Ψάχνετε για μια συνταγή τόνου που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα; Αυτή είναι σίγουρα πιο νόστιμη και υγιεινή από την κλασική σαλάτα τόνου. Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες και είναι ένα θρεπτικό γεύμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 κονσέρβα (142 γρ.) τόνος σε νερό, στραγγισμένος
- 1 κουταλιά της σούπας (15 γρ.) μαγιονέζα αβοκάντο ή light μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας (17,5 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού (1,4 γρ.) αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού (0,4 γρ.) σκόνη σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού (3 γρ.) μουστάρδα
Οδηγίες
- Φορέστε γάντια μιας χρήσης ή χρησιμοποιήστε πολύ καθαρά χέρια για να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πίσω μέρος ενός πιρουνιού για να λιώσετε τον τόνο καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Παραλλαγές:
- Για πιο τραγανή υφή: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο.
- Για πιο υγιεινή επιλογή: Προσθέστε ένα ψιλοκομμένο βραστό αυγό.
- Για μεσογειακή πινελιά: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και το χυμό από μισό λεμόνι.