Εάν θες να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή, κάνε αυτά τα 5 πράγματα

Έχει περάσει καιρός από τότε που ξεκίνησε η σχέση με τον σύντροφό σου. Τώρα ποια είστε πολλά χρόνια μαζί και η σπίθα αν δεν έχει σβήσει σίγουρα τρεμοπαίζει. Δεν νιώθεις πλέον πεταλούδες στο στομάχι και η ρουτίνα έχει εισβάλλει για τα καλά στην ερωτική σας ζωή.

Είναι πολύ φυσιολογικό να αισθάνεται στεναχώρια και άγχος όταν αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου πλέον δεν ενδιαφέρεται για την σχέση σας ή τουλάχιστον δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό που δείχνεις εσύ. Βέβαια εδώ χρειάζεται προσοχή. Η αγωνία σου μπορεί να σε οδηγήσει στο να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις διάφορες τακτικές χειραγώγησης για να πάρεις το πάνω χέρι στη σχέση.

Αν πραγματικά αισθάνεσαι ότι ο σύντροφός σου απομακρύνεται, ο δρόμος δεν είναι να προσπαθήσεις να αποκτήσεις ή να πάρεις πίσω την εξουσία μέσα στην στη σχέση σας. Σκέψου το. Η εξουσία δεν σου δίνει αυτό που θέλεις. Αυτό που πραγματικά θέλεις είναι να αγαπηθείς, όχι να έχεις το πάνω χέρι. Θέλεις η αγάπη σου να ανταποδίδεται. Θέλεις έπαινο, θαυμασμό, σεβασμό και αγάπη. Τα αρνητικά σου συναισθήματα που έχουν δημιουργεί για την σχέση σου προέρχονται ακριβώς επειδή έχουν χαθεί όλα αυτά τα στοιχεία.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν 5 τρόποι για να καταφέρεις να φέρεις και πάλι κοντά τον σύντροφό σου και να σώσεις την σχέση σας στο παρά πέντε.

5 τρόποι για να σώσεις την σχέση με τον σύντροφό σου

  • Πρέπει να παραδεχτείς τα λάθη σου
  • Μην τον «πνίγεις» με το ενδιαφέρον σου
  • Μην παίζεις παιχνίδια
  • Να σέβεσαι τις επιθυμίες του συντρόφου σου
  • Βάλε όρια

Πρέπει να παραδεχτείς τα λάθη σου

Αν έχεις κάνει λάθη στην σχέση τότε ήρθε η ώρα να τα παραδεχτείς και να ζητήσεις συγγνώμη από τον σύντροφό σου. Αν για παράδειγμα είχες κάποια παράλληλη ερωτική σχέση καλό θα είναι να απολογηθείς και να αποδεχτείς ότι ο σύντροφός σου μπορεί να μην σε εμπιστεύεται ή να μην σε αγαπάει με τον ίδιο τρόπο όπως πριν.

Εάν έχεις διακόψει την σχέση σου με το τρίτο άτομο και έχεις ζητήσει συγγνώμη το μόνο που μένει να κάνεις είναι να δείχνεις στο έτερον σου ήμισυ καθημερινά πόσο πολύ τον αγαπάς. Αν σε αγαπάει θα αρχίσει να σε εμπιστεύεται ξανά

Μην τον «πνίγεις» με το ενδιαφέρον σου

Είναι πολύ ωραίο να δείχνεις στον σύντροφό σου ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον και τον αγαπάς. Όπως όλα τα πράγματα, όμως, θέλει και αυτό μέτρο. Αν είσαι πολύ πρόθυμη να περνάς πολύ χρόνο μαζί του ίσως να αισθανθεί πίεση. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρεις ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου και τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν, για παράδειγμα, αθλητισμός, χόμπι, σχολείο, δουλειά. Δώσε στον σύντροφό σου τον χώρο που χρειάζεται.

Μην παίζεις παιχνίδια

Εάν ψάχνεις στο διαδίκτυο τρόπους να κερδίσεις ξανά τον σύντροφό σου με παιχνίδια και κόλπα που θα σου δώσουν το πάνω χέρι στην σχέση είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις μεγαλύτερα προβλήματα. Αν για παράδειγμα τον αγνοείς ή φέρεσαι ψυχρά και απόμακρα με την ελπίδα εκείνος να κινητοποιηθεί και να κάνει το πρώτο βήμα για να έρθετε κοντά τότε ίσως απογοητευτείς.

Αν και στην αρχή ο σύντροφός σου μπορεί να παραξενευτεί από την συμπεριφορά σου και να δείξεις ενδιαφέρον μπορεί στην πορεία να κάνεις ζημιά στην σχέση σας. Εάν του συμπεριφέρεσαι με αγένεια ή κακία τότε μακροπρόθεσμα θα πάψει να ενδιαφέρεται και είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθεί.

Να σέβεσαι τις επιθυμίες του συντρόφου σου

Όλοι το έχουμε ακούσει και διαβάσει αλλά ίσως δεν το έχουμε κατανοήσει όλοι, αν κρίνουμε από τα προβλήματα που υπάρχουν στις ερωτικές σχέσεις. Μία σχέση χρειάζεται πρώτα και κύρια σεβασμό. Εάν ο σύντροφός σας εκφράζει διαφορετικές επιθυμίες από εσάς και εσείς γκρινιάζετε και τον επικρίνετε σίγουρα θα απομακρυνθεί.

Εάν χάσετε το σεβασμό για τον σύντροφό σας ή εκείνος σε εσάς η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Μπορείτε να του δείξετε σεβασμό όταν σταματήστε να εστιάζετε στα αρνητικά στη σχέση σας και σχολιάζετε και τα θετικά. Να κάνετε φιλοφρονήσεις και να δείχνετε φροντίδα ακόμη και αν κάποιες φορές οι επιθυμίες σας δεν συμφωνούν.

Βάλε όρια

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στις σχέσεις είναι ότι ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι δυσκολεύονται να θέσουν καθαρά και με σαφήνεια τα όρια τους. Αυτό οδηγεί σε καυγάδες και στην συνέχεια φθείρει σημαντικά την σχέση. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε στον σύντροφό σας τι είδους συμπεριφορές θα ανεχθείτε ή δεν θα δεχθείτε. Μην το κάνετε αυτό την ώρα ενός καυγά ή στη διάρκεια μίας εξόδου.

Την στιγμή που βλέπετε μία συμπεριφορά που ξεπερνάει τα όρια σας μπορείτε να κάνετε ένα σχόλιο και να το επισημάνετε. Θα είναι καλό να έχετε ήρεμο και ευγενικό τόνο και να ξεκαθαρίσετε ότι δεν θέλετε να επαναλάβει αυτή την συμπεριφορά. Αν δείτε ότι ο σύντροφός σας δεν λαμβάνει υπόψη τα όρια σας τότε θα ήταν καλό να σκεφτείτε εάν θα πρέπει να παραμείνετε σε μία τέτοια σχέση.

Επίλογος

Όταν αισθανόμαστε ότι μία σχέση μπορεί να φτάνει στο τέλος της είναι φυσιολογικό να νιώθουμε θλιμμένοι και να θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην συμβεί αυτό. Καλό θα είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για τις ανησυχίες σας και να προσπαθήσετε να βάλετε όρια, να παραδεχτείτε τα λάθη σας, να σέβεστε τις επιθυμίες του και να του δώσετε τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό του χωρίς να παίζεται παιχνίδια και να προσπαθείτε να κερδίσετε την εξουσία στην σχέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ