Οι 4 κινήσεις του σώματος που δείχνουν ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Η λαϊκή ρήση αναφέρει ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις. Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις του σώματος που μπορούν να δείξουν πότε αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας και δεν έχετε αυτοπεποίθηση.

Όταν βρίσκεστε σε μία κοινωνική εκδήλωση ή στην εργασία η στάση του σώματος σας μπορεί να δείξει εάν δεν έχετε πίστη στον εαυτό σας. Διαβάστε ποιες είναι οι συγκεκριμένες κινήσεις που μπορούν να δείξουν την έλλειψη αυτοπεποίθησης κάποιου:

  1. Αποφεύγετε την επαφή με το βλέμμα
  2. Πιάνετε το πρόσωπο σας
  3. Σταυρώνετε τα χέρια
  4. Περπατάτε διστακτικά

Αποφεύγετε την επαφή με το βλέμμα

Το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άνθρωποι όταν σας συναντούν είναι το πρόσωπο σας. Έτσι δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσουν εάν δεν έχει επαφή με το βλέμμα. Πιο αναλυτικά όταν αισθανόμαστε ανασφαλείς ή φοβόμαστε το ένστικτο μας οδηγεί να αποστρέφουμε το βλέμμα μας και να μην κοιτάζουμε τον άλλον στα μάτια. Ένα σταθερό αλλά όχι έντονο βλέμμα μπορεί να δείξει ότι συμμετέχετε σε μία συζήτηση και είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση

Πιάνετε το πρόσωπο σας

Συχνά οι περισσότεροι από εμάς όταν αισθανόμαστε άβολα αρχίζουμε να κινούμε νευρικά τα χέρια. Πολλές φορές πιάνουμε το πρόσωπο μας ή τα μαλλιά μας ή παίζουμε με τυχαία αντικείμενα. Πραγματικά μοιάζει σαν αυτές οι κινήσεις να προσπαθούν να μας αποσπάσουν από την δυσφορία. Το πρόβλημα είναι ότι αποπροσανατολίζουν και τον συνομιλητή μας.

Σταυρώνετε τα χέρια

Μία από τις πιο γνωστές κινήσεις που προδίδουν ότι νιώθουμε σε άμυνα είναι όταν σταυρώνουμε τα χέρια μας μπροστά από το στήθος. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι βαθιά ριζωμένη στην βιολογική μας εξέλιξη. Τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα όταν αισθάνονται απειλή ή ανασφάλεια προστατεύουν τον κορμό τους, όπου βρίσκονται τα ζωτικά όργανα. Όταν στέκεται κανείς με τα χέρια σταυρωμένα είναι σαν να βάζει ένα «φράγμα» ανάμεσα σε αυτόν και τους άλλους.

Περπατάτε διστακτικά

Όταν αισθάνεστε ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση αλλάζει και ο τρόπος που περπατάτε. Όταν είστε ιδιαίτερα αγχωμένοι μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν περπατάτε με τον ίδιο ρυθμό. Κάνετε μικρά διστακτικά βήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ