Απαλλαγείτε γρήγορα από τις μύγες στο σπίτι σας με ένα κοινό μπαχαρικό

Οι μύγες είναι ενοχλητικές για τους περισσότερους όταν εμφανίζονται στο σπίτι, ιδιαίτερα όταν ξεχάσουμε να βγάλουμε τα σκουπίδια εγκαίρως. Οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες βρίσκουν τρόπο να μπουν στο σπίτι μας, ακόμα και αν χρησιμοποιούμε σίτες. Ορισμένες φορές, εμφανίζονται από το πουθενά και μας ενοχλούν. Όμως, υπάρχει ένα λαχανικό που μπορεί να τις διώξει από το σπίτι μας και αυτό είναι το τζίντζερ ή πιπερόριζα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σπρέι με τζίντζερ και νερό και να το ψεκάσετε στο σπίτι σας. Το τζίντζερ έχει μια πολύ δυνατή μυρωδιά που είναι ενοχλητική για τις μύγες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αιθέρια έλαια τζίντζερ στο σπίτι σας για να ενισχύσετε την δράση του λαχανικού.

Τα καλά νέα για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες στο σπίτι μας, είναι ότι είναι ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα. Οι μύγες βοηθούν στην επικονίαση των φυτών, δηλαδή στη διαδικασία μέσω της οποίας πραγματοποιείται η γονιμοποίηση στα φυτά. Είναι, επίσης, μέρος της τροφικής αλυσίδας, τρώγοντας άλλα έντομα και μικρά ζώα. Τα άσχημα νέα είναι ότι οι μύγες μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Penn State Extension, οι μύγες θεωρείται ότι μπορούν να μεταφέρουν 65 ασθένειες σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων της φυματίωσης, της λέπρας, του χολέρα και της δυσεντερίας. Επομένως, είναι σημαντικό να βρούμε τρόπους να τις κρατήσουμε μακριά από τα σπίτια μας χωρίς να τις βλάψουμε.

Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες στο σπίτι σας

Συγκεντρώστε τα υλικά σας. Θα χρειαστείτε

  • ένα μπουκάλι ψεκασμού
  • νερό
  • τζίντζερ σε σκόνη

Ορισμένες μάρκες διαλυτού τζίντζερ σε σκόνη περιέχουν ζάχαρη, η οποία προσελκύει τις μύγες και μπορεί να αφήσει κολλώδη υπολείμματα σε όλο το σπίτι σας. Γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή πριν την παρασκευή του μείγματος.

Γεμίστε το μπουκάλι με νερό, προσθέστε ένα φακελάκι ξηρού τζίντζερ σε σκόνη, ανακατέψτε καλά και είναι έτοιμο. Ψεκάστε κοντά στον κάδο σκουπιδιών και οπουδήποτε αλλού μπορούν να εισχωρήσουν οι μύγες, όπως στα παράθυρα και στην πόρτα. Στις μύγες δεν αρέσει η μυρωδιά αυτού του διαλύματος και έτσι τις κρατά μακριά από το σπίτι, χωρίς να είναι τοξικό. Με αυτό τον τρόπο δεν διαταράσσετε το οικοσύστημα και μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μύγες χωρίς να τις βλάψετε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ