Οι άνθρωποι που θυσιάζουν τη δική τους ευτυχία για τους άλλους, συχνά διαθέτουν αυτές τις 7 μοναδικές δυνάμεις

Οι άνθρωποι που θυσιάζουν την ευτυχία τους για χάρη των άλλων, έχουν 7 μοναδικές ικανότητες.

Τα 4 ζώδια με διαίσθηση και ενσυναίσθηση που ξεχωρίζουν

Έχετε γνωρίσει ποτέ κάποιον που πάντα θυσιάζει την ευτυχία του για τους άλλους. Είναι βέβαιο, ότι θ’ αναρωτιέστε πως τα καταφέρνουν, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η προσφορά απαιτεί  προσπάθεια. Υπάρχουν όμως  ορισμένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα προικισμένοι με υπέροχες και μοναδικές ιδιότητες που τους κάνουν ικανούς να είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι με τους γύρω τους.

7 μοναδικές ιδιότητες των γενναιόδωρων ανθρώπων

  • Ενσυναίσθηση
  • Συμπόνοια
  • Υπομονή
  • Ανθεκτικότητα
  • Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Γενναιοδωρία
  • Συναισθηματική νοημοσύνη

Πως εκφράζονται οι 7 ιδιότητες των ανθρώπων που θυσιάζουν την ευτυχία τους για τους άλλους:

9 συμπεριφορές που δείχνουν ότι η καλοσύνη κάποιου δεν είναι γνήσια

Ενσυναίσθηση

Αναρωτιέστε πως μερικοί άνθρωποι μπορούν και καταλαβαίνουν τι περνάν οι άλλοι; Η ικανότητά τους αυτή οφείλεται στην ενσυναίσθηση. Άνθρωποι με ενσυναίσθηση μπορούν να στηρίζουν τους άλλους πριν καν τους ζητηθεί. Η παρουσία τους φωτίζει τη ζωή των ανθρώπων. Σύμφωνα με μία θεωρία, οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση, παίρνουν δύναμη και ενέργεια βοηθώντας τους άλλους.

Για τον λόγο αυτό, θα προσφέρουν ολόψυχα τη βοήθειά τους, ακόμη και αν είναι κουρασμένοι και θυσιάζουν την ηρεμία τους. Το κάνουν γιατί βοηθώντας, αντλούν ενέργεια και χαρά.  Η εκτίμηση των άλλων τους δίνει κίνητρο να συνεχίζουν να προσφέρουν. Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση είναι ένα δώρο στους άλλους και την κοινωνία.

Συμπόνοια

Η συμπόνοια είναι ένα από τα χαρίσματα των ανθρώπων που θυσιάζουν την ευτυχία τους για χάρη των άλλων ανθρώπων. Όπως η ενσυναίσθηση, η συμπόνοια είναι η ικανότητα να νιώθεις τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων και, να καταλαβαίνεις πότε έχουν ανάγκη από βοήθεια. Σας έχει τύχει ποτέ να βοηθήσετε κάποιον επειδή στο παρελθόν έχετε βρεθεί σε ακριβώς ίδια θέση και δεν είχατε κανέναν να σας βοηθήσει; Βοηθώντας κάποιον, ανοίγεις έναν κύκλο προσφοράς και βοήθειας και είναι πολύ πιθανό, το καλό που έκανες, να το βρεις μπροστά σου σύντομα.

Υπομονή

Κάποιοι άνθρωποι, ευχαρίστως θα θυσίαζαν την μέρα τους για να βοηθήσουν τον γείτονα να περιποιηθεί τον κήπο. Αυτό όμως, απαιτεί υπομονή. Οι άνθρωποι που μπορούν να θυσιάζουν την ευτυχία τους για να βοηθούν τους άλλους έχουν πολλή υπομονή, ώστε να μείνουν μέχρι το τέλος, να σιγουρευτούν ότι όλα έγιναν όπως πρέπει να ίσως αργότερα, ξαναπεράσουν να ελέγξουν αν όλα είναι καλά.

Η υπομονή είναι μία καταπληκτική αρετή, και προνόμιο λίγων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπομονής είναι ο γονιός που διαρκώς βάζει πρώτη την ευτυχία των παιδιών του, κάτι που συχνά τα παιδιά δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα οι γονείς σπάνια ν’ ακούν το «ευχαριστώ». Η ανταμοιβή τους είναι μόνο η ευτυχία του παιδιού τους.

Ανθεκτικότητα

Η ανθεκτικότητα έχει τη θετική και την αρνητική της πλευρά. Είναι μία ικανότητα που μπορεί ν’ αποκτήσουμε μετά από δυσκολίες και δοκιμασίες. Είναι ταυτόχρονα μία πολύτιμη ιδιότητα, ειδικά όταν προσφέρουμε τη βοήθειά μας σ’ άλλους. Ανθεκτικότητα είναι «η διεργασία της καλής προσαρμογής και της ικανότητας να επανερχόμαστε γρήγορα υπό συνθήκες στρες». Αυτό σημαίνει ότι, οι ανθεκτικοί άνθρωποι στην ουσία δεν κουράζονται όταν μας βοηθούν.

Μπορούν να επανέλθουν σύντομα και να συνεχίσουν απ’ το σημείο όπου σταμάτησαν. Ορισμένοι, αφού βοηθήσουν κάποιον, χρειάζονται χρόνο να ξεκουραστούν και να επανέλθουν. Αυτό δεν ισχύει για ανθρώπους με ψυχική ανθεκτικότητα, κάτι που τους κάνει πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους.

Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων

Γενικά οι άνθρωποι που βοηθούν και προσφέρουν έχουν ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.  Κατά κανόνα, είναι άνθρωποι ήρεμοι, χαλαροί και ψύχραιμοι όταν προκύπτουν προβλήματα. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Πολλοί εύκολα τα χάνουν, όταν κάτι πάει στραβά. Αν έχετε στο περιβάλλον σας κάποιον που  μπορεί να λύνει προβλήματα, είναι θεόσταλτος. Άλλωστε, όταν ένας άνθρωπος θυσιάζει την ημέρα του ή την ευημερία του για τους άλλους, το τελευταίο που θέλει, είναι να δημιουργεί προβλήματα και να περιπλέξει την κατάσταση.  Η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων οδηγεί στην επιτυχία, ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης.

Γενναιοδωρία

Έχετε ξεχωρίσει κάποιον γενναιόδωρο; Κατά κανόνα, οι άνθρωποι αυτοί ξεχωρίζουν. Οι εγωιστές δεν θα κουνήσουν το χέρι τους να βοηθήσουν, παρά μόνο αν έχουν προσωπικό όφελος. Ωστόσο, εκτός απ’ το ότι είναι ένα υπέροχο συναίσθημα, η προσφορά βοήθειας βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση, ενισχύει ακόμη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σύμφωνα με την ψυχίατρο Kelli Harding Psychiatrist Kelli Harding says so!.

Επίσης, η γενναιοδωρία, βοηθά στην μείωση του άγχους και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας. Η γενναιοδωρία είναι  μία μοναδική ιδιότητα, με εξαιρετικά οφέλη για τον άνθρωπο που την έχει

Συναισθηματική νοημοσύνη

Τι γνώμη έχετε για τους ανθρώπους που πρόθυμα θυσιάζουν την ευτυχία τους για τους άλλους; Θεωρείτε ότι χάνουν τον χρόνο τους; Θα θέλατε να τους μοιάσετε;

Οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι αυτή η κατηγορία γενναιόδωρων ανθρώπων έχουν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη. Άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη είναι καλοί στη συνεργασία, χαίρονται όταν οι άλλοι επιτυγχάνουν. Δεν έχουν ανάγκη τα εύσημα. Είναι εκείνοι που προετοιμάζουν τους άλλους να τα καταφέρουν και να φτάσουν στο έπακρο των ικανοτήτων τους.

Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι μπορούν ν’ αναλαμβάνουν ευθύνες, ακούν ενεργά τους άλλους και, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι ηγέτες, με μοναδικές ιδιότητες. Αν γνωρίζετε κάποιον τέτοιον άνθρωπο, φροντίστε να του ανταποδώσετε τη στήριξη που ο ίδιος προσφέρει γενναιόδωρα, ώστε να διευρύνετε τον κύκλο της καλοσύνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ