Πώς να καθαρίσετε εύκολα ένα σπασμένο αυγό από το πάτωμα της κουζίνας

Όποιος μαγειρεύει γνωρίζει ότι το ωμό αυγό είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί από το πάτωμα της κουζίνας. Εάν σπάσουν αφήνουν μία πολύ άσχημη μυρωδιά που δεν φεύγει εύκολα με τα καθαριστικά.

Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει μία πολύ εύκολη λύση για καθαρίσετε ένα σπασμένο αυγό από το πάτωμα: το αλάτι. Το πρόβλημα με την μυρωδιά προέρχεται από την σύσταση του αυγού. Είναι εξαιρετικά ρευστό και μαζεύεται δύσκολα με το χαρτί κουζίνας.

Το κόλπο, λοιπόν, είναι κάποιος αλάτι, που είναι γνωστό ότι μπορεί να στερεοποιήσει το αυγό. Έτσι μόλις το αυγό πέσει στο πάτωμα ρίξτε αλάτι. Μην το σκουπίσετε αμέσως αλλά αφήστε το αλάτι να δράσει για περίπου 15 λεπτά.

Αμέσως μετά το αυγό μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και χωρίς μυρωδιές. Στη συνέχεια περάστε ένα καθαριστικό από το πάτωμα και όλα τα υπολείμματα του αυγού θα εξαφανιστούν.

Επιπλέον αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αλάτι στο πάτωμα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ταυτόχρονα βοηθάει και στην καταπολέμηση των μικροβίων.

Δείτε παρακάτω βήμα βήμα την διαδικασία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ