Cricketing: Η απίθανη τεχνική για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα – Πώς βοηθάει στον ύπνο

Καμιά φορά δεν είναι εύκολο να χαλαρώσεις πριν κοιμηθείς, ιδίως ύστερα από μια κουραστική μέρα. Κάποιοι χαλαρώνουν βλέποντας τηλεόραση πριν κοιμηθούν, άλλοι διαβάζουν ένα βιβλίο και οι πιο παλιοί μετράνε… προβατάκια.

Κάποιοι όμως έχουν βρει ένα ιδιαίτερο κόλπο και για να χαλαρώσουν, τρίβουν τα πόδια τους μεταξύ τους. Έτσι, έχουν ένα ήρεμο ύπνο. Υπάρχει μάλιστα και ένας ειδικός όρος για να περιγράψει αυτή την τακτική: Cricketing. Στην πράξη, σημαίνει, να τρίβετε τα δάχτυλα των ποδιών σας μεταξύ τους, σαν να μιμείστε τις κινήσεις του γρύλου. Είναι μια ιδιόμορφη συνήθεια που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Βίντεο δείχνουν πώς εφαρμόζεται η τεχνική για καλύτερο ύπνο

Τα βίντεο με αναφορά στη φράση «cricket feet» έχουν 69 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok. Η εμπειρία φαίνεται να είναι απολαυστική. Πάρα πολλοί χρήστες έχουν μοιραστεί βίντεο με τους εαυτούς τους να εφαρμόζουν την συγκεκριμένη τεχνική που τους κάνει να αισθάνονται άνετα και να κοιμούνται ήρεμοι σαν τα γνωστά ζωύφια.

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε μια γυναίκα με το όνομα Marissa, στο TikTok. «Τρίβω τα πόδια μου σαν γρύλος πριν πάω για ύπνο», έγραφε το κείμενο πάνω από το βίντεο.

Στα σχόλια πολλοί χρήστες του TikTok ανέφεραν ότι κάνουν ακριβώς το ίδιο για να κοιμηθούν.

«Omfg, είμαι τόσο χαρούμενος που δεν είμαι ο μόνος. Το κάνω κάθε βράδυ», έγραψε κάποιος. «Είναι ανακουφιστικό!» είπε ένας άλλος. «Ω, το ίδιο, κάνω. Το λατρεύω», σχολίασε ένας τρίτος.

Μία άλλη TikToker με το όνομα Kristen, από το Maine, λατρεύει επίσης την συγκεκριμένη τεχνική ύπνου.  «Μόλις έμαθα για αυτό και δεν κατάλαβα ποτέ ότι το έκανα ήδη από πριν», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο. Οι ακόλουθοί της είπαν επίσης ότι βασίζονται στο τρίψιμο των ποδιών για να αποκοιμηθούν γρήγορα.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθώ», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος σημείωσε:  «Όταν ήμουν παιδί, η μαμά μου, μου έλεγε ότι πρέπει να το κάνω για να με βοηθήσει να χαλαρώσω και να κοιμηθώ», πρόσθεσε.

«Έτσι λέγεται; το έκανα πάντα. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι ήταν τόσο συνηθισμένο», ανέφερε ένας τρίτος.

Τι λένε οι ειδικοί για την τεχνική που σας βοηθάει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπαν ότι το «η πρακτική του γρύλου» είναι επίσης ένας τύπος «αυτοδιέγερσης», μια αυτοκαταπραϋντική συμπεριφορά που είναι κοινή μεταξύ των ατόμων που είναι νευροαποκλίνοντα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ΔΕΠΥ ή όσων βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Οι ειδικοί λένε ότι η τεχνική έχει αποδεδειγμένα οφέλη, τα οποία περιλαμβάνουν ηρεμία του νευρικού συστήματος και συμβολή στην «αυτορρύθμιση» του σώματος.

Αποδεικνύεται ότι τα πόδια είναι γεμάτα νευρικές απολήξεις και μια σειρά από σημεία πίεσης που, όταν διεγείρονται, είναι γνωστό ότι βοηθούν στη ρύθμιση και ηρεμία του κεντρικού νευρικού σας συστήματος, λέει η Δρ Eileen Li, PT, DPT, L.Ac, βελονίστρια, βοτανολόγος και φυσιοθεραπευτής.

«Το τρίψιμο των ποδιών, γνωστό και ως μασάζ ποδιών, είναι μια μορφή χαλάρωσης και ανακούφισης από το άγχος», λέει η Li στο Bustle. «Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της έντασης, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να προσφέρει μια αίσθηση άνεσης και ευεξίας». Το Cricketing είναι μια συνήθεια που σας χαλαρώνει χάρη στις επαναλήψεις, σημειώνει, και είναι μια συνήθεια που βοηθά στην απελευθέρωση ορμονών που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, καθώς σας ανακουφίζουν το στρες.

@rissmonte♬ original sound – phonographicmaterial

@notyouraveragethrpstI just learned about this and never realized I did it before 😂😂♬ Hi – temoc

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ