Μην ξεχνάτε να καθαρίσετε το πιο βρώμικο σημείο στο μπάνιο σας – Δεν είναι η λεκάνη της τουαλέτας

Πηγή φωτογραφίας: backbone-visuals/unsplash

Ειδικός καθαρισμού προειδοποιεί ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών θέτουν άθελά τους την υγεία τους σε κίνδυνο, καθώς ξεχνούν να καθαρίσουν ένα σημαντικό σημείο στο μπάνιο τους. Σύμφωνα με τον Will Cotter, chief operating officer της FreshSpace Cleaning, η έλλειψη σωστού καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων, μούχλα και δυσάρεστες οσμές.

Το πιο βρώμικο σημείο στο μπάνιο

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά το πιο παραμελημένο σημείο στο μπάνιο σας δεν είναι η λεκάνη της τουαλέτας. Πρόκειται για τα πατάκια μπάνιου. Τα χαλάκια για το μπάνιο, αν και χρήσιμα για την αποφυγή γλιστρημάτων, συχνά παραβλέπονται κατά τον καθαρισμό. Ο Will συνιστά να πλένετε τα πατάκια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για βέλτιστη υγιεινή. Εάν λερώνονται πιο γρήγορα, μπορεί να χρειαστεί πιο συχνό πλύσιμο.

Εάν μένετε με κάποιον που έχει αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα, ίσως χρειαστεί να τα πλένετε δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανικά, καλό είναι να έχετε επιπλέον πατάκια για να χρησιμοποιείτε ένα φρέσκο, ενώ τα άλλα πλένονται.

Γιατί πρέπει να πλένετε τακτικά τα πατάκια μπάνιου

Πότε πρέπει να πλένετε το πατάκι μπάνιου σας – Γιατί είναι πιο σημαντικό από όσο νομίζετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πατάκι μπάνιου σας; Μπορεί να εκπλαγείτε με την απάντηση!

Ο ειδικός καθαρισμού Will Jones τονίζει γιατί είναι σημαντικό να πλένετε τακτικά τα χαλάκια στο μπάνιο για να διατηρήσετε την υγιεινή του μπάνιου σας συνολικά.

Γιατί πρέπει να πλένετε συχνά το πατάκι μπάνιου σας:

Πώς να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό

Ο Will μοιράζεται την κορυφαία συμβουλή του για πεντακάθαρο μπάνιο: «Η καλύτερη στιγμή για να πλύνετε το πατάκι μπάνιου σας είναι αφού καθαρίσετε την μπανιέρα ή την καμπίνα ντους, αλλά πριν σκουπίσετε άλλες επιφάνειες όπως πάγκους και νεροχύτες. Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε τη διασπορά μικροβίων και να διασφαλίσετε ότι το μπάνιο σας θα είναι πεντακάθαρο από πάνω προς τα κάτω».

Σύμφωνα με τον Will, τα πατάκια μπάνιου πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για βέλτιστη υγιεινή.

Exit mobile version