Νοσοκόμα που έκανε Botox για 20 χρόνια αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν σταματήσεις – Το viral βίντεο στο TikTok

Μια νοσοκόμα αισθητικής από την Καλιφόρνια αποκαλύπτει στο TikTok τι συνέβη αφού σταμάτησε να κάνει ενέσεις Botox στο πρόσωπό της, κάτι που έκανε τα τελευταία 20 χρόνια.

Άλαν Σκοτ: Πέθανε ο δημιουργός του Botox

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την Brenda Blay, η οποία έχει το όνομα χρήστη @nursebblay στην δημοφιλή εφαρμογή social media. Το κλιπ έχει ήδη ξεπεράσει τις 384.000 προβολές.

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι ένα άτομο που κάνει Botox για 20 χρόνια όταν το σταματήσει;» περιγράφει στην αρχή. Στη συνέχεια, η νοσοκόμα έδειξε το μέτωπό της, δείχνοντας λίγη μυϊκή κίνηση ανάμεσα στα φρύδια της και κοντά στην κορυφή του κεφαλιού της.

Καταγγελίες – σοκ: Εγκεφαλικά και τύφλωση από “botox party” σε κομμωτήρια

«Σταμάτησα να το χρησιμοποιώ τον Οκτώβριο, άρα έχει σχεδόν φύγει, αλλά παρατηρείτε ότι δεν έχω μυϊκή κίνηση — γιατί δεν τους έχω χρησιμοποιήσει τόσο καιρό», εξήγησε.

@nursebblay What hapoend if you use Botox for 20 years?#wrinkles #botox #midlifewomen #fiftyplus #aging #50 #follow #fypage ♬ original sound – Nursebblay

Συνταξιούχος πήγε για botox και του έκαναν… περιτομή

«Έτσι τώρα βασικά αναδομώ τους μυς μου» σημειώνει. Η νοσοκόμα αποκάλυψε ότι νιώθει ότι η κίνηση και οι ρυτίδες αρχίζουν να επιστρέφουν, αλλά δεν είναι ακόμα στο 100%. «Μην ανησυχείτε», συμβούλεψε η Μπλέι. «Απλά κάντε διαλείμματα».

Σε σχόλια για το βίντεό της, η TikToker εξήγησε ότι κάνει περιοδικά διαλείμματα για να κρατήσει τους «μυς» της σε καλή κατάσταση.

 

Αυτό που φαινόταν να περιγράφει η Blay ήταν μια μορφή μυϊκής ατροφίας, που πιθανώς προκαλείται από ενέσεις Botox.

Η μυϊκή ατροφία ορίζεται ως η «μείωση του μεγέθους και η απώλεια μυϊκού ιστού», σύμφωνα με το Mount Sinai. Η δερματολόγος Patricia Wexler από τη Νέα Υόρκη εξήγησε ότι οι μύες μπορεί να ατροφήσουν από μια «μειωμένη χρήση» εάν το Botox χρησιμοποιείται με συνέπεια χωρίς διαλείμματα.

Μια μελέτη του 2010 από το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι διαπίστωσε ότι τα ζώα στα οποία έγινε ένεση με την τοξίνη παρουσίασαν μυϊκή αδυναμία στο σώμα – ακόμη και σε μέρη που δεν είχαν ενέσεις με Botox.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ