Εύκολη συνταγή για ψωμί γιαουρτιού – Μόνο με 2 υλικά

Το εύκολο ψωμί του γιαουρτιού είναι μαλακό και μαστιχωτό. Χρειάζεστε μόνο 2 υλικά και δεν χρειάζεται μαγιά, αυγά, βούτυρο ή λάδι. Έχει υφή σαν το ψωμί με μαγιά αλλά δεν χρειάζεται μαγιά, ζύμωμα ή φουσκώματα.

Χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά για να προετοιμάσετε τη ζύμη και μετά είναι έτοιμη να μπει στο φούρνο. Αυτό το ψωμί είναι τόσο γρήγορο και εύκολο. Είναι μια υπέροχη συνταγή για όταν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί αλλά δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε παραδοσιακό σπιτικό ψωμί. Το γιαούρτι κάνει το ψωμί μαλακό και ελαφρώς πικάντικο.

Υλικά

  • Γιαούρτι βανίλιας
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Γιαούρτι βανίλια: Χρησιμοποίησα γιαούρτι βανίλιας με χαμηλά λιπαρά. Το γιαούρτι με βανίλια έχει ήδη γλυκάνει, κάτι που προσθέτει λίγη γλυκύτητα στο ψωμί και εμποδίζει το ψωμί να έχει υπερβολική γεύση.

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις που έχει ήδη αναμειχθεί με μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Αν δεν έχετε πρόχειρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας ανακατεύοντας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Πώς να φτιάξετε το ψωμί γιαουρτιού

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης. Προσθέστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί σας. Στη συνέχεια το ψωμί είναι έτοιμο για ψήσιμο. Χρειάζεται μόνο περίπου 35 λεπτά στο φούρνο.

Η υφή του είναι παρόμοια με το ψωμί που παρασκευάζεται με μαγιά. Δεν θα έχει υφή κέικ. Θα είναι μαλακό αλλά και μαστιχωτό. Το ψωμί γλυκαίνεται πολύ ελαφρά από το γιαούρτι βανίλιας.

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 191°C. Στρώστε ένα ταψί 8 x 4 ιντσών με λαδόκολλα.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια υγρή και κολλώδη ζύμη και να μην μείνουν σβώλοι αλεύρι.
  3. Προσθέστε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του καρβέλιου. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα σας για να απλώσετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε όλο το ταψί και να ισιώσετε την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να ψηθεί πλήρως το ψωμί. Όταν ασκείτε πίεση στην επιφάνεια, θα πρέπει να αναπηδήσει πίσω.
  5. Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Διατροφικές πληροφορίες

μερίδα: 1 φέτα, θερμίδες: 146 kcal, υδατάνθρακες: 31 g, πρωτεΐνη: 4 g, λιπαρά: 0,4 g, κορεσμένα λιπαρά: 0,2 g, νάτριο: 442 mg, ζάχαρη: 4 g, καθαροί υδατάνθρακες: 31

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ