Μητέρα μοιράζεται τις «εγωιστικές» επιλογές της ως γονέας δύο παιδιών σε viral βίντεο

Μια γυναίκα μπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστεί τις «εγωιστικές» επιλογές που κάνει ως μέλλουσα μαμά δύο παιδιών. Η λέξη “εγωίστρια” εδώ είναι βασική και χρησιμοποιείται ακόμη και από την ίδια τη μαμά, Ρέιτσελ Ρενέα.

Η δημοφιλής influencer λέει ότι, ενώ μπορεί κανείς να τη θεωρεί «αχάριστη» και «κακιά», επιμένει ότι οι «κανόνες» της είναι οι πιο υγιείς επιλογές για εκείνη και την οικογένειά της.

«Αυτό μπορεί να σε προσβάλει»

«Αυτά είναι μερικά μόνο όρια που θέλω να εφαρμόσω λόγω του πώς ένιωσα μετά την πρώτη μου γέννα», ξεκινάει το πλέον viral Reel  που έχει πάνω από 34.000 μου αρέσει.

Παρείχε επίσης μια προειδοποίηση στους θεατές, λέγοντας: «Αυτό μπορεί να σας προσβάλει».

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα σχόλια στην ανάρτηση έχουν πλέον απενεργοποιηθεί, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πολλοί ήταν πράγματι, πολύ προσβεβλημένοι.

Πρώτη στη λίστα, η Ρέιτσελ λέει, «Δεν μοιράζομαι και δεν θα μοιραστώ το μωρό μου αν δεν το θέλω. Δεν χρωστάω τίποτα στους άλλους, ούτε και το παιδί μου».

Ο επόμενος κανόνας ισχύει για τη μεγαλύτερη κόρη της — «Δεν θέλω να δώσω το πρώτο μου παιδί για να κάνω ένα διάλειμμα για ηρεμία ή ξεκούραση. Αυτή είναι η ζωή μας. Το ταξίδι μας. Το κάνουμε μαζί σαν οικογένεια».

Σε ό,τι αφορά τις οικογενειακές επισκέψεις, υπερασπίζεται τον χρόνο της με το νεογέννητο της. «Δεν θα νιώσω ένοχη αν η οικογένεια επισκέπτεται και δεν προλαβαίνει να την κρατήσει ή να την ταΐσει. Αυτή είναι η στιγμή μας. Όχι δικιά τους», αναφέρει.

Τέλος, λέει, «Δεν θα διστάσω να πάρω πίσω το μωρό μου όταν κλαίει. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι μπορείς να την ηρεμήσεις ή πως το έχεις ξανακάνει αυτό».

«Τα όρια δεν είναι τιμωρία για τους άλλους»

Σημειώνει «Το πιο σημαντικό, δεν θέλω ένα διάλειμμα από κανένα από τα παιδιά μου. Θέλω βοήθεια με το σπίτι, τις δουλειές, τα δείπνα ή οτιδήποτε με απομακρύνει από το να απολαύσω περισσότερο χρόνο με τα μωρά μου».

Στη λεζάντα, εξήγησε περαιτέρω τις επιλογές της, λέγοντας: «Ως νέα μαμά να θυμάσαι το εξής: τα όρια δεν είναι τιμωρία για τους άλλους. Θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί ανεξάρτητα από τη σχέση που έχουν μαζί σας. Μίλα. Είναι η ζωή σου. Το μωρό σου. Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή για εσάς και το μωρό σας — μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να την μοιραστείτε με άλλους. Μην τους αφήσετε να σας ενοχοποιήσουν για να κάνετε οτιδήποτε δεν νιώθετε άνετα να επιτρέψετε. Είσαι η μαμά – ξέρεις τι είναι καλύτερο. Ακολουθήστε αυτή τη διαίσθηση και πάρτε αυτό που λένε και προτείνουν οι άλλοι με λίγο αλάτι. ΤΟ ΕΧΕΙΣ».

«Δεν ξέρεις τι καταστάσεις έχουν περάσει άλλες μητέρες»

Ενώ τα σχόλια δεν είναι πλέον ορατά, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον όγκο των αντιδράσεων που έλαβε, καθώς αργότερα επεξεργάστηκε τη λεζάντα της για να προσθέσει την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν ξέρεις τι καταστάσεις έχουν περάσει άλλες μητέρες για να αλλάξουν γνώμη για τις επιλογές τους. Δεν νιώθω ότι κανένας έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στα παιδιά μου λόγω της σχέσης του με το παιδί μου εκτός από τους γονείς του».

«Αλλά αισθάνομαι ότι η υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους είναι σπουδαίο πράγμα. Προφανώς αγαπώ το σύστημα υποστήριξής μου και τα παιδιά μου και θέλω να συμμετέχουν. Απλώς δεν χρειάζεται να με κάνουν να νιώθω ένοχη ή υποχρεωμένη να κάνω πράγματα με τα παιδιά μου για τη διευκόλυνση των άλλων ή με τα οποία δεν νιώθω άνετα. Κανείς δεν δικαιούται χρόνο με τα παιδιά μου και αν νιώθει ότι έχει – συνήθως είναι εκείνοι που δεν σέβονται τις επιθυμίες μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ