Κατεδάφισαν τη βίλα όπου έζησε και πέθανε ο Αλ Καπόνε – Έτσι έμοιαζε το «παλάτι» του στο Μαϊάμι

Η έπαυλη της δεκαετίας του 1920 όπου έζησε και πέθανε ο Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι έχει κατεδαφιστεί, παρά τις προσπάθειες ανατροπής της απόφασης από ομάδες διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου: Η μαφιόζικη δράση του Αλ Καπόνε και η εξόντωση της αντίπαλης συμμορίας

Το σπίτι, που χτίστηκε το 1922 σε ισπανικό στιλ σε ένα νησί στον κόλπο Biscayne, πουλήθηκε το 2021 για 15,5 εκατομμύρια δολάρια. Παρά το αίτημα για τη διάσωσή του, η κατεδάφιση έγινε. Το ακίνητο περιλάμβανε μια πισίνα, ιδιωτική παραλία, επτά δωμάτια και μια αποβάθρα. Ο Καπόνε κατείχε το σπίτι από το 1928. Πέθανε το 1947 στην κατοικία. Ήταν γνωστός ως “Scarface” για τα σημάδια από το μαχαίρι στο πρόσωπό του.

Δείτε το βίντεο από την κατεδάφιση

Το παραθαλάσσιο αρχοντικό ισπανικού αποικιακού στιλ

Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν γκάνγκστερ αγόρασε το σπίτι με επτά υπνοδωμάτια και επτά μπάνια το 1928 για 40.000 δολάρια. Λέγεται πως στη συνέχεια ξόδεψε 200.000 δολάρια (περίπου 2,85 εκατομμύρια δολάρια σήμερα) για να εγκαταστήσει μια πύλη, έναν τοίχο ύψους 2 μέτρων, προβολείς, μια καμπάνα και ένα σπήλαιο από κοραλλιογενείς βράχους. Το κτήμα έμεινε στην οικογένεια μέχρι που η Mae Capone, η σύζυγός του, το πούλησε το 1952.

Πλήρως ανακαινισμένο το 2015, το σπίτι βγαίνει στην αγορά από το 2018. Το παραθαλάσσιο αρχοντικό ισπανικού αποικιακού στιλ προσφέρει θέα στον κόλπο Biscayne και διαθέτει ιδιωτική παραλία, πύλη και πισίνα 9 επί 18 μέτρων με καμπάνα, σύμφωνα με την καταχώριση. Το τροπικά διαμορφωμένο ακίνητο αποτελείται από τρεις ξεχωριστές κατασκευές: την κύρια κατοικία, τον ξενώνα και το σπίτι στην πισίνα.

Το κτήμα ανακαινίστηκε για να διατηρηθούν οι δομές της δεκαετίας του 1920, ενώ αναβαθμίστηκαν οι ανέσεις και ο σχεδιασμός του κτήματος 30.000 τετραγωνικών ποδιών Στη βίλα, τα αυθεντικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα μαύρο και χρυσό Art Deco δωμάτιο, φωτιστικά οροφής του 1920, τζάκι στο σαλόνι και βεράντα. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν πόρτες γαλλικού τύπου, δάπεδα από μασίφ ξύλο και ανοιχτές καμάρες.

Δείτε το εσωτερικό της βίλας του Αλ Καπόνε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ