Πασχαλινά κουλουράκια: Η συνταγή και τα κόλπα για να βγουν αφράτα

Ώρα για τα καθιερωμένα πασχαλινά κουλουράκια και αν είστε στην αναζήτηση της συνταγής, μόλις την βρήκατε.

Νηστεία: Σιμιγδαλένιος χαλβάς έτοιμος σε 5′ – Η πιο εύκολη συνταγή

Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και επιπλέον κάποια έξτρα κόλπα που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.

Υλικά:

Τραχανάς με φέτα: Η συνταγή για να έχεις έτοιμο φαγητό σε 5′ – Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
    • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • 400 γρ. ζάχαρη
    • 8 αυγά
    • 1 φακελάκι αμμωνία (30 γρ περίπου)
    • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
    • 3 βανίλιες
    • λίγο λάδι για το ζύμωμα

Εκτέλεση:

      • Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
      • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
      • Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
      • Προσθέτουμε και τις βανίλιες
      • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Το μείγμα μας θα κολλάει στα χέρια μας και θα είναι πολύ πολύ μαλακό
      • Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο λάδι και βάζουμε στα χέρια μας κάθε φορά πριν πλάσουμε ένα κουλουράκι
      • Πλάθουμε τα κουλουράκια (ιδανικά στρογγυλά με τρύπα στη μέση)
      • Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν πολύ
      • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο

Tips για να βγουν τα κουλουράκια σας αφράτα

      • Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
      • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά ώστε να πάρουν την μορφή κρέμας
      • Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή αλλά μαλακή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ