Πώς να καθαρίσεις τις κουτσουλιές από το αυτοκίνητο

Πόσες φορές έχετε γυρίσει στο αυτοκίνητό σας και το έχετε βρει με κουτσουλιές; Σίγουρα πολλές. Η μάχη με την καθαριότητα του αυτοκινήτου είναι…συνεχής και είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις κουτσουλιές τακτικά και γιατί είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές στο χρώμα. Δεν πρέπει λοιπόν να περιμένετε μέχρι το επόμενο πλύσιμο.

Ασφαλής οδήγηση στην κακοκαιρία – Τι πρέπει να προσέχουμε

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τις κουτσουλιές από το αυτοκίνητό σας:

  • Αφαιρέστε τις κουτσουλιές το συντομότερο δυνατό. Όσο περισσότερο μένει η κουτσουλιά στο αυτοκίνητό σας, τόσο πιθανότερο είναι να προκαλέσει ζημιά στο χρώμα. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να αφαιρέσετε τις κουτσουλιές εντός 24 ωρών.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού και νερού. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες από υγρό πιάτων με ζεστό νερό και καθαρίστε τις κουτσουλιές  με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί. Προσέξτε να μην τρίψετε στο σημείο με δύναμη, καθώς μπορεί να χαλάσει το χρώμα ή να ξύσετε την επιφάνεια του αυτοκινήτου.
  • Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και νερού. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα και νερό (σε ίση ποσότητα) και καθαρίστε τις κουτσουλιές. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.
  • Ψεκάστε με WD-40. Το WD-40 μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της κουτσουλιάς και να κάνει ευκολότερη στην αφαίρεση. Ψεκάστε στην περιοχή και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα μαλακό στεγνό πανί.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό. Υπάρχουν πολλά καθαριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αφαίρεση των κουτσουλιών. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του προϊόντος.

Tips

Εδώ είναι μερικές επιπλέον συμβουλές:

  • Όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί ή ύφασμα για να αποφύγετε το ξύσιμο του χρώματος. Και πάντα να ξεπλένετε την περιοχή σχολαστικά με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή διαλύματος καθαρισμού.
  • Εάν η κουτσουλιά είναι στεγνή και σκληρή, μπορεί να χρειαστεί να την μουσκέψετε με ένα υγρό πανί ή με ψεκαστήρα πριν την αφαιρέσετε.
  • Προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά ή καθαριστικά με λειαντικά, καθώς αυτά μπορεί να βλάψουν το χρώμα του αυτοκινήτου σας.
  • Εάν έχετε πολλές κουτσουλιές να αφαιρέσετε, καλύτερα να πάτε το αυτοκίνητό σας σε έναν… επαγγελματία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ