Καλιφόρνια: Αυτός είναι ο πιο «άσχημος» σκύλος στον κόσμο

Την Παρασκευή ο Σκούτερ ένα γλυκύτατο σκυλάκι, έλαβε τον τίτλο του πιο άσχημου σκυλιού στον κόσμο, σε διαγωνισμό που έγινε στην Καλιφόρνια.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται εδώ και 50 χρόνια και είναι μια παγκοσμίου φήμης εκδήλωση που προωθεί την υιοθεσία σκύλων και στον οποίο παίρνουν μέρος τετράποδα πλάσματα που έχουν αψηφήσει τις αντιξοότητες, γιορτάζοντας τις ατέλειές τους. Ο Σκούτερ ένας Κινεζικός Λοφιοφόρος, έχει καταφέρει να επιβιώσει παρά τις όποιες δυσκολίες εδώ και επτά χρόνια.

Όταν ήταν ακόμα κουτάβι, ένας εκτροφές τον πήγε στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα για να του γίνει ευθανασία. Είχε γεννηθεί έχοντας τα πίσω του πόδια ανάποδα, γεγονός που υποδήλωνε πως δεν θα περπατούσε ποτέ του. Ένας διασώστης τον πήρε στο σπίτι του για να του δώσει «μια ευκαιρία να βρει ένα καλό σπίτι και μια αρκετά φυσιολογική ζωή», αναφέρεται στο βιογραφικό του Σκούτερ στο διαγωνισμό. Με τη βοήθεια θεραπείας και ενός ειδικού καροτσιού, ο Σκούτερ είναι σε θέση να περπατήσει και «δεν έχει ιδέα ότι διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο σκυλί», λέει επίσης στο βιογραφικό του.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και απίστευτα περήφανη που ο Σκούτερ στέφθηκε νικητής του διαγωνισμού για τα πιο άσχημα σκυλιά στον κόσμο», ανέφερε σε δηλώσεις της η ιδιοκτήτριά του. «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε με τα παραμορφωμένα πίσω πόδια του, ο Σκούτερ αψήφησε όλες τις πιθανότητες και μας έδειξε την πραγματική έννοια της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητας» συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ