Ποιος λέει πρώτος «σ’αγαπώ»; – Έρευνα αποκαλύπτει αν πρόκειται για άνδρες ή γυναίκες

Ποιος θα πει πρώτος το “σ’αγαπώ”. Σίγουρα απασχολεί αρκετούς σε μια νέα σχέση, ειδικά αν φοβούνται να κάνουν το πρώτο βήμα. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο SAGE Journal of Social and Personal Relationships διαπίστωσε ότι οι άνδρες σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις τείνουν να λένε πρώτα «σ’ αγαπώ».

Οι ερευνητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια από 3.109 ενήλικες (πάνω από το 70% ήταν γυναίκες και το 85% ήταν ετεροφυλόφιλοι) από την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Χιλή, την Κολομβία, την Γαλλία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτά οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν διάφορα διαδικτυακά ερωτηματολόγια σχετικά με τις σχέσεις τους.

Σε αντίθεση με τα στερεότυπα πρότυπα φύλου, η παγκόσμια ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι σε έξι από τις επτά περιοχές (όλες εκτός από τη Γαλλία), οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να παραδεχτούν πρώτοι τα συναισθήματά τους.

Κατά μέσο όρο, οι άνδρες σκέφτηκαν να εξομολογηθούν την αγάπη τους και να πουν το “σ’ αγαπώ” έπειτα από 69 ημέρες σε μια σχέση, ενώ οι γυναίκες δεν το σκέφτηκαν πριν από τις 77 ημέρες.

Αν και οι ερωτευμένοι μπορεί να το ένιωθαν για λίγο διάστημα, το «σ’ αγαπώ» δεν λεγόταν συνήθως πριν από τις 107 ημέρες για τους άνδρες και τις 122 ημέρες για τις γυναίκες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακούγοντας τον σύντροφό τους να λέει αυτές τις δύο μικρές λέξεις έκαναν τους περισσότερους συμμετέχοντες να αισθάνονται χαρούμενοι.

Τα άτομα που είναι περισσότερο ανεξάρτητοι, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, και αναζητούν απόσταση στις σχέσεις, ήταν λιγότερο εκστατικοί όταν τους έλεγαν «σ’ αγαπώ», ενώ τα άτομα που ασχολούνται περισσότερο με την ανταπόκριση του συντρόφου τους. ήταν πολύ πιο ευχαριστημένοι.

Προηγούμενη έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνδρες στις ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να ομολογήσουν πρώτοι την αγάπη τους. Μια συναισθηματική σύνδεση είναι προφανώς αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε ρομαντική σχέση και νέα έρευνα δείχνει ότι είναι επίσης βασικό στοιχείο για το «εξαιρετικό σεξ».

Μια συγκλονιστική μελέτη  που δημοσιεύθηκε τον Μάιο στο περιοδικό Sexuality & Culture  έδειξε ότι οι τρεις παράγοντες που συμβάλλουν στο να θεωρήσει κάποιος μια σεξουαλική επαφή «εξαιρετική» είναι ο οργασμός, η συναισθηματική σύνδεση και η χημεία. Αν και δύσκολο να προσδιοριστεί, μια συναισθηματική σύνδεση ήταν ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας για εξαιρετικό σεξ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ