Μαθηματικό παζλ για δυνατούς λύτες – Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 20 δευτερόλεπτα;

Ένα μαθηματικό παζλ για δυνατούς λύτες που κυκλοφορεί, «προκαλεί» τους χρήστες να το λύσουν. Είστε αρκετά ευφυείς για να βρείτε την αξία του κάθε αντικειμένου και να υπολογίσετε το αποτέλεσμα της τελικής μαθηματικής πράξης σε μόλις 20 δευτερόλεπτα;

Μαθηματικό παζλ μόνο για ιδιοφυΐες – Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει σε 12 δευτερόλεπτα;

Στην πρώτη γραμμή του παζλ, το οποίο έχει αναρτηθεί στο thinkwellhomeschool.com, βλέπουμε τρία χοτ ντογκ να ισοδυναμούν με τον αριθμό 12. Στη δεύτερη γραμμή βλέπουμε πως αν πολλαπλασιάσουμε ένα κομμάτι τούρτας με ένα χοτ ντογκ και στο αποτέλεσμα προσθέσουμε ακόμα ένα κομμάτι τούρτας, τότε προκύπτει ο αριθμός 50. Στην τρίτη γραμμή βλέπουμε πως αν πολλαπλασιάσουμε δύο πακέτα πατάτες και προσθέσουμε στο αποτέλεσμα ένα κομμάτι τούρτας τότε προκύπτει ο αριθμός 50. Τέλος, αυτό που σας ζητείται να υπολογίσετε είναι ποιος αριθμός θα προκύψει αν πολλαπλασιάσουμε δύο πακέτα πατάτες με δύο χοτ ντογκ και έπειτα προσθέσουμε ένα κομμάτι τούρτας.

Μαθηματικό παζλ μόνο για ιδιοφυΐες: Μετακινήστε 2 σπίρτα για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 9 δευτερόλεπτα

Πιστεύετε ότι μπορείτε να λύσε το παζλ σε 20 δευτερόλεπτα;

Τα μαθηματικά παζλ είναι διασκεδαστικός και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των απλών παζλ. Για να βρείτε στην σωστή απάντηση χρειάζεται πλευρική σκέψη και ανάλυση των δεδομένων.

Μαθηματικό παζλ: Μπορείτε να βρείτε τα βάρη όλων των ζώων σε 11 δευτερόλεπτα;

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Καταφέρατε να το λύσετε σε 20 δευτερόλεπτα; Αν ναι, συγχαρητήρια! Αν όχι, δείτε τη λύση παρακάτω.

Για να υπολογίσουμε την αξία του κάθε χοτ ντογκ αρκεί να διαιρέσουμε το 12 με το 3.  Άρα 12 / 3 = 4.

Στη δεύτερη σειρά ονομάζουμε ως Χ το κάθε κομμάτι τούρτας και αντικαθιστούμε το χοτ ντογκ με το νούμερο 4. Άρα η πράξη παίρνει την εξής μορφή:

  • Χ + Χ x 4 = 50
  • Χ + 4Χ = 50
  • 5Χ = 50
  • Χ = 50 /5
  • Χ = 10

Στην τρίτη σειρά ονομάζουμε ως Υ το κάθε πακέτο με πατάτες και αντικαθιστούμε το κομμάτι τούρτας με το 10 και άρα η πράξη παίρνει την εξής μορφή:

  • Υ x Y + 10 = 35
  • Y= 35 – 10
  • Y= 25
  • Y = 5

Στην τέταρτη σειρά αντικαθιστούμε τα αντικείμενα με τους αριθμούς που αντιστοιχούν, αλλά με προσοχή καθώς τα πακέτα πατάτες όπως και τα χοτ ντογκ είναι δύο. Έτσι προκύπτει πως το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός 90. 

Πηγή: FOXreport.gr

Windows 11: Το κόλπο που κρατά τον υπολογιστή σας ζωντανό αν δείτε την «μπλε οθόνη του θανάτου»

Τα δείγματα από τον μυστηριώδη κομήτη Wild 2 αποκαλύπτουν μια εκπληκτική ιστορία για το παρελθόν του ηλιακού μας συστήματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ