Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το φρέσκο ​​μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα θρεπτικό λαχανικό που αξίζει να επιλέξετε όταν θέλετε να προσθέσετε κάτι πράσινο στο πιάτο σας. Όπως και αν το καταναλώσετε, σε σαλάτα ή σε κάποια συνταγή της αρεσκείας σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το καθαρίσετε σωστά.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το μπρόκολο

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το φρέσκο ​​μπρόκολο

Για να εξασφαλίσετε ότι είναι καθαρό το μπρόκολο πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Να το πλύνετε σχολαστικά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  2. Στη συνέχεια να το βυθίσετε σε ένα μπολ με καθαρό κρύο ή ζεστό νερό, αφήνοντάς το να μουλιάσει για 2 λεπτά.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε το μπρόκολο με το κοτσάνι στραμμένο προς τα πάνω και τα άνθη κάτω από το νερό.

Εάν θέλετε, μπορείτε να κόψετε το μπρόκολο πριν το μουλιάσετε στο νερό. Αυτό θα το κάνει πιο εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) συνιστά να ξεπλένετε τα λαχανικά σας πριν τα ξεφλουδίσετε ή κάνετε οποιεσδήποτε τομές. Αυτή η οδηγία βοηθά στη διασφάλιση ότι η βρωμιά και τα βακτήρια δεν μεταφέρονται από το μαχαίρι κατά τη διαδικασία.

Πώς να καθαρίσετε το μπρόκολο με 2 απλούς τρόπους

Στεγνώστε το μπρόκολό σας για να αποφύγετε την αλλοίωση

Μόλις τελειώσει το διάστημα των δύο λεπτών, μεταφέρετε το μπρόκολο σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το νερό να στραγγίξει καλά. Ξεπλύνετε ξανά το μπρόκολο κρατώντας το από το κοτσάνι με τις μπουκίτσες προς τα κάτω, και στη συνέχεια αφήστε το να στραγγίξει μέχρι να μην στάζει πια νερό από το σουρωτήρι.

Πριν το χρησιμοποιήσετε ή το αποθηκεύσετε, υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να κάνετε. Να το στεγνώσετε καλά.

Για να στεγνώσετε το μπρόκολο σας, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο σουρωτήρι λαχανικών ή να το σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα. Ενώ είναι καλύτερο να πλένετε τα λαχανικά σας λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε, μερικές φορές αυτό δεν είναι πάντα βολικό. Έτσι, εάν πλύνετε το μπρόκολό σας νωρίτερα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει απομακρυνθεί όλη η επιπλέον υγρασία πριν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μελλοντική κατανάλωση. Διαφορετικά, θα είναι ευάλωτο στην ανάπτυξη μούχλας ή βακτηρίων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ