Οι 5 καλύτεροι προορισμοί χριστουγεννιάτικων διακοπών για το 2023, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες

Τα ταξίδια σε διαφορετικά μέρη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων σάς επιτρέπουν να δείτε πώς οι διαφορετικοί πολιτισμοί γιορτάζουν τις διακοπές. Όσον αφορά την τιμή, είναι πολύ πιθανό να κοστίσει περισσότερο από άλλες εβδομάδες, καθώς είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του χρόνου για ταξίδια, αλλά η Amy Metzger, Luxury Travel Advisor με την Travel Edge, πιστεύει ότι αξίζει το επιπλέον κόστος.

«Το υψηλότερο κόστος ταξιδιού κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι ένα κόστος που ξεπληρώνει από μόνο του τις επιπλέον εμπειρίες και εκδηλώσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν σε άλλες εποχές του χρόνου», είπε η Metzger. “Ένας τρόπος για να αντισταθμίσετε αυτό το κόστος είναι να ταξιδέψετε στις πραγματικές ημερομηνίες διακοπών (25 Δεκεμβρίου ή 1 Ιανουαρίου), καθώς αυτές οι ημερομηνίες είναι συχνά λιγότερο [ακριβές].”

Το top 5 των προορισμών για τα Χριστούγεννα

  1. Πράγα
  2. Λαπωνία
  3. Άλπεις και Βιέννη
  4. Νέα Υόρκη
  5. Ζυρίχη

Τσεχία (Πράγα)

Κορυφαία επιλογή είναι η Τσεχία.

Έχει υπέροχες χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά με μια διαφορετική ανατροπή της γεύσης της Ανατολικής Ευρώπης. Υπάρχουν φανταστικά κάστρα και μικρές πόλεις, που αξίζει να επισκεφτείτε αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς έχετε μια μεγάλη ευκαιρία να βυθιστείτε στις τοπικές παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά.

Φινλανδία (Λαπωνία)

Αν είστε τολμηροί και ψάχνετε για ένα ταξίδι που είναι μοναδικό, τότε η Λαπωνία της Φινλανδίας θα είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν έχετε μόνο μια ζεστή και όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ευρώπης, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε το Βόρειο Σέλας. Εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Ροβανιέμι, την επίσημη πατρίδα του Άγιου Βασίλη.

Στη Λαπωνία μπορείτε να απολαύσετε έλκηθρο, σκανδιναβικό σκι, snowmobiling, σαφάρι ταράνδων, να δοκιμάσετε το ψάρεμα στον πάγο, να επισκεφτείτε τον Άγιο Βασίλη, να μάθετε για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Λαπωνίας Σάμι σε μια ξενάγηση, αναρρίχηση στον πάγο ή σνόουμπορντ.

Αυστρία (Άλπεις & Βιέννη)

Το σκι στις Αυστριακές Άλπεις είναι όμορφο και οι επιλογές ξενοδοχείων ποικίλλουν για τους προϋπολογισμούς πολλών ανθρώπων. Εάν χρειάζεστε εξοπλισμό, μαθήματα και άλλα αντικείμενα, είναι διαθέσιμα στα θέρετρα/ξενοδοχεία, ώστε να μην χρειάζεται να τα μεταφέρετε. Οι επιλογές φαγητού είναι καταπληκτικές και υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τους συζύγους ή τα μέλη της οικογένειας που δεν θέλουν να κάνουν σκι. Άμαξα με άλογα μέσα στο χιόνι, βραδινές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν φωτιές και υδρομασάζ είναι όλα ξεχωριστά πράγματα που μπορείτε να κάνετε το χειμώνα. Ο γιορτινός στολισμός  και η ατμόσφαιρα είναι απόλυτα χριστουγεννιάτικα.

Μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε την Αυστρία με μια άλλη γειτονική χώρα όπως η Γερμανία ή η Ελβετία για να δείτε τις φανταστικές χριστουγεννιάτικες αγορές και τα φεστιβάλ που συμβαίνουν εκείνη την εποχή του χρόνου. Σκεφτείτε μια κρουαζιέρα στο ποτάμι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας.

Νέα Υόρκη

Το Big Apple είναι ένα απίστευτο μέρος για να περάσετε τις διακοπές! Τα δέντρα κατακλύζουν την πόλη, απίστευτο φαγητό από σχεδόν κάθε κουζίνα που μπορείτε να σκεφτείτε, καφετέριες σε κάθε γωνιά, ατελείωτα καταστήματα για ψώνια, ζωντανή ψυχαγωγία.

Αυτός είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τις διακοπές. Τόσα πολλά πράγματα να κάνετε και η εορταστική ατμόσφαιρα είναι παντού, από το Rockefeller Center έως τα καταστήματα της 5th ave και όλες τις συναυλίες, τις παραστάσεις στο Broadway και άλλες μικρότερες δραστηριότητες σε χώρους. Το πατινάζ στο Central Park και το κέντρο Rockefeller κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο είναι δύο αγαπημένες δραστηριότητες των τουριστών αλλά και των ντόπιων.

Ελβετία (Ζυρίχη)

Η Ελβετία είναι ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη που έχουμε στη λίστα μας. Το τοπίο του είναι εντυπωσιακό, οι ντόπιοι εξαιρετικά φιλικοί και το φαγητό θεϊκό.

Η Ζυρίχη είναι ένας εντυπωσιακός προορισμός για τη χώρα των θαυμάτων του χειμώνα με μοναδικές δραστηριότητες για εξερεύνηση από σκι, σοκολατοποιία και μερικά από τα πιο συναρπαστικά ξενοδοχεία σπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ