Δανέζικο κέικ του ονείρου: Αυτή η vintage συνταγή είναι δημοφιλής από τη δεκαετία του 1930

κέικ συνταγή

Γνωστό τόσο ως “Δανέζικο Κέικ του Ονείρου” (Drømmekage) όσο και ως “Κέικ Τεμπέλικης Μαργαρίτας”, αυτό το κλασικό επιδόρπιο έγινε δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930. Η συνταγή θα σας ξετρελάνει.

Αποτελούμενο από ένα ελαφρύ και αφράτο παντεσπάνι με επικάλυψη από καραμελωμένη καστανή ζάχαρη και καρύδα, είναι εξίσου εύκολο στην παρασκευή του όσο και ακαταμάχητο. Καθώς το κέικ κρυώνει, η βουτυρωμένη και καβουρδισμένη γεύση της καρύδας μετατρέπεται σε μια επικάλυψη που θυμίζει καραμέλα “μπριτλ”.

Είναι ένα απλό, αλλά καλά ισορροπημένο κέικ. Ευτυχώς, αυτό το κέικ ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν και απαιτεί υλικά που πιθανόν ήδη έχετε στην κουζίνα . Θα εξαφανιστεί αμέσως από τον πάγκο της κουζίνας!

Αυγά

Φτιάξτε το κέικ

Χρήσιμα υποκατάστατα

Χωρίς γλουτένη: Στη δεκαετία του 1950, η Quaker Oats παρουσίασε το το κέικ με βρώμη, όπου η βρώμη ενσωματώνεται απευθείας στη ζύμη, ενθαρρύνοντας τη δημιουργική χρήση αυτού του βασικού συστατικού της κουζίνας.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για κέικ με αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη. Αντικαταστήστε 2 1/4 κούπες αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη αντί για το αλεύρι για κέικ.

Ο χρόνος ψησίματος θα είναι από 18 έως 22 λεπτά.

Υλικά

Για το κέικ

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Φτιάξτε την επικάλυψη

Ολοκληρώστε το κέικ

Σημειώσεις Συνταγής

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τα κομμάτια τυλιγμένα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.

Διατροφικές Πληροφορίες

Με βάση 14 μερίδες.

Exit mobile version