Οι άνθρωποι που προσπαθούν πάρα πολύ για να γίνουν αρεστοί, εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να γίνεται συμπαθής. Κάποιες φορές ωστόσο, καταλήγουμε να προσπαθούμε υπερβολικά να κερδίσουμε τη συμπάθεια των γύρω μας. Προσπαθώντας υπερβολικά να κάνουμε τους άλλους να μας συμπαθήσουν, καταλήγουμε να εκδηλώνουμε ορισμένες συμπεριφορές που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Κατά ειρωνικό τρόπο, προσπαθώντας να κάνουμε τους άλλους να μας συμπαθήσουν, τους προκαλούμε την αντιπάθεια.

Οι 8 ανεπαίσθητες συμπεριφορές των ανδρών που απωθούν αμέσως τις γυναίκες

Η αναγνώριση των συμπεριφορών αυτών, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποφυγή τους.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν πάρα πολύ για να γίνουν αρεστοί, εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

  • Συμφωνούν σε όλα
  • Ζητούν διαρκώς συγγνώμη
  • Προσπαθούν να ικανοποιούν τους πάντες
  • Αναζητούν διαρκώς επιβεβαίωση
  • Κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα
  • Αποφεύγουν τις συγκρούσεις
  • Πιέζουν υπερβολικά τον εαυτό τους
  • Αλλάζουν τον εαυτό τους

Πώς εκφράζονται οι 8 συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι κάποιος προσπαθεί υπερβολικά να κερδίσει τη συμπάθεια των άλλων

Οι άνδρες που είναι βαθιά αγχωμένοι αλλά δεν μιλούν ποτέ γι’ αυτό, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές

Συμφωνούν σε όλα

Όλοι έχουμε γνωρίσει έστω έναν από εκείνους τους ανθρώπους που φαίνεται να συμφωνούν με όλα όσα ακούνε. Μοιάζει σχεδόν σαν να μην έχουν δικές τους απόψεις.

Αυτή η συμπεριφορά συχνά προέρχεται από μια βαθιά επιθυμία να είναι αρεστοί. Νομίζουν ότι συμφωνώντας με όλους, θα αποφύγουν τη σύγκρουση και ο κόσμος θα τους συμπαθήσει περισσότερο.

Αλλά εδώ είναι το θέμα. Είναι φυσιολογικό να έχετε τις δικές απόψεις- για την ακρίβεια, είναι υγιές. Οι διαφωνίες και οι διαφορές  δίνουν ενδιαφέρον  στη συζήτηση, προάγουν την εξέλιξη και εξάπτουν το ενδιαφέρον.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να  συμφωνεί μονίμως με τους άλλους, ακριβώς για να είστε αρεστός, σταματήστε και να αναρωτηθείτε γιατί. Συμφωνείτε πραγματικά ή απλά προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους άλλους;

Θυμηθείτε, οι άνθρωποι σέβονται την αυθεντικότητα. Να είστε ειλικρινείς και πιστοί στον εαυτό και στα πιστεύω σας.

Η θετική ανταπόκριση που θα εισπράξετε, μπορεί να σας εκπλήξει.

Ζητούν διαρκώς συγγνώμη

Ορισμένοι άνθρωποι, ζητούν συγγνώμη, ανεξάρτητα από το αν φταίνε ή όχι πραγματικά για μια κατάσταση. Η συμπεριφορά αυτή αποδίδεται στο άγχος που νιώθουν να κερδίσουν τη συμπάθεια των άλλων.

Το να ζητά κανείς διαρκώς συγγνώμη, είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντούμε σε άτομα που θέλουν να είναι αρεστά από όλους. Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι άνθρωποι αυτοί, είναι ότι η υπερβολική έκφραση μεταμέλειας,  μπορεί στην πραγματικότητα να τους κάνει να φαίνονται ανασφαλείς και αβέβαιοι για τον εαυτό τους, κάτι που μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει στο να τους εκμεταλλευτούν άλλοι.

Όσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να ζητάς συγγνώμη, άλλο τόσο σημαντικό είναι να ξέρεις πότε μια συγγνώμη είναι πραγματικά απαραίτητη.

Έχετε χρέος να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας όταν έχετε δίκιο, χωρίς να νιώθετε ενοχές. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να το παρακάνει με τις συγγνώμες, πάρτε μια ανάσα και αναλογιστείτε. Αξιολογήστε αν πράγματι η κάθε συγγνώμη είναι αναγκαία ή αν προσπαθείτε μέσα από αυτή, να κερδίσετε τη συμπάθεια των άλλων.

Προσπαθούν να ικανοποιούν τους πάντες

Πρόκειται για μια τυπική συμπεριφορά όσων θέλουν να έχουν τη συμπάθεια των άλλων.

Οι άνθρωποι που πασχίζουν να έχουν τη συμπάθεια των άλλων προσπαθούν να ικανοποιούν όλους τους άλλους: θα ξεβολευτούν, συχνά θυσιάζοντας τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τους άλλους.

Παρατηρείται ωστόσο κάτι ενδιαφέρον:  Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι άνθρωποι που θέλουν να ικανοποιούν πρώτα τους άλλους, συχνά βιώνουν υψηλότερα επίπεδα στρες και εξουθένωσης. Αυτό συμβαίνει επειδή δαπανούν τόση ενέργεια προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες όλων των άλλων, συχνά παραμελώντας τις δικές τους.

Έτσι, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει μια ισορροπία. Φυσικά, είναι υπέροχο να είναι κάποιος ευγενικός και χρήσιμος, αλλά όχι εις βάρος της δικής του ευημερίας. Άλλωστε είναι σχεδόν αδύνατον να είναι όλοι, διαρκώς χαρούμενοι.

Αναζητούν διαρκώς επιβεβαίωση

Η ανάγκη ενός ανθρώπου να έχει την έγκριση των άλλων, ακόμη και στα πιο ασήμαντα, σηματοδοτεί την επιθυμία του να κερδίζει τη συμπάθειά τους.

Συχνά αναζητούν διαβεβαίωση και έγκριση από άλλους για να επιβεβαιώσουν την αξία τους. Συχνά ψαρεύουν για φιλοφρονήσεις ή για να ανησυχούν υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς.

Το θέμα είναι ότι, ενώ είναι φυσιολογικό να αναζητάς ανάδραση και επιβεβαίωση από καιρό σε καιρό, το να βασίζεσαι σε άλλους για την αυτοεκτίμησή σου μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας ν’ αναζητά διαρκώς την επιβεβαίωση, θυμηθείτε ότι η αξία σας δεν εξαρτάται από τις απόψεις των άλλων. Μάθετε να εμπιστεύεστε τα ένστικτό  σας και να εκτιμάτε τη δική σας αξία. Άλλωστε, η γνώμη με την μεγαλύτερη σημασία, είναι η δική σας.

Κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα

Είναι πολύ σκληρό να βλέπεις ανθρώπους να κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα  στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τη συμπάθεια των άλλων. Μπορούν να δείχνουν χαρούμενοι ενώ είναι θλιμμένοι, μόνο και μόνο για να μην «χαλάσουν» την εντύπωση που έχουν οι άλλοι για εκείνους.

Πρόκειται για μια συμπεριφορά που εκτός από εξουθενωτική, είναι και καταστροφική για τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι αληθινές φιλίες στηρίζονται στην ειλικρίνεια και την ευαλωτότητα.

Αν παρατηρήσετε ότι κρύβετε τα αληθινά σας συναισθήματα, θυμηθείτε ότι όλοι οι άνθρωποι βιώνουμε τα ίδια συναισθήματα και, το μοίρασμά τους  μας φέρνει πιο κοντά.

Αποφεύγουν τις συγκρούσεις

Υπάρχουν άνθρωποι που φτάνουν στο σημείο να αποφεύγουν οποιασδήποτε μορφής σύγκρουση και αντιπαράθεση. Θεωρούν ότι, αποφεύγοντας τη διαφωνία, εξασφαλίζουν την ειρήνη και τη συμπάθεια των άλλων. Εκείνοι που οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι έτσι, υποτιμούν τις δικές τους ανάγκες.

Η αποφυγή της σύγκρουσης μπορεί να μοιάζει, επιφανειακά η εύκολη λύση, όμως μακροπρόθεσμα συσσωρεύει ανεπίλυτα ζητήματα και αισθήματα δυσαρέσκειας.

Μην διστάζετε να εκφράζετε τις ανησυχίες σας, να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Η υγιής αντιπαράθεση άλλωστε, οδηγεί σε καλύτερη και ουσιαστικότερη κατανόηση, αληθινές σχέσεις και προάγει την προσωπική ανάπτυξη. Το σημαντικότερο είναι ότι διατηρείτε την πίστη στον εαυτό σας.

Πιέζουν υπερβολικά τον εαυτό τους

Ορισμένοι άνθρωποι ασκούν υπερβολικά μεγάλη πίεση στον εαυτό τους, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τη συμπάθεια των άλλων. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να σέβεστε τα προσωπικά σας όρια.  Η υπερβολική πίεση στον εαυτό σας, μπορεί να δημιουργήσει στρες, να σας οδηγήσει σε εξουθένωση και συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων.

Μην ξεχνάτε ότι έχετε το δικαίωμα να πείτε και το «όχι». Ο χρόνος και η ενέργειά σας είναι πολύτιμα και είναι καλύτερα να αναλάβετε λιγότερες υποχρεώσεις και να τις διεκπεραιώσετε σωστά, παρά να πείτε «ναι» σε όλους και να τα κάνετε «με μισή καρδιά». Άλλωστε, εκείνοι που σας σέβονται πραγματικά, θα καταλάβουν.

Αλλάζουν τον εαυτό τους

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο στην προσπάθεια των ανθρώπων να κερδίσουν τη συμπάθεια των άλλων, είναι η αλλαγή του χαρακτήρα τους. Έτσι, βλέπεις ανθρώπους να αλλάζουν τις αξίες, τα ενδιαφέροντα, τις συμπεριφορές και τις στάσεις της ζωής τους, μόνο και μόνο για να ταιριάζουν με τους άλλους.

Δεν πρέπει ποτέ να αλλάζετε προκειμένου να κερδίσετε τη συμπάθεια των άλλων. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα αποδεχτούν και θα εκτιμήσουν την μοναδικότητά μας, τα ιδιαίτερα στοιχεία του χαρακτήρα μας, ενώ δεν θα επιχειρήσουν να μας αλλάξουν.

Να παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας. Αποδεχτείτε τις ιδιαιτερότητές σας, σεβαστείτε τις αξίες και τα συμφέροντά σας. Όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σας, πρέπει να γίνονται σεβαστά, πρώτα από εσάς τους ίδιους.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ