Γιατί οι άνδρες αφήνουν τις συντρόφους τους να κερδίζουν; Τι αποκάλυψε νέα μελέτη

Ευτυχισμένη σύζυγος, ευτυχισμένη ζωή. Αυτό είναι το ρητό. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες αφήνουν τις γυναίκες συντρόφους τους να κερδίζουν όταν ανταγωνίζονται σε παιχνίδια και προκλήσεις.

Το αιφνιδιαστικό εύρημα αποκαλύφθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βόρειας Κίνας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι άνδρες μπορεί να είναι επιεικείς με τις συζύγους και τις συντρόφους τους προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικές συγκρούσεις και να τις «αποτρέψουν από το να φύγουν ή να τις κλέψουν άλλα αρσενικά».

«Οι άνδρες σύντροφοι μπορεί να υιοθετούν τη νοοτροπία “ευτυχισμένη σύζυγος, ευτυχισμένη ζωή”, αποφεύγοντας πιθανές συγκρούσεις στη σχέση τους, επιτρέποντας στη σύζυγό τους να κερδίσει» τόνισε ο Shuyu Jia, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του ακαδημαϊκού περιοδικού Neuroscience.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες φαίνεται να αφήνουν τις συντρόφους τους να κερδίζουν, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες ήταν λιγότερο ανταγωνιστικές όταν έπαιζαν εναντίον των εραστών τους από ό,τι όταν έπαιζαν εναντίον αγνώστων.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες αισθάνονται πιο χαλαρές όταν ανταγωνίζονται τον σύντροφό τους, ή επειδή προσπαθούν ομοίως να αποφύγουν οποιαδήποτε σύγκρουση σε μια σχέση.

Ζευγάρι
πηγή: unsplash.com / Bruce Mars

Για τη μελέτη, οι ερευνητές επιστράτευσαν 52 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών και τις έβαλαν να ανταγωνιστούν έναν άνδρα για να λύσουν τεστ με οπτικά ερεθίσματα. Οι γυναίκες συμμετέχουσες κλήθηκαν αρχικά να ανταγωνιστούν άγνωστους άνδρες, ενώ παρακολουθούταν η εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Στη συνέχεια, οι γυναίκες κλήθηκαν να ολοκληρώσουν ένα άλλο τεστ, αυτή τη φορά παίζοντας εναντίον των συζύγων ή των συντρόφων τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης ενώ ανταγωνίζονταν με αγνώστους από ό,τι με τους συντρόφους τους. Ωστόσο, οι γυναίκες κέρδιζαν συχνότερα εναντίον των συντρόφων τους απ’ ό,τι εναντίον αγνώστων.

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες σύντροφοι απλώς άφηναν τις γυναίκες τους να κερδίζουν τις περισσότερες φορές.

«Οι γυναίκες είχαν υψηλότερο ποσοστό νίκης όταν συναγωνίζονταν με τους ερωτικούς συντρόφους τους, γεγονός που μπορεί να είναι αποτέλεσμα καθώς οι άνδρες υιοθετούν στρατηγικές διατήρησης της συζύγου τους, ώστε να αποτρέψουν την αποχώρηση τους ή την αποπλάνησή τους από άλλους ανταγωνιστές» τόνισαν οι ακαδημαϊκοί εμπειρογνώμονες.

Περαιτέρω, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η μελέτη «υποδηλώνει ότι η στενή σχέση αποδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα των γυναικών, η οποία έχει σημαντική σημασία για την κατανόηση της υψηλής ποιότητας στενής σχέσης και την προώθηση της ανάπτυξης υγιούς ανταγωνισμού».

Στη μελέτη συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες από την Κίνα, και μένει να διαπιστωθεί αν τα ίδια μοτίβα συμπεριφοράς εμφανίζονται και σε διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πηγή: FOXreport.gr

Νέο μοντέλο AI για τον καιρό – Μελέτη υποστηρίζει ότι κάνει την πιο ακριβή πρόγνωση στον κόσμο

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Το άλογο με τις πιο αστείες χορευτικές κινήσεις στο TikTok

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ