Μητέρα παραδέχεται ότι δεν έπλυνε τον 3χρονο γιο της εδώ και έναν μήνα – «Είμαι εξουθενωμένη»

Ο ρόλος της ανύπαντρης μητέρας σίγουρα δεν είναι εύκολη δουλειά. Ωστόσο μία μητέρα παραδέχτηκε ότι δεν έπλυνε επί έναν μήνα τον 3χρονο γιο της επειδή δεν προλαβαίνει και είναι «εξουθενωμένη».

Η μητέρα του παιδιού εργάζεται και μένει μόνιμα με την μητέρα και την γιαγιά της. Σε ανάρτηση στο ιστότοπο Reddit περιέγραψε την ιστορία της. «Δουλεύω πέντε ημέρες την εβδομάδα, από το μεσημέρι έως τις 20:00, αλλά φεύγω στις 11 π.μ. και συνήθως επιστρέφω στο σπίτι μεταξύ 20:15 και 20:30», έγραψε η γυναίκα.

Η μητέρα και η γιαγιά της την βοηθούν και μένουν σπίτι για να φροντίζουν τον γιο της και τα δύο αδέρφια της, που είναι στην εφηβεία. Παράλληλα εξήγησε ότι δύο ημέρες την εβδομάδα έχει ρεπό και συνήθως περνάει τον χρόνο της πλένοντας ρούχα και κάνοντας δουλειές στο σπίτι. Επιπλέον είπε ότι στον ελεύθερο χρόνο της φροντίζει και για την φθίνουσα ψυχική υγεία της.

«Είμαι εξουθενωμένη»

«Περιττό να πω ότι είμαι εξαντλημένη 24 ώρες 7 μέρες την εβδομάδα και πάντα φροντίζω κάτι», ανέφερε η γυναίκα. Ωστόσο εξήγησε ότι αν και περνάει δύσκολα βρίσκει χρόνο για να βλέπει τον σύντροφο της.

Όταν το ζευγάρι συναντιέται εκείνη παραπονιέται για την μητέρα της. Ο σύντροφος της, όμως, αστειεύεται με το γεγονός ότι δεν μεγαλώνει εκείνη το παιδί της αλλά η μητέρα και η γιαγιά της.

«Ακόμα και ο φίλος μου θα πει πράγματα όπως “α, έχεις παιδί;” κάθε φορά που αναφέρω κάτι για τον γιο μου αν και ξέρει ότι έχω. Ξέρω ότι είναι σαρκαστικός αλλά πονάει», τόνισε η γυναίκα.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα φροντίδας του μικρού της παιδιού, η μαμά και η γιαγιά της αποφάσισαν να της μιλήσουν για την απουσία της. «Η μαμά και η γιαγιά μου με μαλώνουν συνεχώς για το γεγονός ότι έχει περάσει ένας μήνας από τότε που του έπλυναν τα μαλλιά», έγραψε η γυναίκα.

«Η μαμά μου δεν κάνει πολλά»

Δικαιολογήθηκε ότι αυτό συνέβη επειδή είναι «σπάνια στο σπίτι» και δυσκολεύεται να φροντίσει ακόμα και τον εαυτό της. «Τώρα, δεν περιμένω από τη γιαγιά μου να κάνει πολλά πράγματα μαζί του εκτός από το να κάθεται μαζί του για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χτυπήσει. Αλλά είμαι απογοητευμένη που η μαμά μου δεν κάνει πολλά», είπε η γυναίκα.

«Έχω κουραστεί να κάνουν κόμμα οι δυο τους εναντίον μου επειδή δεν τον κάνω μπάνιο όταν εγώ μόλις και μετά βίας είμαι σπίτι», ανέφερε η γυναίκα. Επίσης υποστήριξε ότι σκέφτεται να μετακομίσει μόνη της με το μικρό παιδί της.

«Το να βρίσκομαι εδώ μαζί τους με τρελαίνει και είναι ένας αγώνας να προσπαθώ να αποκαταστήσω την ψυχική μου ευεξία, όταν μειώνουν τη σκληρή μου δουλειά. Αλλά, τη στιγμή που αναφέρω ότι θέλω να φύγω, αρχίζουν να κλαίνε», εξήγησε η γυναίκα.

Και συνέχισε: «Νιώθω ότι είναι “το μωρό μου” μόνο όταν τις βολεύει και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Αν πω κάτι γι’ αυτό ξέρω ότι θα μου πετάξουν το “καλά είναι το παιδί σου” ή “να έχεις ένα μωρό και να μην το φροντίζεις… τι σόι γυναίκα είσαι”».

Θύελλα αρνητικών σχολίων

Οι χρήστες, όμως, δεν δέχτηκαν τις δικαιολογίες της γυναίκας. Αν και είναι δύσκολο να είσαι εργαζόμενη μητέρα οι περισσότεροι της εξήγησαν ότι το παιδί της πρέπει να είναι η προτεραιότητα της.

Κάποιοι στα σχόλια φάνηκαν εξοργισμένοι επειδή η μητέρα βρίσκει «δικαιολογίες» και επικαλείται την φροντίδα του εαυτού της για την παραμέληση του 3χρονου γιου της. «Αν δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να κάνει παιδί», ανέφερε ένας χρήστης.

Παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας και την προσπάθεια της να πείσει τους σχολιαστές για το πρόβλημα της αρκετοί της απάντησαν ότι είναι πολύ νέα και άπειρη για να έχει ένα μικρό παιδί. «Είστε τυχερή που ο γιος σας δεν είναι στον παιδικό σταθμό αυτή τη στιγμή – η έλλειψη υγιεινής του θα είχε επισημανθεί και πιθανώς θα είχαν κληθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες», τόνισε ένας χρήστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ