Γρήγορη και εύκολη μακαρονοσαλάτα – Η συνταγή και τα υλικά

Αυτή είναι η συνταγή που χρειάζεστε για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Η πιο νόστιμη και χωρίς πολλές διαδικασίες μακαρονοσαλάτα που έχετε φτιάξει ποτέ! Αυτή η σαλάτα μαγειρεύεται τόσο εύκολα, που θα γίνετε ο ήρωας του…  σπιτιού σε ελάχιστο χρόνο. Είναι φτιαγμένη με μακαρόνια κοραλλάκι, αλλά μπορείτε να βάλετε όποια προτιμάτε, ψιλοκομμένα καρότα, σέλινο κομμένο σε κύβους, αρακά και φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Η υφή είναι για να πεθάνεις!

Η μυστική σάλτσα που ενώνει όλο αυτό το πράγμα είναι ένα κρεμώδες, πικάντικο dressing που θα σας κάνει να επιστρέψετε για δεύτερο και τρίτο πιάτο. Απλώς ανακατεύετε λίγο μαγιονέζα, μηλόξυδο, καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου μαζί, αλλά ο συνδυασμός είναι τόσο υπέροχος! Η μαγεία είναι πάντα στο dressing, είναι αυτό που κάνει αυτή τη μακαρονοσαλάτα εξαιρετική.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Ανακατέψτε όλα αυτά τα υπέροχα υλικά μαζί και θα έχετε μια τέλεια μακαρονοσαλάτα που ξεχειλίζει από γεύσεις και υφές. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε περίσταση, και πιστέψτε μας, όλοι θα εκλιπαρούν για περισσότερό.

  • Μακαρόνια κοραλλάκι: Το κύριο συστατικό! Αυτά τα μικρά ζυμαρικά είναι η καρδιά και η ψυχή της μακαρονοσαλάτας μας. Είναι λαστιχένια και χορταστικά, κρατώντας όλες τις γεύσεις μαζί.
  • Τριμμένα καρότα: Προσθέτουν χρώμα και μια νότα γλυκύτητας στη σαλάτα. Της δίνουν και ένα ωραίο τραγανό στοιχείο που πάντα χρειάζεται
  • Σέλινο σε λεπτούς κύβους: Μην υποτιμάτε τη δύναμη του σέλινου! Φέρνει μια φρέσκια και τραγανή ατμόσφαιρα στο μείγμα, εξισορροπώντας την κρεμώδη γεύση.
  • Φρέσκα ή κατεψυγμένα μπιζέλια (αρακάς): Είτε φρέσκος είτε κατεψυγμένος, ο αρακάς προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και φρεσκάδας που κάνουν τη σαλάτα να ξεχωρίζει.
  • Πράσινα κρεμμύδια: Φέρτε μια ήπια γεύση κρεμμυδιού και μια βουτιά πράσινου χρώματος για να κρατήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα.
  • Μαγιονέζα : Το κρεμώδες αστέρι του ντρέσινγκ μας! Αυτό το πλούσιο και βελούδινο συστατικό είναι που κάνει τη μακαρονοσαλάτα τόσο ακαταμάχητη.
  • Μηλόξυδο: Η πικάντικη “κλωτσιά”! Αυτό το ξύδι προσθέτει μια πικάντικη γροθιά που κρατά τα πράγματα ζωντανά και εμποδίζει τη σαλάτα να είναι πολύ βαριά.
  • Καστανή ζάχαρη: Μια πρέζα καστανή ζάχαρη προσθέτει μια λεπτή γλυκύτητα που κάνει το ντρέσινγκ εθιστικό.
  • Αλάτι: Λίγο αλάτι κάνει τα πάντα πιο νόστιμα και αναδεικνύει το καλύτερο σε κάθε συστατικό.
  • Μαύρο πιπέρι: Η πικάντικη πινελιά! Μια δόση μαύρου πιπεριού προσθέτει λίγη λάμψη στο ντρέσινγκ. Προσαρμόστε στη γεύση.
  • Σκόνη σκόρδου: Η σκόνη σκόρδου προσθέτει μια νόστιμη αλμυρή γεύση που κάνει αυτή την εύκολη μακαρονοσαλάτα εξαιρετικά νόστιμη.

Χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να φτιάξετε αυτή την εύκολη μακαρονοσαλάτα, οπότε είναι ιδανική για όταν βιάζεστε.

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά: Βράστε τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ξεπλύνετε με κρύο νερό και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  2. Προετοιμασία λαχανικών: Προετοιμάστε τα καρότα, το σέλινο, τον αρακά και το φρέσκο ​​κρεμμύδι. Τα ρίχνουμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Μίγμα ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Στη συνέχεια χτυπήστε να ενωθούν. Δοκιμάστε το ντρέσινγκ και προσθέστε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  4. Ανακατέψτε: Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά σας, προσθέστε τα στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατέψτε να ανακατευτούν. Στη συνέχεια, ρίξτε το ντρέσινγκ σας πάνω από το μείγμα των ζυμαρικών και ανακατέψτε να καλυφθούν όλα εντελώς.
  5. Σερβίρουμε ή αποθηκεύουμε: Μπορείτε να το σερβίρετε φρέσκο ​​ή να το σκεπάζετε και να το αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν το σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ