Απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα στο φούρνο

Αυτή η νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι ένα πλήρες γεύμα. Απολαύστε αυτό το πιάτο ως κυρίως γεύμα ή σερβίρετέ το με ψητό στήθος κοτόπουλου για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Πανεύκολη συνταγή για νόστιμο τυρόψωμο στο air fryer – Έτοιμο σε 10 λεπτά

Υλικά για τη συνταγή

  • 142 γρ. τυρί φέτα
  • 8 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 227 γρ. πένες ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο ενός ταψιού. Ψήστε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει, για περίπου 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να κάνετε μασάζ στο σπανάκι μέχρι να μειωθεί σε όγκο κατά το ήμισυ. Ανακατέψτε με τα ζυμαρικά.
  5. Αφού ψηθεί η φέτα για 15 λεπτά, προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τα ζυμαρικά στο ταψί. Ρίξτε βραστό νερό πάνω στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
  6. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, για περίπου 18 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και ανακατέψτε.
  7. Σκεπάστε και αφήστε να σταθεί για τουλάχιστον 3 λεπτά πριν σερβίρετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ