Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Μπορεί να την έχεις επισκεφθεί

Αρκετοί πιστεύουν πως ξέρουν καλά την Αθήνα και πως παρά το «χάος» της έχουν σεργιανίσει τόσο πολύ στα γραφικά σοκάκια και τις κοσμικές περιοχές που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν την πρωτεύουσα τόσο καλά όσο την παλάμη τους.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Είναι από τις πιο γνωστές

Ωστόσο, αν κάποιος ξεφυλλίσει ένα άλμπουμ με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από αλλοτινές εποχές της Αθήνας θα διαπιστώσει πως στο πέρασμα των ετών η πόλη έχει «μεταμορφωθεί» αρκετές φορές και το σημερινό αστικό τοπίο της δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την πρωτεύουσα του 1970 ή και παλαιότερων δεκαετιών.

Μία τέτοια φωτογραφία είναι και η παρακάτω. Εσύ πιστεύεις πως μπορείς να αναγνωρίσεις την συνοικία που φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο;

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την πλατεία; Είναι από τις πιο γνωστές

Αναγνωρίζεις την συνοικία; Μπορεί να την έχεις επισκεφθεί

– Πλάκα

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Σίγουρα έχεις περάσει από εκεί

– Φιλοπάππου

– Κουκάκι

Κοίταξε ξανά τη φωτογραφία!

Σου θυμίζει κάτι;

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στην φωτογραφία, η οποία ανήκει στο πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της ΕΡΤ και αποτελεί μέρος της συλλογής «Πέτρου Πουλίδη», φαίνεται η περιοχή Φιλοπάππου. Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης στην περιοχή και διακρίνεται πλήθος συγκεντρωμένου κόσμου.

Η συνοικία βρίσκεται γύρω από τον λόγο Φιλοπάππου, από τον οποίο πήρε και το όνομά της, ανάμεσα στις συνοικίες Κουκάκι, Πετράλωνα, Μακρυγιάννη και Ακρόπολη.

Ο λόφος Φιλοπάππου, ο οποίος φέρει περισσότερα από ένα ονόματα όπως «λόφος Μουσών» ή «λόφος Σέγγιο» βρίσκεται απέναντι, νοτιοδυτικά, από την Ακρόπολη. Συνδέεται με τους παρακείμενους λόφους του Αστεροσκοπείου (λόφος Νυμφών) και της Πνύκας. Στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο Φιλοπάππου που έστησε ο ύπατος Φιλόπαππος κατά την ρωμαϊκή κατοχή και έδωσε το όνομά του στον λόφο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ