Η μυστική συνταγή για ψαρόσουπα από βραβευμένο σεφ με 3 αστέρια Michelin

Η μυστική συνταγή του Antonino Cannavacciuolo για σούπα με 3 αστέρια Michelin. Φωτογραφία: Pexels

Η μυστική συνταγή του Antonino Cannavacciuolo για σούπα με 3 αστέρια Michelin. Φωτογραφία: Pexels

Είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, αλλά μην το θεωρήσετε δεδομένο: μια αληθινή ψαρόσουπα έχει μια μακρά και κοπιώδη συνταγή. Ο σεφ τριών αστέρων Antonino Cannavacciuolo, αποκαλύπτει τα κόλπα του για να την μαγειρέψετε άνετα στην κουζίνα σας.

Υλικά για 4 άτομα

Για το χταπόδι

Μέθοδος

Για τα θαλασσινά

Μέθοδος

Για το καλαμάρι

4 καλαμάρια

Μέθοδος

 

Για τον ζωμό

Μέθοδος

Για το ζωμό ψαριού

Μέθοδος

Για την ολοκλήρωση της σούπας

Μέθοδος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σωτάρετε 1 σκόρδο, 1 κλωνάρι μαϊντανό και 1 αποξηραμένη καυτερή πιπεριά με λίγο λάδι.

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, τον ζωμό από τους αστακούς, το νερό από τα μύδια και τις αχιβάδες, και μειώστε το, προσέχοντας την υπερβολική αλμυρότητα από το νερό των μαλακίων.

Αφαιρέστε τα βότανα, ρίξτε την πασάτα ντομάτας και αφήστε την να αρωματίσει.

Μόλις φτάσετε στην επιθυμητή πυκνότητα, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ψάρι, προηγουμένως καρυκευμένο με λάδι και αλάτι: πρώτα τα φιλέτα του σκορπιού, μετά τα φιλέτα από τις κόκκινες τσιπούρες, τα καλαμάρια, τους αστακούς, τις γαρίδες και, τέλος, το χταπόδι, τις αχιβάδες, τους σωλήνες και τα μύδια.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, μερικές σταγόνες από έλαιο σκόρδου, και ρυθμίστε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρισμα

Σερβίρετε με φέτες ψωμιού που έχουν προηγουμένως καρυκευτεί με λάδι και μια πρέζα αλάτι, ψημένες σε τηγάνι.

Τα βήματα αυτής της συνταγής είναι πιο χρονοβόρα σε σύγκριση με μια κλασική συνταγή, αλλά είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Exit mobile version