Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να εντοπίσετε τα μετρητά σε δευτερόλεπτα για να σημειώσετε ρεκόρ;

Μια νέα οπτική ψευδαίσθηση που δημοσιεύθηκε από τον διαδικτυακό ιστότοπο μεταπώλησης τεχνολογίας MusicMagpie.

Σε αυτή την εικόνα θα βρείτε ακουστικά, iPod, CD (ναι, εξακολουθούν να υπάρχουν) και άλλα gadget. Η ανατροπή είναι η κρυμμένη στοίβα των χρημάτων που συνδυάζεται με τα πράσινα iPod.

Προσοχή: Αυτή η αναζήτηση μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς το MusicMagpie ανέφερε ότι μόνο το 70% των ανθρώπων μπορεί να βρει τη στοίβα των μετρητών σε λιγότερο από 45 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αν εντοπίσετε την κρυφή στοίβα μετρητών σε λιγότερο από 32 δευτερόλεπτα, θα σημειώσετε νέο ρεκόρ.

[Προειδοποίηση: Spoiler παρακάτω]

Ακολουθεί μια υπόδειξη: Μείνετε στην αριστερή πλευρά της εικόνας.

Ακόμη δεν το έχετε εντοπίσει; Κάντε κύλιση προς τα κάτω πριν τα παρατήσετε.

Η απάντηση

Τα παζλ αναζήτησης και εύρεσης όπως αυτό θεωρούνται επί το πλείστον ως μια ελαφριά παρέκκλιση από το άγχος της σύγχρονης ζωής — αλλά έχουν επίσης πραγματική επιστημονική αξία για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα. Αυτά τα εγκεφαλικά πειράγματα και οι οπτικές ψευδαισθήσεις βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις πολύπλοκες εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου μυαλού και στο πώς αντιδρά στο περιβάλλον του.

Ο Δρ Gustav Kuhn, ψυχολόγος και ειδικός στην ανθρώπινη αντίληψη στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο, δήλωσε ότι οι ψευδαισθήσεις είναι σημαντικές για την κατανόηση του εγκεφάλου μας: «Τυπικά θεωρούμε δεδομένη την αντίληψη και σπάνια σκεφτόμαστε τη σκληρή δουλειά που στηρίζει τις καθημερινές εργασίες. όπως να δεις ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά σου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ