Μικρά πόνυ κάνουν πασαρέλα – Το ξεκαρδιστικό βίντεο που θα σας φτιάξει την διάθεση

Οι λάτρεις των αλόγων τα θεωρούν την πιο όμορφη και γλυκιά ράτσα πόνυ στον κόσμο. Είναι κοντά αλλά έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και στο όργωμα χωραφιών. Ο λόγος για την ράτσα Πόνυ Σέτλαντ με καταγωγή από την βόρεια Σκωτία. Τα πόνυ αυτά υπάρχουν στην περιοχή από την περιοχή του Χαλκού και αποτελούν μία από τις αρχαιότερες ράτσες.

Τα Βόρεια Νησιά είναι πολύ συννεφιασμένα με ψύχος και υγρασία. Τα καλοκαίρια είναι αρκετά ήπια αλλά οι χειμώνες είναι σκληροί για τους κατοίκους.

Αυτό το δύσκολο καιρικό κλίμα είναι που οδήγησε στην ανάπτυξη των χαρακτηριστικών που ξεχωρίζουν τα πόνυ Σέτλαντ. Έχουν πυκνό τρίχωμα και χοντρές οπλές. Αν προσέξει κανείς καλά αυτά τα πόνυ θα διαπιστώσει ότι είναι κοντά αλλά σωματώδη. Άλλα άλογα έχουν μεγαλύτερο, πιο αδύνατο σωματότυπο, επειδή δεν χρειάζεται να κρατηθούν ζεστά τόσο πολύ. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα πόνυ Σέτλαντ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αυτών των πόνυ είναι η χαίτη τους, που συνήθως μεγαλώνει πάνω από τα μάτια τους. Αν και οι περισσότεροι φροντιστές επιλέγουν να την ξυρίσουν ή να την κόψουν, είναι απίστευτα χρήσιμη για τη φυλή καθώς κρατά το χιόνι και τη βροχή μακριά από τα μάτια τους. Αν και δεν υπάρχουν πια άγρια πόλυ Σέτλαντς, αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να ήταν ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τους.

Όσο για την συμπεριφορά τους οι ειδικοί στα άλογα αναφέρουν ότι είναι ήπιοι χαρακτήρες. Η μοναδική δύσκολη πλευρά αυτής της ράτσας είναι η φροντίδα του τριχώματος του. Επιπλέον ένα πόνυ Σέτλαντ είναι αρκετά ακριβό αφού στοιχίζει πάνω από 4.000 δολάρια.

@teddytheshetland Your daily dose of heart melting ASMR #pitterpatter #horsehoof #trottinghorse #horsesoftiktok #asmrsounds #shetlandpony #dailyfloof #foryoupage #shetlandponytiktok ♬ original sound – teddytheshetland

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ