Η ανησυχητική ανακάλυψη στο βαθύτερο σημείο της Γης – Τι βρήκαν οι επιστήμονες στον βυθό της τάφρου των Μαριανών

Οι επιστήμονες έκαναν μια ανησυχητική ανακάλυψη στο βαθύτερο σημείο της Γης, και αν χρειαζόσασταν ποτέ μια υπενθύμιση της εκπληκτικής ικανότητας της ανθρώπινης φυλής να πετάει σκουπίδια και να εξαπλώνει τη ρύπανση, τότε αυτή είναι η υπενθύμιση που χρειάζεστε.

Το Challenger Deep στον πυθμένα της τάφρου των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο του πλανήτη, μετρώντας το εντυπωσιακό μέγεθος των τουλάχιστον  10.780 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε ένα σκουπίδι να βρει το δρόμο του για εκεί κάτω. Ένα μπουκάλι μπύρας. Το πράσινο μπουκάλι είχε ακόμη και την ετικέτα του και βρισκόταν στην άμμο στον πυθμένα του Challenger Deep.

Η ωκεανογράφος Dr Dawn Wright έκανε την ανακάλυψη βαθιά κάτω από την επιφάνεια το 2022 και μοιράστηκε τα ευρήματά της στο διαδίκτυο.

Η Δρ Ράιτ που έφτασε σ’ αυτό το σημείο, δημοσίευσε μια φωτογραφία εκείνη τη στιγμή, γράφοντας: “Τι είδαμε όταν αγγίξαμε για πρώτη φορά τον πυθμένα, σε βάθος 10.900+m w/in #ChallengerDeep? ΈΝΑ ΜΠΟΥΚΆΛΙ ΜΠΎΡΑΣ!

“Περαιτέρω απόδειξη ότι ΠΡΕΠΕΙ ως ανθρωπότητα να κάνουμε καλύτερα για τον ωκεανό και για την υγεία των οικοτόπων που μοιραζόμαστε οι ίδιοι και από τους οποίους τελικά εξαρτόμαστε!!! #ThereIsNoPlanetB #DeeperSeaDawn”, έγραψε η Dawn Wright.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ακριβώς πώς το μπουκάλι μπόρεσε να κατέβει εκεί κάτω από μόνο του, αμφιβάλλουμε πολύ ότι κάποιος έπινε μπύρες στο βαθύτερο σημείο της Γης. Μιλώντας για το εύρημα σε συνέντευξή του στους Los Angeles Times, η Δρ Ράιτ είπε: “Είχε ταξιδέψει περισσότερα από 10.780 μέτρα στα πιο σκοτεινά βάθη του Ειρηνικού, με την ετικέτα να παραμένει ανέπαφη. Αυτό το πεταμένο σκουπίδι είχε καταφέρει να φτάσει σε ένα αμόλυντο μέρος του κόσμου μας πριν από εμάς. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά και αμετάκλητα οι άνθρωποι επηρεάζουν τον φυσικό κόσμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ