Γουακαμόλε αλά ελληνικά – Πεντανόστιμη συνταγή με 2 επιπλέον υλικά

Το γουακαμόλε είναι μία από τις πιο γνωστές συνταγές στο Μεξικό και συνήθως συνοδεύει το φαγητό. Το βασικό συστατικό του είναι τα αβοκάντο, που καλλιεργούνται στο Μεξικό.

Ωστόσο είναι πολύ εύκολο να «πειράξετε» λίγο την συνταγή και από μεξικανική να γίνει άκρως μεσογειακή. Μπορείτε να προσθέσετε ελιές και φέτα για να δώσουν μία ελληνική πινελιά στο πιάτο και περισσότερη γεύση. Τα αβοκάντο είναι γνωστά για την υφή τους που είναι κρεμώδης όταν χτυπηθούν στο μπλέντερ.

Ωστόσο έχουν σχετικά ουδέτερη γεύση. Έτσι αν κάποιος προσθέσει ψιλοκομμένες ελιές και θρυμματισμένη φέτα έχει ένα εξαιρετικά κρεμώδες και γευστικό έδεσμα.

Τώρα αν θέλετε να έχετε ακόμη πιο πολύ μεσογειακή γεύση τότε μπορείτε να αλλάξετε και την συνταγή του γουακαμόλε. Συνήθως το γουακαμόλε γίνεται με αβοκάντο, σκόρδο, ντομάτες και κρεμμύδια. Αντί λοιπόν για μεξικάνικη πιπεριά μπορείτε να χρησιμοποιείται λεμόνια και ψητές κόκκινες πιπεριές. Αντί για τον κόλιανδρο στην παραδοσιακή συνταγή μπορείτε να προσθέσετε μαϊντανό. Αντί για φρέσκια ντομάτα θα μπορούσατε να προτιμήσετε λιαστές ντομάτες.

Το γκουακαμόλε συχνά χρησιμοποιείται ως ντιπ μαζί με τα ορεκτικά και συνήθως συνοδεύει κόκκινες, πράσινες ή σάλτσες από καλαμπόκι. Εσείς θα μπορούσατε να κινηθείτε στην ίδια λογική για την μεσογειακή εκδοχή του. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε να το συνδυάσετε με τζατζίκι, χούμους και ντιπ μελιτζάνας. Και αντί για τσιπς καλαμποκιού, μπορείτε να σερβίρετε ελληνικού τύπου γκουακαμόλε με κρουτόν, ζεστή πίτα ή πατάτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ