Μια διαφορετική συνταγή για νόστιμη και υγιεινή τονοσαλάτα

Ψάχνετε για μια συνταγή τόνου που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα; Αυτή είναι σίγουρα πιο νόστιμη και υγιεινή από την κλασική σαλάτα τόνου. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και είναι ένα θρεπτικό γεύμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 κονσέρβα (142 γρ.) τόνος σε νερό, στραγγισμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 γρ.) μαγιονέζα αβοκάντο ή light μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας (17,5 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού (1,4 γρ.) αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού (0,4 γρ.) σκόνη σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού (3 γρ.) μουστάρδα

Οδηγίες

  1. Φορέστε γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιήστε πολύ καθαρά χέρια για να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός πιρουνιού για να λιώσετε τον τόνο καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Παραλλαγές:

  • Για πιο τραγανή υφή: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο.
  • Για πιο υγιεινή επιλογή: Προσθέστε ένα ψιλοκομμένο βραστό αυγό.
  • Για μεσογειακή πινελιά: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και το χυμό από μισό λεμόνι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ