Ώρα για τα καθιερωμένα πασχαλινά κουλουράκια και αν είστε στην αναζήτηση της συνταγής, μόλις την βρήκατε.
Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια και επιπλέον κάποια έξτρα κόλπα που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα.
Υλικά:
-
-
1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
300 γρ. βούτυρο αγελάδος
-
400 γρ. ζάχαρη
-
8 αυγά
-
1 φακελάκι αμμωνία (30 γρ περίπου)
-
150 γρ χυμό πορτοκάλι
-
3 βανίλιες
-
λίγο λάδι για το ζύμωμα
-
Εκτέλεση:
-
-
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
- Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
- Προσθέτουμε και τις βανίλιες
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Το μείγμα μας θα κολλάει στα χέρια μας και θα είναι πολύ πολύ μαλακό
- Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο λάδι και βάζουμε στα χέρια μας κάθε φορά πριν πλάσουμε ένα κουλουράκι
- Πλάθουμε τα κουλουράκια (ιδανικά στρογγυλά με τρύπα στη μέση)
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδόκολλα μακριά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν πολύ
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο
-
Tips για να βγουν τα κουλουράκια σας αφράτα
-
-
- Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά ώστε να πάρουν την μορφή κρέμας
- Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφιχτή αλλά μαλακή
-