DNA λύνει επιτέλους το μυστήριο του Λοχ Νες; Τι αποκαλύπτουν τα τεστ

Σε νέα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες για το περιβόητο, αλλά και ακριβοθώρητο «τέρας του Λοχ Νες» καθώς το DNA στα βαθιά νερά όπου υποτίθεται ότι ζει επί δεκαετίες τώρα η «Νέσι», έδειξε ότι υπάρχουν φύκια.

Οι κρυπτοζωολόγοι που ασχολούνται με το «τέρας» αποφάσισαν να κάνουν εξέταση DNA στα νερά της λίμνης, γιατί κανείς ακόμα δεν έχει πειστεί 100% για την ύπαρξη του τέρατος. Φυσικά υπάρχουν αυτοί που είναι πιστοί στον θρύλο της Νέσι, αλλά υπάρχουν και οι αμφισβητίες, οι οποίοι πρέπει να πειστούν. Έκαναν λοιπόν εξετάσεις DNAκαι αυτό  βρήκαν τους κάνει να σκέφτονται ότι το τέρας δεν έχει ζωική προέλευση, αλλά φυτική.

Προφανώς, το τέρας του Λοχ Νες είναι φτιαγμένο από φύκια, σύμφωνα με δείγματα DNA που ελήφθησαν από τα νερά του κόλπου Μπόρλουμ της Σκωτίας, όπου υποτίθεται ότι ζει και έχει εντοπιστεί στο παρελθόν.

Σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες για το ασύλληπτο πλάσμα εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, οι εθελοντές «κυνηγοί» Marry Wiles, 49 ετών, και Aga Balinska, 42 ετών, ορκίζονται ότι είδαν φευγαλέα τις δύο καμπούρες και αυτή την τρίτη απόφυση που υποτίθεται ότι συνοδεύει το αντικείμενο που πιστεύουν ότι είναι το κεφάλι του τέρατος στο νερό. Και οι δύο συμμετείχαν στο μεγαλύτερο ως τώρα «κυνήγι» της Νέσι (όπως χαϊδευτικά αποκαλείται το τέρας) το οποίο οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο. Το είδαν λένε όταν αποφάσισαν να κάνουν ένα πρωινό μπανάκι, τον Αύγουστο.

Τράβηξαν πλάνα του υδρόβιου τέρατος και τα μοιράστηκαν με την ερευνητική ομάδα Loch Ness Exploration. Με αυτήν θα συνεργαστούν οι παραγωγοί της Dragonfly Film για την επερχόμενη σειρά “Weird Britain”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024, και οι οποίοι παρακολούθησαν το «κυνήγι» για να καταγράψουν την αναζήτηση. Μια αναζήτηση που διαρκεί από την δεκαετία του 1930.

Το τέρας του Λοχ Νες φέρεται να έχει καταγραφεί από κάμερες πολλές φορές από πρόθυμους λάτρεις – παρά τον σκεπτικισμό που εκφράζουν όροι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει η Νέσι. Η δραστηριότητά της φέρεται να έχει καταγραφεί από σόναρ και από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Πάντως οι μαρτυρίες για τις εμφανίσεις της Νέσι, τον Αύγουστο, προκάλεσαν την στροφή της έρευνας στη συλλογή δειγμάτων νερού για περιβαλλοντικό DNA – ή “οργανικό DNA” που αποβάλλεται από τους οργανισμούς μέσω του δέρματος ή των περιττωμάτων. Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση των υδρόβιων ειδών χωρίς να τα ενοχλεί.

“Η δυνατότητα να κάνουμε τώρα χρήση των νέων τεχνικών ανάλυσης eDNA αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για τους ερευνητές της άγριας ζωής και μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε απαντήσεις σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά και αινιγματικά μυστήρια του φυσικού κόσμου”, δήλωσε ο Tim Whittard, παραγωγός της εκπομπής “Weird Britain”, στην Southwest News Service.

Τα δείγματα από τα νερά της Νέσι, που στάλθηκαν για ανάλυση στο εργαστήριο Jonah Ventures του Μπόλντερ, στο Κολοράντο, έδειξαν μόνο την παρουσία δύο τύπων φυκιών.  “Οι εξετάσεις ανίχνευσαν μόνο φύκια, τα οποία φυσικά είναι συναρπαστικά νέα, αν λάβουμε υπόψη μας την πιθανότητα η Νέσι να είναι ένα γιγαντιαίο τέρας από φύκια“, δήλωσε στο SWNS ο Ken Gerhard, κρυπτοζωολόγος και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Ο Ken Gerhard, είναι κρυπτοζωολόγος και συνέλεξε δείγματα από την περιοχή όπου υποτίθεται ότι ζει η Νέσι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ