαθαίνουμε αυτούς τους θεμελιώδεις τρόπους αντιμετώπισης των συγκρούσεων μεγαλώνοντας και παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονταν τις συγκρούσεις οι γονείς μας.

Η σχέση σας μπορεί να είναι τοξική και να οδηγεί σε συναισθηματική κακοποίηση εάν υπάρχουν οι ακόλουθες συμπεριφορές:

  • Βρισιές
  • Απομόνωση ή αποστασιοποίηση
  • Ψυχολογική χειραγώγηση
  • Σπάσιμο αντικειμένων
  • Απειλές για χωρισμό

Το να γνωρίζετε τι είναι απαράδεκτο σε μια σχέση προέρχεται από την αυτογνωσία και τον σεβασμό της αυτοεκτίμησής σας. Όταν από την αρχή μιας σχέσης, θέσετε κάποια όρια, μπορείτε στο μέλλον να αποφύγετε τις συγκρούσεις.

Να καταλάβετε ότι οι περισσότεροι καβγάδες είναι παρεξηγήσεις

Μόλις καταλάβετε ότι οι περισσότεροι καβγάδες ή οι διαπληκτισμοί είναι απλώς η τριβή που δημιουργείται από τις διαφορές στην προσωπικότητά σας, θα σταματάτε να τσακώνεστε και θα αρχίζετε να διαχειρίζεστε αυτές τις προστριβές.

Ένας τρόπος για να το καταλάβετε αυτό είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας: «Πώς θα νιώθω σε ένα χρόνο μετά για αυτόν τον καβγά;» Έρευνα έχει δείξει ότι η αλλαγή της εστίασής σας από το παρόν ή το εγγύς μέλλον στο μακρινό μέλλον μπορεί να σταματήσει αποτελεσματικά τους ανεπιθύμητους καβγάδες.

Το να κάνετε την παραπάνω ερώτηση σας αναγκάζει καταλάβετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς και την ευτυχία στη ζωής σας και τη σχέσης σας. Επίσης, σταματάτε να κάνετε λάθος υποθέσεις για τον σύντροφό σας ή να σκέφτεστε ότι θέλει με κάποιο τρόπο να σας κάνει κακό.

Μάθετε τι σημαίνει πραγματικά η επικοινωνία

Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίου μπορείτε να είστε ένας καλός συνομιλητής είναι μία από τις καλύτερες λύσεις να αποφύγετε τους καβγάδες γενικότερα. Η φράση «καλή επικοινωνία» χρησιμοποιείται τόσο συχνά που το νόημά της έχει γίνει ασαφές. Αν ρωτήστε οποιονδήποτε στον δρόμο τι χρειάζεται μια υγιείς σχέση, σίγουρα οι περισσότεροι θα σας απαντήσουν «καλή επικοινωνία». Παρόλο που όλοι το γνωρίζουν αυτό, τότε γιατί οι συχνοί καβγάδες μία από τις βασικές αιτίες διαζυγίου;

Ο λόγος είναι ότι, ενώ οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη για μία σχέση, δεν ξέρουν πώς να την επιτύχουν. Η αποτελεσματική επικοινωνία σημαίνει να κατανοείτε ουσιαστικά τον σύντροφό σας και να είστε επίσης σε θέση να ζητήσετε αυτό που χρειάζεστε. Είναι κάτι περισσότερο από απλή συζήτηση για ένα θέμα ή από την προσπάθεια να αναγκάσετε κάποιον να δει την άποψή σας.

Σημάδια ότι χρειάζεται να βελτιώσετε την επικοινωνία με τον σύντροφό σας

  • Δεν κάνετε οπτική επαφή
  • Διακόπτετε συνεχώς τον άλλο
  • Η γλώσσα του σώματός σας στέλνει διαφορετικό μήνυμα από αυτό που εκφράζετε με λόγια
  • Είστε υπερβολικά συναισθηματικοί
  • Κάνετε υποθέσεις για τις προθέσεις του άλλου

Εάν απομονώνεστε ή ξεσπάτε σε οποιοδήποτε δυσκολία, ένας ειδικός σχέσεων και η θεραπεία ζευγαριών μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτή τη συμπεριφορά. Η καλή επικοινωνία σημαίνει ότι κατανοείτε τον σύντροφό σας και δεν τον κατηγορείτε συνεχώς

@edlatimoreThe Lost Art of Communication In a world obsessed with the latest tech innovations, we overlook the most powerful tools of all—listening and speaking skillfully. No matter how advanced technology gets, human relationships still rest on quality communication. If you learn how to truly listen, a person will feel comfortable opening up and revealing anything you hope to know about them. Listening fosters intimacy and trust. Likewise, if you master inspiring, persuasive speech, you can motivate people to take nearly any desired action. Words move hearts and minds. Oratory sways elections, builds movements, and wins deals. Yet today we invest so little in developing nuanced communication abilities. We text and tweet instead of conversing. We interrupt instead of listening intently. We assume megaphones beat empathy. Your lack of social skills will cost you far more opportunities than your lack of technical ones. If you learn how to listen, a person will tell you anything you want to know. If you learn how to speak, a person will do anything you want them to do. Even in this technologically advanced world, communication skills still reign supreme. Amidst the noise, those able to deeply listen, carefully craft messages, and rouse emotions have tremendous influence. The basics are timeless for a reason. #communication #digitalcommunication #communications #listening #understanding #communicate #speak #interpretation #empathy #listeningskills #communicationskills #deeplistening #rhetoric #thoughtprovoking♬ Sport (60 Sec) – TimTaj

Μάθετε πώς να βοηθάτε στην αποκλιμάκωση της κατάστασης

Η ωριμότητα σε μια σχέση, σας βοηθά να προβλέψετε εάν κάτι πρόκειται να προκαλέσει καβγά και να αλλάξετε την οπτική σας. Εάν θέλετε να σταματήσετε να τσακώνεστε, πρέπει να αναγνωρίζετε πότε η κατάσταση γίνεται τεταμένη και να μάθετε να την αντιμετωπίζετε πριν εξελιχθεί άσχημα.

Πηγή: FOXreport.gr

Οπτική ψευδαίσθηση: Είστε εξαιρετικά παρατηρητικοί εάν καταφέρετε να βρείτε το κρυμμένο ρόπαλο του μπέιζμπολ

Νέα κρέμα με μελανίνη προστατεύει το δέρμα από ηλιακά εγκαύματα και γήρανση

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ