Πώς να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα σας χωρίς να την καταστρέψετε

Το ξέρατε ότι μια τσάντα μπορεί να είναι μέχρι και πέντε φορές πιο βρώμικη από μια τουαλέτα; Είναι αλήθεια και αν το σκεφτείτε καλά, θα καταλάβετε. Χρησιμοποιούμε τις τσάντες μας καθημερινά. Τις ακουμπάμε σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δοκιμαστήρια, ταμεία, τουαλέτες και ό,τι επιφάνεια υπάρχει. Τις βγάζουμε στην πόλη στα καυσαέρια, τις μεταφέρουμε μαζί μας από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο και τις γεμίζουμε με κάθε είδους αντικείμενα, μέχρι και φαγητό! Κάνατε την εικόνα; Ίσως τώρα σας πείσαμε ότι η αγαπημένη σας, δερμάτινη τσάντα πιθανότατα να έχει πάνω σας τόσα μικρόβια που θα έκαναν μία μικροφοβιακή να λιποθυμήσει και μόνο στην σκέψη!

Και ναι, είναι όντως δύσκολο και επίφοβο πολλές φορές να την καθαρίσετε, γιατί υπάρχει περίπτωση να την καταστρέψετε. Γι’ αυτό κι εμείς σας βρήκαμε τον τρόπο να το κάνετε εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, μέσα σε λίγα μόλις βήματα.

Πώς να κάνετε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα στην τσάντα σας

Βήμα 1- Ξεκινάτε καθαρίζοντας την τσάντα μέσα και έξω με ένα σφουγγαράκι κι ένα απαλό καθαριστικό, ειδικό για τσάντες, κάνοντας μασάζ με τον αφρό. Προσοχή δεν πρέπει να την τρίψετε!

Βήμα 2- Αφήστε την τσάντα σας να στεγνώσει με φυσικό τρόπο και μετά περάστε την με μία προστατευτική κρέμα (ειδική και αυτή για τσάντες, την οποία θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο), δίνοντας έξτρα προσοχή σε ραφές, στα χερούλια και σε δύσκολα σημεία.

Βήμα 3- Αν έχετε μία χρωματιστή ή υπερβολικά λερωμένη τσάντα, πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές για καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση που δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να κάνετε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία μόνο στα πολύ λερωμένα σημεία, όπως τα χερούλια.

Πώς να αφαιρέσετε έναν υγρό λεκέ από την τσάντα σας

Βήμα 1- Τοποθετείστε αμέσως ένα πανί πάνω στον υγρό λεκέ, όπου κι αν βρίσκεστε. Πρέπει να καταφέρετε να απορροφήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το περισσότερο υγρό, για να είναι ευκολότερο μετά να τον αφαιρέσετε.

Βήμα 2- Στη συνέχεια «μουλιάστε» το σημείο, χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πανί με ζεστό νερό. Προσοχή: ζεστό, όχι καυτό!

Βήμα 3– Καθαρίζετε τον λεκέ από έξω προς τα μέσα, έτσι ώστε να περιορίσετε την έκτασή του. Χρησιμοποιείστε ειδικό καθαριστικό και όχι ένα οποιοδήποτε σαπούνι γιατί υπάρχει κίνδυνος να αποχρωματιστεί η τσάντα σας.

Βήμα 4– Αφήνετε την τσάντα να στεγνώσει με φυσικό τρόπο.


Και να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως ό,τι και να κάνετε δεν πρέπει να την τρίψετε ποτέ! Να κάνετε απαλές κινήσεις και να έχετε υπομονή. Σε λίγο η τσάντα σας θα δείχνει σαν καινούργια και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Πηγή: Instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ