Απαλλαγείτε από τους σκόρους στο σπίτι με 2 φυσικά υλικά

Η καταπολέμηση των σκόρων δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Οι σκόροι είναι σύνηθες φαινόμενο καθώς τα σπίτια μοιάζουν με ελκυστικά μέρη για να κρυφτούν. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα με ορισμένα απλά υλικά που πιθανότατα ήδη έχετε στο σπίτι σας.

Απαλλαγείτε γρήγορα από τις μύγες στο σπίτι σας με ένα κοινό μπαχαρικό

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι έχουν προσβολή από σκόρους μόνο όταν είναι πολύ αργά, καθώς τα μικροσκοπικά αυγά τους, που μοιάζουν με σκουλήκια, είναι δύσκολο να εντοπιστούν και γεννιούνται σε σκοτεινές γωνίες του σπιτιού, όπως ντουλάπια και αποθήκες.

Αυτά τα φτερωτά έντομα μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλο πρόβλημα, καθώς είναι δύσκολο να εξοντωθούν μόλις εμφανιστούν, αφού μπορούν να κρυφτούν σε σχισμές και χαραμάδες λόγω του μικρού τους μεγέθους. Μπορείτε όμως εύκολα να τους αποτρέψετε από το να καταστρέψουν τα ρούχα σας ή να μολύνουν το φαγητό σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στην κουζίνα και να μην επιστρέψουν ποτέ

Το Planet Natural Research Center αποκαλύπτει ότι η καταπολέμηση των σκόρων είναι πολύ «ευκολότερη» από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι και μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά από το φαγητό σας χρησιμοποιώντας μόνο μερικά οικιακά αντικείμενα.

Το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των σκόρων είναι να εντοπίσετε το είδος που έχετε στο σπίτι σας, το οποίο θα πρέπει να είναι εύκολο, καθώς οι σκόροι τροφίμων θα βρίσκονται στην κουζίνα, ενώ οι σκόροι ρούχων πιθανότατα θα βρίσκονται στην ντουλάπα του υπνοδωματίου σας.

Απομακρύνετε τους σκόρους τροφίμων μια για πάντα

Οι σκόροι τροφίμων μπορούν να μετατρέψουν τα αγαπημένα σας αποξηραμένα τρόφιμα σε σκουπίδια.

Ακολουθήστε 3 απλά βήματα για να απαλλαγείτε οριστικά:

 • Βαθύς καθαρισμός και απομάκρυνση μολυσμένων τροφίμων
 • Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία
 • Καθαρισμός με λευκό ξύδι

Βαθύς καθαρισμός και απομάκρυνση μολυσμένων τροφίμων:

 • Ξεκινήστε με τον ενδελεχή καθαρισμό των ντουλαπιών της κουζίνας σας.
 • Πετάξτε όλα τα αποξηραμένα τρόφιμα που μπορεί να έχουν μολυνθεί από σκόρους.
 • Είναι προτιμότερο να αναβάλλετε την αγορά νέων αποξηραμένων τροφίμων μέχρι να βεβαιωθείτε ότι οι σκόροι έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

Αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία:

 • Για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των σκόρων, αποθηκεύστε τα τρόφιμα σε αεροστεγή δοχεία από σκληρό πλαστικό ή γυαλί.
 • Αυτό θα εξαλείψει πιθανές πηγές τροφής για τους σκόρους ακόμα και αν καταφέρουν να εισέλθουν στην κουζίνα σας.
 • Η αποθήκευση των τροφίμων σε αεροστεγή δοχεία αποτρέπει επίσης την προσβολή τους από άλλα έντομα, όπως μυρμήγκια, κατσαρίδες και ποντίκια.

Καθαρισμός με λευκό ξύδι:

 • Σκουπίστε όλες τις επιφάνειες των ντουλαπιών σας με λευκό ξύδι για να εξοντώσετε σίγουρα σκόρους και αυγά.
 • Αναμείξτε το ξύδι με ζεστό νερό και σαπούνι για βαθύ καθαρισμό.

Γιατί λειτουργεί το λευκό ξύδι;

Σύμφωνα με την Planet Natural, «Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό που αλλοιώνει το επίπεδο pH των επιφανειών με τις οποίες έρχεται σε επαφή. Τα αυγά και οι προνύμφες των σκόρων δεν μπορούν να επιβιώσουν σε όξινο περιβάλλον, όπως αυτό που δημιουργεί το λευκό ξύδι».

Σημείωση:

Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι με προσοχή σε όλο το σπίτι, καθώς μπορεί να διαβρώσει ορισμένες επιφάνειες, όπως μάρμαρα, μέταλλα και ξύλινα πατώματα.

Πώς να απομακρύνετε τους σκόρους από τα ρούχα σας

Ανακαλύψατε σκόρους στα ρούχα σας; Πρέπει να δράσετε άμεσα.

Ακολουθήστε 3 βήματα για να ξεφορτωθείτε αυτά τα ενοχλητικά έντομα:

 • Πλύνετε τα ρούχα σας
 • Καθαρίστε την ντουλάπα σας
 • Απωθήστε τους σκόρους με μυρωδικά

Πλύνετε τα ρούχα σας

Οι ειδικοί της Planet Natural συμβουλεύουν: «Βάλτε όλα τα ρούχα που μπορεί να έχουν μολυνθεί σε μια στοίβα και πλύντε τα με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Σιγουρευτείτε ότι τα στεγνώνετε σε μεσαία ή δυνατή θερμοκρασία στο στεγνωτήριο σας, καθώς αυτό θα βοηθήσει να σκοτωθούν οι προνύμφες (εκτός εάν η ετικέτα των ρούχων σας δεν το επιτρέπει)».

Καθαρίστε την ντουλάπα σας

Ενώ τα ρούχα πλένονται, μην αμελήσετε την ντουλάπα σας. Σκουπίστε σχολαστικά το πάτωμα και τους τοίχους με ηλεκτρική σκούπα, καθώς τα αυγά των σκόρων μπορούν εύκολα να κρυφτούν στα χαλιά ή στις σκοτεινές γωνίες.

Στη συνέχεια, πλύνετε καλά τα ράφια και τους τοίχους της ντουλάπας σας με ζεστό σαπουνόνερο για να απομακρύνετε εντελώς κάθε πιθανότητα να κρύβονται σκόροι.

Απωθήστε τους σκόρους με μυρωδικά

Μπορείτε να αποτρέψετε την επανεμφάνιση των σκόρων με ένα απλό μείγμα βοτάνων, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα έλαια των βοτάνων, όπως η λεβάντα.

Η Planet Natural αναφέρει: «Υπάρχουν ορισμένες μυρωδιές που απωθούν φυσικά τους σκόρους, επομένως η χρήση τους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους κρατήσετε μακριά. Βάλτε μικρή ποσότητα από:

 • λεβάντα,
 • φύλλα δάφνης,
 • γαρύφαλλα,
 • δεντρολίβανο και
 • θυμάρι,

σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε το στο σημείο όπου αποθηκεύετε τα ρούχα ή τα τρόφιμά σας. Ευτυχώς, αυτά τα βότανα απωθούν αποτελεσματικά τους σκόρους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ