Η σπιτική συνταγή 3 υλικών για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα χαλιά, τα ρούχα και τα στρώματα

Μια ειδικός στον καθαρισμό αποκάλυψε τη συνταγή της για ένα φυσικό διάλυμα καθαρισμού που είναι πολύ αποτελεσματικό στην αφαίρεση των επίμονων λεκέδων από τα ρούχα, τα χαλιά και τα στρώματα.

Η Kate (@kate_cleanhome) μοιράστηκε αυτή τη συμβουλή καθαρισμού σε βίντεο στο TikTok. Η ίδια εντυπωσιάστηκε από την αποτελεσματικότητα αυτού του μείγματος στην αφαίρεση των λεκέδων από διάφορα υφάσματα.

Για να φτιάξει αυτό το «μαγικό» μείγμα καθαρισμού, η Kate σε ένα μπολ ανακάτεψε τα εξής 3 υλικά:

  • 1/4 φλιτζανιού υγρό πιάτων
  • 1/4 φλιτζανιού υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) και
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Αφού ανακάτεψε καλά τα υλικά, η ειδικός στον καθαρισμό δοκίμασε το διάλυμα σε δύσκολους λεκέδες.

Με μια οδοντόβουρτσα, έτριψε έναν λεκέ από λίπος σε ένα λευκό t-shirt. Αφού άφησε το μείγμα καθαρισμού να δράσει για λίγο, σκούπισε το υγρό και τον λιπαρό λεκέ.

Η Kate έκανε το ίδιο και με το χαλί της, ρίχνοντας το μπλε μείγμα απευθείας στο χαλί και αφήνοντάς το να δράσει μετά από καλό τρίψιμο. Σκούπισε το υπερβολικό υγρό με χαρτί κουζίνας, αποκαλύπτοντας ένα τμήμα του χαλιού που ήταν πλέον πιο φωτεινό και καθαρό από το υπόλοιπο.

«Αυτό το μείγμα κάνει θαύματα στους λεκέδες σε στρώματα», πρόσθεσε η ειδικός, τρίβοντας το μείγμα καθαρισμού σε ένα λεκιασμένο στρώμα. Όπως αναφέρει η ίδια, μόλις απορροφήθηκε από το ύφασμα του στρώματος, το μείγμα απομάκρυνε τους κίτρινους λεκέδες από το λευκό κρεβάτι.

Οι χρήστες των social media μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη χρήση του μείγματος των τριών συστατικών:

  • «Αυτό το σκεύασμα λειτουργεί πραγματικά καλά. Είχαν σχηματιστεί λεκέδες από βαφή μαλλιών σε ένα τζιν και τους αφαίρεσε αμέσως», είπε ένας χρήστης.
  • Μια έμπειρη καθαρίστρια πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια συνταγή εδώ και δεκαετίες. «Το χρησιμοποιώ και εγώ εδώ και πάνω από 40 χρόνια», αποκάλυψε.
  • Ένας άλλος χρήστης πρότεινε μια συμβουλή για πιο εύκολη εφαρμογή. «Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, αλλά βάζω αυτό το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέτω περίπου 2 ½ φλιτζάνια νερό και το ψεκάζω στους λεκέδες», είπε.
@kate_cleanhome Homemade stain remover 💫 #CleanTok #cleaninghacks #cleaningtips #momhacks #stainremover #stainremoverhack #hacks #stainhacks #homeimprovement #stainremoval #clean ♬ Fantasy X Feel So Close Carter Walsh Mashup – CarterWalsh

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ