Εάν μια γυναίκα εμφανίζει αυτές τις 9 συμπεριφορές, είναι κρυφά δυστυχισμένη στη ζωή

Οι άνθρωποι δεν δείχνουμε πάντα αυτό που αισθανόμαστε. Ειδικά οι γυναίκες, καταφέρνουν να δείχνουν δυνατές και χαρούμενες, ακόμη και όταν μέσα τους παλεύουν. Υπάρχουν ωστόσο κάποια ανεπαίσθητα, χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν ότι μία γυναίκα είναι δυστυχισμένη.

Οι άνθρωποι που απογοητεύονται από τη ζωή στη μέση ηλικία συνήθως εμφανίζουν αυτές τις 8 συμπεριφορές

Η αναγνώριση των συμπεριφορών αυτών είναι καθοριστική, όχι μόνο για την κατανόηση, αλλά και για την δυνατότητα να της προσφέρουμε την κατάλληλη βοήθεια. Τα σημάδια αυτά, δύσκολα εντοπίζονται, ειδικά μάλιστα όταν ο άνθρωπος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τα κρύψει.

9 συμπεριφορές που μαρτυρούν ότι μία γυναίκα είναι κρυφά δυστυχισμένη

  • Υπερβολική αυτοκριτική
  • Απώλεια ενδιαφέροντος για όσα αγαπούσε
  • Διαρκής κούραση
  • Υπερβολικά αμυντική
  • Υπερβολική ανησυχία για το μέλλον
  • Απουσία αυτοφροντίδας
  • Αποστασιοποίηση
  • Συχνή στεναχώρια ή ευερεθιστότητα
  • Απώλεια της αίσθησης του εαυτού

Υπερβολική αυτοκριτική

Όλοι έχουμε στιγμές έντονης αυτοκριτικής και αμφιβολίας, όμως, όταν αποτελεί μοτίβο, γίνεται προειδοποιητικό σημάδι που μαρτυρά δυστυχία. Οι γυναίκες που είναι κρυφά δυστυχισμένες, έχουν την τάση να είναι υπερβολικά αυστηρές με τον εαυτό τους και να κάνουν έντονη αυτοκριτική.

Οι γυναίκες που βαριούνται στη σχέση τους εμφανίζουν αυτές τις 9 συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνουν

Ίσως να υποβαθμίζουν τα κατορθώματά τους ή να υποτιμούν τις επιτυχίες τους. Νιώθουν ότι ποτέ δεν είναι αρκετά καλές. H μόνιμη δυσαρέσκεια με τον εαυτό δηλώνει μία υποκείμενη απογοήτευση από τη ζωή.

Απώλεια ενδιαφέροντος για όσα αγαπούσε

Μία γυναίκα που είναι δυστυχισμένη, μπορεί πλέον να μην βρίσκει χρόνο για τις ασχολίες που αγαπούσε ή για πράγματα που την πάθιαζαν. Μπορεί πλέον να έχει εγκαταλείψει κάθε αγαπημένη της δραστηριότητα, κάθε πηγή χαράς που είχε. Όλα αυτά, αποτελούν σημάδια που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

3 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας είχε δυστυχισμένη παιδική ηλικία, σύμφωνα με την ψυχολογία

Μπορεί πλέον να μην αντλεί χαρά από όσα της άρεσαν. Η εγκατάλειψη των αγαπημένων δραστηριοτήτων είναι το σημάδι που κάνει εμφανές το γεγονός ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον της και μέσα της αισθάνεται δυστυχία. Είναι δείγμα ότι η γυναίκα παλεύει μέσα της.

Διαρκής κούραση

Κάθε άνθρωπος νιώθει κούραση. Όταν όμως η εξάντληση είναι μία μόνιμη κατάσταση, μπορεί να είναι πλέον ψυχική και όχι σωματική. Έρευνες έχουν δείξει ότι, η ψυχολογική κούραση εκφράζεται με συμπτώματα σωματικής κούρασης. Μία δυστυχισμένη γυναίκα μπορεί να παραπονιέται ότι δεν έχει ενέργεια, ακόμη και αν έχει κοιμηθεί καλά. Η διαρκής κούραση είναι ο μηχανισμός του σώματος της ώστε να διαχειριστεί τη συναισθηματική ένταση που βιώνει.

Δεν χρειάζεται απλώς παραπάνω ύπνο. Η διαρκής κούραση είναι σημάδι που μαρτυρά ότι η γυναίκα έχει ανάγκη από φροντίδα και κατανόηση, ίσως και επαγγελματική βοήθεια για να διαχειριστεί τα συναισθήματά της. Η επίγνωση αυτής της κατάστασης μπορεί να σας οδηγήσει στην κατανόηση του ψυχισμού της και την παροχή κατάλληλης υποστήριξης.

Υπερβολικά αμυντική

H δυστυχία κάνει έναν άνθρωπο να νιώθει ότι είναι διαρκώς υπό επίθεση. Ως αποτέλεσμα, ένας δυστυχισμένος άνθρωπος  μπορεί να είναι διαρκώς αμυντικός, ακόμη και στα πιο ασήμαντα. Μία γυναίκα που είναι κρυφά δυστυχισμένη μπορεί να γίνεται πολύ αμυντική, να αντιδρά έντονα στην κριτική ή ακόμη και στα αθώα σχόλια, ερμηνεύοντάς τα ως προσωπική επίθεση.

Η υπερβολική άμυνα είναι ο τρόπος προστασίας της απέναντι στη συναισθηματική ταραχή. Πρόκειται για μηχανισμό άμυνας, και ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η γυναίκα αυτή, είναι δυστυχισμένη.

Υπερβολική ανησυχία για το μέλλον

Κάποιος βαθμός ανησυχίας για το μέλλον είναι λογικός, όμως το διαρκές άγχος για το τι επιφυλάσσει το μέλλον, μαρτυρά ότι ο άνθρωπος είναι δυστυχισμένος.

Μία γυναίκα που αισθάνεται δυστυχία, ανησυχεί διαρκώς για το τι της επιφυλάσσει το μέλλον. Υπεραναλύει τα πιθανά σενάρια, καταστρώνει σχέδια εμμονικά ή εκφράζει διαρκώς φόβο για το μέλλον.

Η διαρκής ανησυχία εκπηγάζει από ένα αίσθημα δυστυχίας στο παρόν. Μία δυστυχισμένη γυναίκα νιώθει τόση πιεστική την ανάγκη να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, που ξεχνά να ζήσει στο σήμερα. Παρατηρώντας τη συμπεριφορά της, μπορείτε να την ενθαρρύνετε να ζει την κάθε μέρα και να της υπενθυμίζετε ότι δεν χρειάζεται να τα έχει όλα σχεδιασμένα.

Απουσία αυτοφροντίδας

Ένα πολύ χαρακτηριστικό σημάδι της ανέκφραστης δυστυχίας είναι όταν μία γυναίκα παύει να φροντίζει τον εαυτό της. Η αυτοφροντίδα είναι ένδειξη αυτοσεβασμού. Όταν όμως μία γυναίκα παλεύει μέσα της, δεν ενδιαφέρεται για τη ρουτίνα αυτοφροντίδας και περιποίησης. Μπορεί ν’ αρχίσει να παραλείπει γεύματα, να αμελεί την προσωπική υγιεινή ή να έχει εγκαταλείψει τη γυμναστική και την υγεία της. Η παραμέληση της αυτοφροντίδας δεν σημαίνει ότι είναι τεμπέλα ή απρόσεκτη. Το πιο πιθανό είναι να αποτελεί κραυγή για βοήθεια, μία ένδειξη της θλίψης και της δυστυχίας της.

Αποστασιοποίηση

Μία γυναίκα που είναι δυστυχισμένη, μπορεί να αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται απ’ τους αγαπημένους της. Ίσως να μιλά λιγότερο για τη ζωή της ή να αρχίσει να ακυρώνει σχέδια ακόμη και με την οικογένεια ή τους πιο στενούς της φίλους.  Η αποστασιοποίηση που παρατηρείτε δεν είναι σταθερό στοιχείο του χαρακτήρα της ούτε η ανάγκη της για προσωπικό χρόνο.

Αντίθετα, η απομάκρυνση είναι σημάδι ότι η γυναίκα αυτή παλεύει με δαίμονες. Αν μία γυναίκα στο περιβάλλον σας έχει αρχίσει να κλείνεται στον εαυτό της, μπορεί να αισθάνεται δυστυχισμένη.

Συχνή στεναχώρια ή ευερεθιστότητα

Όλοι μπορεί να είμαστε λίγο πιο ευέξαπτοι κάποιες μέρες. Όταν ωστόσο μία γυναίκα είναι συχνά νευριασμένη, θυμώνει με το παραμικρό και φαίνεται ευέξαπτη, αυτό είναι σημάδι ότι είναι δυστυχισμένη.

Η διαρκής ευερεθιστότητα δεν σημαίνει απλά νεύρα με το παραμικρό, αλλά αποτελεί εξωτερίκευση της εσωτερικής αναστάτωσης που βιώνει. Μία γυναίκα που είναι πολύ ευερέθιστη, δεν είναι απλώς δύσκολη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, παλεύει με κάποιο βαθύτερο ζήτημα.

Απώλεια της αίσθησης του εαυτού

Το πιο χαρακτηριστικό σημάδι της δυστυχίας είναι όταν ο άνθρωπος χάνει την αίσθηση του εαυτού του. Μπορεί η γυναίκα να νιώθει ανασφαλής ή αβέβαιη σχετικά με το ποια είναι ή τι θέλει. Μπορεί να έχει ξεχάσει τις αξίες της, το πάθος και τις πεποιθήσεις της, στην προσπάθειά της να χωρέσει σ’ ένα καλούπι που δεν την εκφράζει.

Η απώλεια της ταυτότητας σημαίνει ότι η γυναίκα δεν εξελίσσεται, ούτε αλλάζει συν των χρόνω. Σημαίνει ότι χάνει την επαφή της με τον πυρήνα της, συχνά υπό την πίεση να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των άλλων. Μία γυναίκα που έχει χάσει την επαφή με τον εαυτό της, χρειάζεται βοήθεια ώστε να θυμηθεί ποια είναι και να συνδεθεί με το εγώ της.

Tip: Οι γυναίκες καταφέρνουν να κρύβουν επιδέξια τα αληθινά τους συναισθήματα, κάτω από το προσωπείο της δύναμης και της αυτοκυριαρχίας, δηλαδή το συναισθηματικό καμουφλάρισμα, το οποίο αναφέρεται στη συνήθεια ενός ατόμου να κρύβει τα αληθινά του συναισθήματα κάτω από τον μανδύα  κοινωνικά αποδεκτών συναισθημάτων.

Οι γυναίκες που είναι δυστυχισμένες καταφεύγουν πολύ συχνά στον μηχανισμό αντιμετώπισης του καμουφλαρίσματος.

Αν παρατηρήσετε τις συμπεριφορές αυτές σε κάποια γυναίκα, μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Προσπαθήστε να καταλάβετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, υπενθυμίζοντάς της ότι είναι καλό να ζητήσει βοήθεια.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ