Ζώδια: Μάθε ποια είναι τα στερεότυπα για το καθένα

Η λέξη «κλισέ», γαλλικής προέλευσης, ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στον τομέα της τυπογραφίας και σταδιακά υιοθετήθηκε από τον απλό κόσμο για να περιγράψει επαναλαμβανόμενες πράξεις και στερεότυπα. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε τις πιο κλισέ ιδιότητες του κάθε ζωδίου, από την οργή του Κριού μέχρι την έπαρση του Λέοντα, την ένταση του Σκορπιού έως την αναξιοπιστία των Διδύμων.

ΚΡΙΟΣ (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Είστε ανυπόμονοι, με αδυναμία στις… εκρήξεις, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν λέτε τόσο την αλήθεια όσο την εκτοξεύετε στους άλλους. Το μόνο πιο μικρό από το «φυτίλι» σας είναι το εύρος της προσοχής σας.

Έχετε αυτοπεποίθηση παρά την αδεξιότητα και την απόλυτη έλλειψη τακτ που σας χαρακτηρίζουν. Οι συγκρούσεις, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, η μυρωδιά της βενζίνης και ο απαλός ήχος της στάχτης που πέφτει κάνει την καρδιά σας να χτυπά δυνατά.

ΤΑΥΡΟΣ (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Είστε αυθόρμητοι και πεισματάρηδες. Δεν είστε σε θέση να συγχωρήσετε ή να δεχτείτε βοήθεια. Σας αρέσουν τα φυτά στο σπίτι και συχνά τα μιμείστε με την αδράνειά σας. Ωστόσο, το πραγματικό έπαθλο της προσωπικής σας καλλιέργειας είναι ο περίφημος κήπος με τις μνησικακίες σας.

Οι πρώτες λέξεις που μάθατε ήταν «δικά μου» και «περισσότερα». Ηρεμείτε με online αγορές, υδατάνθρακες και μουσικές εκπομπών και σειρών.

Εξίσου πιστοί και τεμπέληδες, οι Ταύροι, μένετε σε δουλειές και σχέσεις που έχουν τελειώσει ή δεν έχουν να σας προσφέρουν κάτι πια.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Δίδυμοι, είστε επιφανειακοί, σας αρέσει να χλευάζετε τους άλλους και να τους διακόπτετε ενώ προσποιείστε ότι ξέρετε περισσότερα από τους άλλους.

Είστε εντελώς ακατανόητοι για τους περισσότερους και δυσκολεύεστε να διατηρήσετε οπτική επαφή, να ολοκληρώσετε έργα ή να χειριστείτε βαριά μηχανήματα. Σας αρέσει το φλερτ, απεχθάνεστε τη δέσμευση και η προσοχή σας αποσπάται εύκολα. Το να είναι κάποιος κοντά σας είναι εξίσου γοητευτικό και εξαντλητικό.

Είστε πραγματικά ανίκανοι να κρατήσετε μυστικό. Η αλήθεια είναι περισσότερο μια αφηρημένη έννοια παρά μια πραγματική αξία για εσάς, και είστε διάσημοι για το ότι «ξαναγράφετε την ιστορία»,  αφού λέτε ψέματα και μπερδεύετε τους αντιπάλους σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Καρκίνοι, ζείτε σε μια περίεργη, θλιβερή φωλιά πουλιού φτιαγμένη από ομφάλιους λώρους, ξεφουσκωμένα μπαλόνια, κλεμμένες λωρίδες από τα ρούχα των πρώην σας και τα απομεινάρια των ονείρων των άλλων.

Είστε χειριστικοί και κυκλοθυμικοί. Για εσάς, τα συναισθήματα είναι γεγονότα, ο καθρέφτης σας είναι ροζ χρώματος, η ικανότητά σας να προχωρήσετε είναι περιορισμένη και η ικανότητά σας να αναλάβετε την ευθύνη για τη συναισθηματική σας αστάθεια είναι ανύπαρκτη. Η ευαισθησία σας είναι ένα είδος ναρκισσισμού, καθώς πιστεύετε ότι όλα αφορούν εσάς ή τουλάχιστον στοχεύουν σε εσάς.

Είσαι ποιητικοί γιατί όλα πληγώνουν τα συναισθήματά σας.

ΛΕΩΝ (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Έχετε εμμονή με τον εαυτό σας. Πιο… πυκνό από το μαλλί σας, είναι ο εγωισμό σας. Είστε η ψυχή του πάρτι γιατί δεν ξέρετε πότε να πας σπίτι και δεν αντέχετε να είστε μόνοι. Περιμένετε να σας φέρονται σαν διασημότητες/βασιλείς γιατί αυτό πιστεύετε ότι είστε.

Είστε εγωιστές και υπερβολικοί και δεν αντέχετε να είστε στο περιθώριο. Υπάρχετε μόνο όταν σας βλέπουν και είστε γενναιόδωροι μόνο όταν υπάρχει κοινό. Όλα αυτά κρύβουν τον βαθύ φόβο σας να είστε απλώς μέτριοι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Παρθένοι, είστε κλειστοί σαν άνθρωποι και κουβαλάτε παντού το απολυμαντικό των χεριών σας. Τρώτε βότανα που ελπίζετε να σας κρατήσουν στη ζωή, αλλά γενικά αποτυγχάνετε να απολαύσετε τη ζωή που προσπαθείτε απεγνωσμένα να παρατείνετε.

Έχοντας πάντα έναν πόνο στην κοιλιά και μια γενικότερη αίσθηση υπαρξιακού τρόμου, πάντα εστιάζετε στη λεπτομέρεια και δεν είστε ποτέ ικανοποιημένοι. Συνδυάζετε τις ιδιοτροπίες, τις προτιμήσεις και τα όριά σας σε ένα είδος πανοπλίας που αποτρέπει οποιονδήποτε από το να σκεφτεί ότι θα μπορούσατε να είστε διασκεδαστικοί.

Είστε επικριτικοί, απαιτητικοί και επιβεβαιώνεστε όταν οι άνθρωποι σας απογοητεύουν γιατί το είχατε προβλέψει.

ΖΥΓΟΣ (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Θέλετε να ευχαριστείτε τους πάντες και διατηρείτε το status quo με κάθε κόστος – ακόμα και εις βάρος όλων των άλλων.

Σας αρέσουν τα όρια, τα μοντέρνα έπιπλα και το sexting. Ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον τρόπο που φαίνονται τα πράγματα παρά για το πώς είναι. Προτιμάτε να εντυπωσιάσετε γνωστούς παρά να ικανοποιήσετε στενούς φίλους.

Είστε ένας μέσος μάγειρας και αισθάνεστε πιο άνετα στις σχέσεις, καθώς το να είστε σε μία σχέση, σας εμποδίζει από το να ορίσετε τον εαυτό σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Είστε χαμαιλέοντες, αναποφάσιστοι και καλοί χωρίς να είστε ποτέ πραγματικά ευγενικοί. Είστε αδίστακτοι, δεν μπορείτε να σταματήσετε το φλερτ αλλά ταυτόχρονα είστε πολύ δειλοί για να είστε ελεύθεροι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είστε υπέροχοι στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, στο μακιγιάζ και στα κοκτέιλ πάρτι, αλλά δεν ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε τον εσώτερο εαυτό σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Είσαι έντονοι, γεμάτοι εμμονές και μεθυσμένοι από τη δύναμη.

Είστε σεξουαλικά αχόρταγοι και τρομερά καχύποπτοι. Είστε μία αποθήκη συναισθημάτων, είστε ο καλύτερος κακός του κινηματογράφου και ταυτόχρονα η πιο μοιραία γυναίκα που έχει περπατήσει ποτέ στους δρόμους. Πιστεύετε στα φαντάσματα, στο εγγενές κακό των άλλων και στη δική σας ικανότητα να προβλέψετε και να αποτρέψετε την προδοσία.

Είστε εκδικητικοί είναι πιθανό να ραγίσουν πολλές καρδιές που θα βρεθούν στο δρόμο σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Είσαι αισιόδοξοι, αλλεργικοί στη δέσμευση και θέλετε συνεχώς να περνάτε καλά.

Θεωρείτε τον εαυτό σας ως «φιλόσοφο» αλλά το ήθος σας μεταβάλλεται ανάλογα τις καταστάσεις. Είστε ένας σχολαστικός ιδεαλιστής που ασπάζεται τα πλεονεκτήματα της ελευθερίας ενώ του αρέσει να υποτάσσει τους πάντες.

Θεωρείτε τα αφροδίσια νοσήματα, τα διαζύγια, τα εντάλματα σύλληψης και τα άσχημα τατουάζ σημάδια μιας πλούσιας ζωής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Είστε ένας τιμωρός καπιταλιστής με ζαρτιέρες και σύμπλεγμα θεού, που δίνει προτεραιότητα στα κέρδη έναντι των ανθρώπων.

Η φιλοδοξία σας δεν έχει όρια όπως και η σκληρότητά σας. Είστε περήφανοι για την ικανότητά σας να ελέγχετε και να αρνείστε τη συναισθηματική σας φύση. Δεν ενεργείτε ούτε μιλάτε χωρίς να έχετε υπολογίσει όλους του παράγοντες και αν τελικά τα οφέλη δεν είναι περισσότερα από όσα μπορεί να χάσετε.

Δεν σας αρέσει το τετριμμένο, το επιπόλαιο ή το αναποτελεσματικό. Δεν πιστεύετε σε φαντάσματα, αστρολογία ή δεύτερες ευκαιρίες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Δεν έχετε συναισθήματα και θα προτιμούσατε να περάσετε τη ζωή σας δουλεύοντας σε έναν προσομοιωτή πραγματικότητας παρά να μιλήσετε σε έναν άγνωστο.

Η εκκωφαντική ησυχία  του διαστήματος, μοιάζει ελκυστική για εσάς. Είστε σαγηνευτικοί, παράξενοι, με προτίμηση στα χαλαρά σεντόνια, τον έλεγχο του μυαλού και τις πειραματικές κοινότητες.

Έχετε μια βαθιά αγάπη για την ανθρωπότητα και μια βαθιά απέχθεια για τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

ΙΧΘΥΣ (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Μοιάζετε με έναν συνδυασμό μανιακού κοριτσιού, λυπημένης ποιήτριας, μάρτυρα με βρεγμένα μάτια, μηδενιστή με ζιβάγκο και/ή εκείνου του ατόμου που δεν του μιλάει κανείς στο πάρτι και είναι μόνος του στο βάθος του δωματίου.

Είστε διαβόητοι για το ότι εμφανίζεστε με άδεια χέρια ενώ χαρακτηρίζεστε ως συναισθηματικά ευάλωτοι. Ανίκανοι να χειριστείτε τις συντριπτικές πιέσεις της πραγματικότητας, προτιμάτε να υπάρχετε σε μια ονειρική χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ