Είναι γνωστό ότι, με το πέρασμα του χρόνου, ένα ζευγάρι ηρεμεί, βρίσκει τους ρυθμούς του και ο δεσμός μεταξύ του συσφίγγεται και σταθεροποιείται.
Όλα αυτά ισχύουν έως έναν βαθμό.
Ο έρωτας δημιουργεί ένταση και αναστάτωση. Ωστόσο, στις μακροχρόνιες σχέσεις το νευρικό σύστημα ηρεμεί, δεν παρατηρούνται αυτές οι εξάρσεις αδρεναλίνης του πρώτου καιρού της γνωριμίας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τέλος της περιόδου του «μέλιτος» ως δικαιολογία για τον κατήφορο στη σχέση τους.
Το θέμα συχνά δεν είναι η σωματική επαφή αλλά, το γεγονός ότι οι σύντροφοι σταματούν να προσπαθούν και να επενδύουν στη σχέση τους.
Κάτι που μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Έτσι, αν μια γυναίκα επιδεικνύει αυτές τις 7 λεπτές συμπεριφορές, χρειάζεται κρυφά περισσότερη προσοχή από τον σύντροφό της.
Εάν μια γυναίκα εμφανίζει αυτές τις 7 συμπεριφορές, έχει κρυφά ανάγκη για περισσότερη προσοχή από τον σύντροφό της
- Έχει τάσεις προσκόλλησης
- Προσπαθεί παραπάνω ώστε ν’ αντισταθμίσει το έλλειμμα προσοχής του συντρόφου της
- Αφήνει υπονοούμενα και διακριτικά σχόλια που δείχνουν την ανάγκη της για σύνδεση
- Μπορεί να γίνει παθητικό – επιθετική
- Απομακρύνεται στην προσπάθειά της να κεντρίσει την προσοχή του συντρόφου της
- Χάνει τον σεβασμό που ένιωθε για τον σύντροφό της
- Του ζητά περισσότερη προσοχή
Έχει τάσεις προσκόλλησης
Όταν μια γυναίκα έχει αγχώδες στιλ προσκόλλησης, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανησυχία στο ενδεχόμενο αποχωρισμού, εγκατάλειψης, ανεπαρκούς αγάπης, ανησυχία για την διαθεσιμότητα και ανταπόκριση των άλλων και για το αν έχουν επενδύσει επαρκώς στην σχέση, θα εξακολουθεί να έχει ανάγκη από επιβεβαίωση από τον σύντροφό της, ανεξάρτητα από τις πραγματικές συνθήκες.
Από την άλλη ωστόσο, μπορεί η αγχωτική προσκόλληση να είναι ανταπόκριση στην αίσθηση ότι ο σύντροφός της, απομακρύνεται.
Όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται, σταδιακά αρχίζουν ν’ αναπτύσσουν έναν δεσμό προσκόλλησης με το άτομο αυτό, σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο.
Όταν ο ερωτευμένος νιώθει τον σύντροφό του ν’ απομακρύνεται, ενεργοποιείται το σύστημα προσκόλλησης, στέλνοντας σήματα κινδύνου.
Πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική απόκριση στον κίνδυνο του αποχωρισμού.
Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ανάμεσα στον αγχώδη τύπο προσκόλλησης και την ανταπόκριση στην έλλειψη σύνδεσης.
Προσπαθεί παραπάνω ώστε ν’ αντισταθμίσει το έλλειμμα προσοχής του συντρόφου της
Μια υποσυνείδητη στρατηγική μιας γυναίκας που νιώθει παραμελημένη από τον σύντροφό της, είναι η υπεραναπλήρωση.
Αν μια γυναίκα βλέπει τον σύντροφό της να μην θέλει να επικοινωνήσει, ίσως να προσπαθήσει αυτή εντονότερα.
Αναλαμβάνει να διορθώσει διάφορα προβλήματα ώστε ο σύντροφός της ν’ αναγνωρίσει την αξία της. Ίσως προσπαθήσει ν’ αναλάβει όλο το βάρος της σχέσης μόνη της, προκειμένου να τη σώσει.
Όσο δυνατή και αν είναι μια γυναίκα ωστόσο, κάθε σχέση στηρίζεται στην αμοιβαιότητα. Καμία σχέση δεν πρόκειται ν’ αντέξει αν προσπαθεί μόνο ο ένας.
Αφήνει υπονοούμενα και διακριτικά σχόλια που δείχνουν την ανάγκη της για σύνδεση
Όταν οι προσπάθειες μιας γυναίκας να προχωρήσει η σχέση δεν καρποφορήσουν, μπορεί να καταφύγει στα υπονοούμενα.
Μπορεί να επισημαίνει πόσο ρομαντικός είναι ένας άλλος άνδρας με τη σύντροφό του, ή να σας λέει για τις διακοπές ενός φιλικού ζευγαριού και να σας ρωτήσει πότε θα πάτε και εσείς.
Ίσως μπει μαζί σας σ’ ένα μαγαζί με ρούχα ελπίζοντας να θυμηθείτε ότι πλησιάζουν τα γενέθλιά της.
Θα προσπαθήσει να σας δείξει προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε. Από εσάς εξαρτάται αν θα την ακολουθήσετε.
Μπορεί να γίνει παθητικό – επιθετική
Όταν μια γυναίκα πασχίζει να τραβήξει, χωρίς επιτυχία την προσοχή του συντρόφου της, είναι πολύ πιθανό ν’ αρχίσει να γίνεται παθητικό – επιθετική.
Από την «τιμωρία της σιωπής», τα σαρκαστικά αστεία, το χτύπημα της πόρτας ή τους ειρωνικούς μορφασμούς, μπορείτε να καταλάβετε αν η αδιαφορία σας, έχει κάνει τη σύντροφό σας παθητικό – επιθετική.
Αυτή είναι μια επικίνδυνη καμπή, επειδή πλέον η γυναίκα αδιαφορεί αν είναι καλή ή ευγενική μαζί σας, δείχνοντάς σας ότι φτάνει στα όρια των αντοχών της.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε στο σημείο αυτό, είναι να προσπαθήσετε να σώσετε τη σχέση σας, όσο ακόμη είναι νωρίς.
Η υπομονή όλων των ανθρώπων έχει τα όριά της.
Απομακρύνεται στην προσπάθειά της να κεντρίσει την προσοχή του συντρόφου της
Αν η επιθυμία μιας γυναίκας για προσοχή δεν ικανοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή θ’ αρχίσει ν’ απομακρύνεται, στην προσπάθειά της να τιμωρήσει τον σύντροφό της.
Αυτή που τιμωρείται περισσότερο ωστόσο, από την αντιμετώπιση αυτή, είναι η ίδια η γυναίκα. Καταλήγει να νιώθει ακόμη χειρότερα γιατί διαπιστώνει ότι η απομάκρυνσή της δεν προκάλεσε καμία βελτίωση.
Αν μια γυναίκα αρχίσει και απομακρύνεται, αφού έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή σας, αυτό σημαίνει ότι τώρα προσπαθεί να σας τιμωρήσει για την αδιαφορία σας ή ότι έχει παραιτηθεί.
Χάνει τον σεβασμό που ένιωθε για τον σύντροφό της
Στο σημείο αυτό, τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν πραγματικά άσχημα. Όταν μια γυναίκα νιώθει ότι ο σύντροφος, δεν εκτιμά την αγάπη και την προσπάθειά της, αν τον παρακαλεί να την προσέχει, κάποια στιγμή θ’ αρχίσει να γίνεται επιθετική, θυμωμένη, πικρόχολη.
Όταν τα συναισθήματα αυτά συσσωρεύονται, θα νιώθει τόση πίκρα και απογοήτευση, που δεν θα έχει πλέον σεβασμό για τον σύντροφό της.
Ό,τι και αν κάνει ο σύντροφος, την ενοχλεί. Απορρίπτει ό,τι της λέει και δεν του δίνει προσοχή. Με άλλα λόγια, θα έχει φτάσει στα όριά της. Από ευγενική, θα γίνει ευέξαπτη, σαρκαστική, γενικά δυσάρεστη παρέα.
Βέβαια αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ενδεικτική μιας συναισθηματικά ώριμης γυναίκας.
Το ζήτημα είναι ότι τελικά, πολλές γυναίκες που νιώθουν ότι ο σύντροφός τους δεν τις εκτιμά, δεν τις προσέχει και δεν τις καταλαβαίνει, καταφεύγουν σ’ αυτή τη συμπεριφορά.
Του ζητά περισσότερη προσοχή
Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή.
Ιδανικά, καμία γυναίκα δεν θα έπρεπε να φτάνει στο σημείο να ζητά την προσοχή του συντρόφου τους αλλά, αν έχει ανάγκη περισσότερη προσοχή, μπορεί να την αξιώσει με ευθύ και ευγενικό τρόπο.
Ορισμένα παραδείγματα:
«Νιώθω ότι δεν επικοινωνούμε το τελευταίο διάστημα; Θέλεις να μιλήσουμε;»
«Όταν ήθελα να σου μιλήσω για το ….νομίζω δεν με πρόσεχες; Τι πιστεύεις;»
«Νιώθω ότι με αγαπάς όταν περνάμε χρόνο μαζί. Το καταλαβαίνω ότι είσαι κουρασμένος αλλά μήπως να προσπαθούσες να με ακούσεις όταν θέλω να σου μιλήσω;»
Υπάρχουν ευθείς, σαφείς και διεκδικητικοί τρόπο για να ζητήσει μια γυναίκα την προσοχή που έχει ανάγκη απ’ τον σύντροφό της. Σημασία έχει το ύφος και η προσέγγιση του προβλήματος.
Tip
Αν μια γυναίκα αποφασίσει να εγκαταλείψει μια σχέση στην οποία δεν έχει την προσοχή που χρειάζεται για να είναι ασφαλής, δεν θα έχει άδικο. Θεμέλιος λίθος μιας συντροφικής σχέσης είναι η φιλία, η προσοχή και η φροντίδα.
Μην μένετε με έναν σύντροφο από συνήθεια. Να επιλέγετε κάθε μέρα τον σύντροφο που σας κάνει να νιώθετε πως αξίζει τον κόπο.