Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Πολλοί πιστεύουν πως ξέρουν καλά την Αθήνα. Ωστόσο, με το πέρασμα των αιώνων το  «πρόσωπο» της πρωτεύουσας έχει αλλάξει πολύ.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την λεωφόρο; Είναι μία από τις πιο γνωστές

Ακόμα και οι πολυσύχναστοι δρόμοι, οι πιο κεντρικές πλατείες και οι πιο δημοφιλείς συνοικίες έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ με τα χρόνια που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.  Αν ξεφυλίσσεις ένα άλμπουμ με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της πρωτεύουσας θα καταλάβεις για ποιο πράγμα μιλάμε και θα δεις πως ακόμα κι αν μένεις χρόνια στην πόλη ή αν δηλώνεις βέρος Αθηναίος ούτε εσύ θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις πολλές γνωστές συνοικίες.

Μία τέτοια φωτογραφία, που έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει το παλιό αστικό τοπίο της Αθήνας, είναι και η παρακάτω.

Κoυίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές

Μπορείς να αναγνωρίσεις ποια περιοχή της Αθήνας φαίνεται στη φωτογραφία;

– Κουκάκι

– Μοναστηράκι

– Νέος Κόσμος

Κοίταξε καλά την εικόνα. Σου θυμίζει κάτι;

Αν δεις την απάντηση, δεν θα πιστεύεις πόσο έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα 

Στη φωτογραφία φαίνεται το Μοναστηράκι. Είναι μία άποψη της περιοχής από την οδό Αιόλου ενώ στο βάθος, διακρίνεται και ο λόφος της Ακρόπολης. Η φωτογραφία αποτελεί μέρος του φωτογραφικού αρχείο της ΕΡΤ και της συλλογής Πέτρου Πουλίδη.

Το Μοναστηράκι είναι μια πολυσύχναστη περιοχή με πολλά αξιοθέατα, όπως τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Αδριανού, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας και η αναστηλωμένη Στοά του Αττάλου, όπου στεγάζεται και ένα μουσείο με αθηναϊκά εκθέματα. Η υπαίθρια αγορά του Μοναστηρακίου που αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Αθηναίου έχει καταστήματα με παραδοσιακά σαπούνια, χειροποίητα σανδάλια και αναμνηστικά μπλουζάκια. Οι δρόμοι της περιοχής είναι γεμάτοι παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια, πολλά από τα οποία έχουν θέα στην Ακρόπολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ