Αυτή η νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά με σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι ένα πλήρες γεύμα. Απολαύστε αυτό το πιάτο ως κυρίως γεύμα ή σερβίρετέ το με ψητό στήθος κοτόπουλου για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης.
Υλικά για τη συνταγή
- 142 γρ. τυρί φέτα
- 8 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
- 227 γρ. πένες ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2 φλιτζάνια βραστό νερό
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετήστε τη φέτα στο κέντρο ενός ταψιού. Ψήστε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει, για περίπου 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να κάνετε μασάζ στο σπανάκι μέχρι να μειωθεί σε όγκο κατά το ήμισυ. Ανακατέψτε με τα ζυμαρικά.
- Αφού ψηθεί η φέτα για 15 λεπτά, προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι και τα ζυμαρικά στο ταψί. Ρίξτε βραστό νερό πάνω στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
- Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, για περίπου 18 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και ανακατέψτε.
- Σκεπάστε και αφήστε να σταθεί για τουλάχιστον 3 λεπτά πριν σερβίρετε.