Εξαφανίστε τους λεκέδες από την τουαλέτα με 1 υλικό που βρίσκεται στην κουζίνα σας – Το εύκολο κόλπο

Οι λεκέδες στο κάθισμα της τουαλέτας είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά νοικοκυριά. Αν και υπάρχουν πολλά εμπορικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από το κάθισμα της τουαλέτας, η μαγειρική σόδα είναι μια φυσική και φθηνή εναλλακτική που λειτουργεί εξαιρετικά.

Ακόμη και αν καθαρίζετε τακτικά την επιφάνεια της τουαλέτας σας, μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν επίμονοι λεκέδες σε βαθύτερες περιοχές. Η χλωρίνη και άλλα καθαριστικά, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον καθαρισμό της τουαλέτας, συνήθως είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση των λεκέδων στην επιφάνεια.

Όμως, τα κοινά καθαριστικά για την τουαλέτα δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά στην αφαίρεση των επίμονων λεκέδων που εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα. Η λύση στο πρόβλημα είναι η χρήση μαγειρικής σόδας, ενός φυσικού υλικού που μπορεί ήδη να υπάρχει στην κουζίνα σας.

Προτεραιότητα έχει η σωστή απολύμανση

Το κάθισμα της τουαλέτας είναι ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στο σπίτι σας, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει εκατομμύρια βακτήρια. Στο κάθισμα της τουαλέτας συγκεντρώνονται περίπου 50 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα, σύμφωνα με το BBC. Μόλις τα βακτήρια εγκατασταθούν στην περιοχή μπορεί να παραμείνουν για αρκετό καιρό.

Μια μελέτη του Oxford University Press διαπίστωσε ότι η σαλμονέλα και το βακτήριο E. coli μπορούν να επιβιώσουν έως και εννέα ημέρες σε ένα κάθισμα τουαλέτας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε το κάθισμα της τουαλέτας σας τακτικά, ειδικά εάν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε το κάθισμα της τουαλέτας σας. Είναι επίσης πολύ οικονομική και εύκολη στη χρήση και συμβάλλει στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών.

Όμως, η μαγειρική σόδα δεν σκοτώνει τα βακτήρια. Επομένως, ξεκινήστε τον καθαρισμό με έναν με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι ή σπρέι. Φροντίστε να φοράτε λαστιχένια γάντια πριν καθαρίσετε το κάθισμα της τουαλέτας για να προστατευτείτε από τα βακτήρια και τα μικρόβια που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας.

Πώς να καθαρίζετε το κάθισμα της τουαλέτας σας με μαγειρική σόδα

Για να καθαρίσετε τους λεκέδες από το κάθισμα της τουαλέτας θα χρειαστείτε:

  • μαγειρική σόδα
  • ένα σφουγγάρι και
  • ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια

Τα γάντια θα προστατεύσουν τα χέρια σας από τη μαγειρική σόδα και από τυχόν μικρόβια και βρωμιά στο κάθισμα της τουαλέτας που μπορεί να έχουν περάσει απαρατήρητα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι νερό με ένα τέταρτο του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα, σαν πάστα.

Εφαρμόστε την πάστα μαγειρικής σόδας στον λεκέ και αφήστε την να δράσει για 15-20 λεπτά. Αυτό θα δώσει στη μαγειρική σόδα χρόνο να διασπάσει τον λεκέ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να τρίψετε την πάστα στον λεκέ με κυκλικές κινήσεις. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν σημεία όπου ο λεκές είναι ιδιαίτερα επίμονος.

Τέλος, ξεπλύνετε την πάστα μαγειρικής σόδας από το κάθισμα της τουαλέτας με ζεστό νερό και σκουπίστε το με μια καθαρή πετσέτα. Εάν υπάρχουν ακόμη λεκέδες, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ