Λοχ Νες: Οι φωτογραφίες που κρατούν ζωντανό το τέρας στην λίμνη μετά το άκαρπο, ομαδικό, τριήμερο κυνήγι

Κι εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι το τριήμερο κυνήγι για το τέρας του Λοχ Νες στην ομώνυμη λίμνη απέφερε άνθρακες αντί για θησαυρό, έρχονται στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες ενός αντικειμένου που μοιάζει με ζώο κι επιπλέει στην λίμνη.  Οι φωτογραφίες δεν είναι ακριβώς νέες. Τις τράβηξε το 2018 μια επισκέπτρια στην λίμνη, αλλά όπως είπε δεν τις δημοσιοποίησε, γιατί φοβήθηκε ότι θα την κορόιδευαν και θα την περνούσαν για τρελή.

Ωστόσο το τριήμερο κυνήγι της «Νέσι», στην λίμνη, την έκανε να σκεφτεί το πράγμα διαφορετικά, όπως είπε. Οι κυνηγοί, των προηγούμενων ημερών είπαν ότι είδαν το τέρας τρεις φορές και την μία μάλιστα το βιντεοσκόπησε ένα κινηματογραφικό συνεργείο με τη χρήση drone θερμικής απεικόνισης. Παράλληλα ένας άλλος ερευνητής ισχυρίστηκε ότι έχει τραβήξει τις πιο “συναρπαστικές” φωτογραφίες της Νέσι, όπως λένε στην Βρετανία το τέρας.

Οι αδημοσίευτες  εικόνες

Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από τη μεταφράστρια Τσι Κέλι, δείχνουν ένα πλάσμα που μοιάζει με χέλι να περιστρέφεται αργά στην επιφάνεια του Λοχ Νες, λίγο πριν εξαφανιστεί κάτω από το νερό. Ένας δημόσιος υπάλληλος, 58 ετών, ανέφερε επίσης ότι εντόπισε τη Νέσι να κολυμπάει στο Λοχ Νες, πριν σκιτσάρει μια εικόνα του παγκοσμίου φήμης τέρατος.  Η αναζήτηση του τέρατος του Λοχ Νες ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου, με εκατοντάδες ατρόμητους κυνηγούς της Νέσι να βγαίνουν στη λίμνη στη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της εδώ και δεκαετίες. Μεταξύ των εθελοντών κυνηγών ήταν και το κινηματογραφικό συνεργείο από τη βρετανική εταιρεία παραγωγής Dragonfly Films, το οποίο χρησιμοποίησε ένα drone θερμικής απεικόνισης για να αναζητήσει το πλάσμα.
Η έρευνά τους με τη σειρά της τους οδήγησε στην καταγραφή υλικού που πιστεύουν ότι μπορεί να δείχνει το ασύλληπτο τέρας του Λοχ Νες κοντά στην ακτή της σκωτσέζικης λίμνης. Τα μέλη του συνεργείου ανέφεραν ότι εντόπισαν μια ασυνήθιστη θερμική υπογραφή σε ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θερμικής απεικόνισης – μια μεγάλη μάζα κοντά στην ακτή”.

Ο μύθος μένει ζωντανός

Το τι είδαν, ίσως το βρήκε πάντως η μεταφράστρια Τσι Κέλι, 51 ετών, η οποία θεωρεί ότι «έπιασε» με την κάμερά της το τέρας. Η Κέλι τραβούσε φωτογραφίες του συζύγου της Σκοτ, 68 ετών, όταν είδε ένα περίεργο πλάσμα στην λίμνη και τότε η μηχανή της «πήρε φωτιά».
Στόχος ήταν ένα παράξενο ζώο που είδε να κινείται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων με “σταθερή ταχύτητα” από δεξιά προς τα αριστερά σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την ακτή. «Περιστρεφόταν και κυλούσε μερικές φορές. Δεν είδαμε ποτέ κεφάλι ή λαιμό. Μετά από μερικά λεπτά απλά εξαφανίστηκε και δεν το ξαναείδαμε ποτέ», είπε η Κέλι που είναι γεννημένη στην Ιαπωνία.

“Στην αρχή αναρωτήθηκα αν ήταν βίδρα ή ένα ζευγάρι βίδρες ή μια φώκια, αλλά δεν είδαμε ποτέ κεφάλι και δεν ξαναβγήκε για να πάρει αέρα. Έκανε αυτή την παράξενη κίνηση στην επιφάνεια. Δεν ακούσαμε κανέναν ήχο. Υπήρχαν αυτά τα παράξενα σχήματα κάτω από την επιφάνεια. Δεν μπόρεσα να διακρίνω χρώματα – το νερό ήταν σκοτεινό”.


“Δεν μπόρεσα να εκτιμήσω με ακρίβεια το μήκος του, αλλά τα δύο τμήματα που ήταν ορατά είχαν μήκος μικρότερο από δύο μέτρα μαζί», είπε, σύμφωνα με την MailOnline. Οι φωτογραφίες της πάντως αν μη τι άλλο συνεχίζουν να εξάπτουν την φαντασία και φυσικά να αφήνουν τον μύθο ζωντανό, σε μια κρίσιμη στιγμή της πορείας του, μέσα στους αιώνες.

Το βίντεο από την θερμική κάμερα, της βρετανικής εταιρείας παραγωγής Dragonfly Films.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ