Οι μισοί Dire Straits με τον Jeff Beck συνόδεψαν την Tina Turner στη σύνθεση του Mark Knopfler “Private Dancer”

To “Private Dancer” είναι ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Mark Knopfler των Dire Straits προκειμένου να συμπεριληφθεί στο 4ο άλμπουμ του συγκροτήματος “Love Οver Gold”, που κυκλοφόρησε το 1982. Αφού είχαν ηχογραφηθεί οι βάσεις και ορισμένα όργανα, ο Knopfler αποφάσισε ότι ο στίχος δεν ήταν κατάλληλος για να τραγουδηθεί από έναν άντρα αλλά από μία γυναίκα. Και έτσι άφησε το κομμάτι έξω από το άλμπουμ τους.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Δύο χρόνια αργότερα, ο μάνατζερ της Tina Turner, ο Roger Davies μίλησε με τον μάνατζερ των Dire Straits, τον Ed Bicknell (*). Και καθώς ετοιμαζόταν το νέο άλμπουμ της Turner, ο Bicknell ανέφερε στον Davies, ότι υπήρχε ένα τραγούδι που είχε γράψει ο Knopfler αλλά δεν ήθελε να το τραγουδήσει διότι ταίριαζε περισσότερο σε γυναίκα τραγουδίστρια. Επρόκειτο για το “Private Dancer”. Του οποίου η υπάρχουσα αρχική ηχογράφηση από τα μέλη των Dire Straits, δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την Tina Turner για λόγους νομικών δεσμεύσεων ιδιαίτερα του συμβολαίου του Mark Knopfler.

Έτσι λοιπόν, το 1983, το κομμάτι ξαναηχογραφήθηκε από τους μισούς Dire Straits, χωρίς τον Mark Knopfler και χωρίς τον ντράμερ τους Pick Withers, τον οποίον αντικατέστησε ο Terry Williams (πρώην ντράμερ του Dave Edmunds). Την θέση του κιθαρίστα Mark Knopfler την κάλυψε ο μεγάλος Jeff Beck. Στο μπάσο και στα κήμπορντς έπαιξαν τα δύο βασικά μέλη των Dire Straits, ο John Illsley και ο Alan Clark αντίστοιχα.

Στη συνέχεια μπήκε η ερμηνεία της Tina Turner και το τραγούδι έδωσε και τον γενικό τίτλο στο άλμπουμ που βγήκε το 1984.

(*) Είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ στενά με τον Ed Bicknell, όταν το 1985 είχα φέρει τους Dire Straits για δύο συναυλίες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. – ΙΑ

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ