Βασίλης Καρράς: Όσα είπε ο Θάνος Κανούσης για την περιβόητη απαγωγή του «άρχοντα της πίστας» στο Αγρίνιο

Συνέντευξη στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή παραχώρησε ο βιογράφος του Βασίλη Καρρά, Θάνος Κανούσης. Μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας της βιογραφίας του «άρχοντα της πίστας» μίλησε και για την περιβόητη απαγωγή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή στο Αγρίνιο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Θάνος Κανούσης είπε: «Είδα πολλές φορές τον Βασίλη να κλαίει όταν γράφαμε τη βιογραφία του. Νομίζω πως θα γίνει ταινία η ζωή του. Ο Βασίλης Καρράς όταν ήταν παιδί πουλούσε κουλούρια και λαχεία λόγω φτώχειας. Πέρασε πολύ δύσκολα φτωχικά χρόνια».

Η απαγωγή στο Αγρίνιο

Σχετικά με την απαγωγή του Βασίλη Καρρά, ο συγγραφέας ανέφερε: «Αυτό έγινε στο Αγρίνιο. Ήταν πρώτο όνομα ο Βασίλης τότε και στο χωριό εκεί υπήρχε πανηγύρι. Υπήρχαν άλλα δύο μαγαζιά, όπου άλλοι επώνυμοι τραγουδιστές θα τραγουδούσαν. Υπήρχαν δύο τύποι που του συστήθηκαν ως Θεσσαλονικείς καπνέμποροι και του είπαν ότι ήρθαν για εκείνον και να τον πάνε εκεί που θα τραγουδούσε. Στο δρόμο, έκαναν δεξιά το αυτοκίνητο, σε κάτι καλαμπόκια, βγαίνουν 5-6 με πιστόλια, τον παίρνουν και τον πάνε σε ένα ακατοίκητο χωριό, για να μην τραγουδήσει, όπως και δεν τραγούδησε!».

Η αδελφική σχέση με τον Πασχάλη Τερζή

Ακόμα, ο Θάνος Κανούσης εξήγησε ότι: «Ο Βασίλης μου είχε ζητήσει να υπάρχει ένα κεφάλαιο όπου θα μιλάει εκείνος για τους συναδέλφους του με τους οποίους συνεργάστηκε. Μερικούς τους ξεχάσαμε και τους θυμήθηκε την πρώτη φορά που ήταν στην εντατική όλους! Ζήτησε από τη νοσοκόμα ένα χαρτί και ένα μολύβι και άρχισε να γράφει για τον καθένα δύο λόγια. Ο Πασχάλης Τερζής και ο Βασίλης Καρράς ήταν σαν αδέλφια. Προς το τέλος τον έπαιρνε 3-4 φορές τηλέφωνο. Αντί να δώσει κουράγιο ο Πασχάλης στον Βασίλη, έδινε κουράγιο ο Βασίλης στον Πασχάλη!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ