7 σημάδια ότι βρίσκεστε στο 1% των επιτυχημένων σχέσεων

Λοιπόν, είστε σε μια σχέση εδώ και καιρό. Συγχαρητήρια. Ακόμη και αν ο δρόμος δεν είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα είστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι για το μέλλον σας μαζί.

Το ερώτημα είναι: πηγαίνουν καλά τα πράγματα μεταξύ σας; Δεν υπάρχει εγχειρίδιο καλής σχέσης αλλά υπάρχουν σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαντήσετε. Υπάρχουν συμπεριφορές που «προδίδουν» εάν ένα ζευγάρι διατηρεί μία πετυχημένη σχέση που θα διαρκέσει στον χρόνο.

Παρακάτω θα διαβάσετε 7 σημάδια ότι βρίσκεστε στις πιο επιτυχημένες σχέσεις.

7 σημάδια ότι βρίσκεστε στο 1% των επιτυχημένων σχέσεων, σύμφωνα με την ψυχολογία

  • Γελάτε μαζί
  • Έχετε σωματική οικειότητα
  • Η επικοινωνία είναι σχεδόν τηλεπαθητική
  • Είστε καλή ομάδα
  • Απολαμβάνετε ποιοτικό χρόνο
  • Σχεδιάζετε το μέλλον σας μαζί
  • Είστε κοντά με τους φίλους και την οικογένεια του συντρόφου σας

Γελάτε μαζί

Το να έχετε υπέροχη αίσθηση του χιούμορ είναι ένα προτέρημα. Ωστόσο το να μοιράζεστε την ίδια αίσθηση του χιούμορ με τον σύντροφό σου σημαίνει ότι μπορεί να πάτε την σχέση σας στο επόμενο επίπεδο.

Οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο στις μακροχρόνιες σχέσεις, για διάφορους λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, αυξάνει την σύνδεση. Το χιόμορ μπορεί να σας φέρει κοντά και να σας κάνει να νιώσετε άνετα. Σας χαλαρώνει και αυξάνει την εμπιστοσύνη μέσα σε μια σχέση.

Επίσης το γέλιο παρέχει φυσική ανακούφιση από το στρες. Με τον καιρό αρχίζουμε να συνδέουμε αυτό το συναίσθημα με τον σύντροφό μας. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του γέλιου βοηθούν στη δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος και κυριολεκτικά καταπολεμούν το άγχος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η καλή αίσθηση του χιούμορ αξιολογείται ως ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά που αναζητούμε σε έναν σύντροφο.

Έχετε σωματική οικειότητα

Μπορεί η σωματική οικειότητα να μην είναι το παν σε μία σχέση. Ωστόσο ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αρκετά σημαντική. Έρευνες δείχνουν ότι όταν δείχνουμε προσοχή στην σεξουαλική ζωή μας τότε βελτιώνετε και η σωματική και συναισθηματική μας ευεξία. Αφορά το αίσθημα αποδοχής και αγάπης που βιώνουμε με την ερωτική επαφή. Εάν δεν έχετε σωματική οικειότητα η σχέση μπορεί να έχει δυσκολίες. Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ανασφάλεια ή σύγχυση. Οι στιγμές που ξαπλώνετε στον καναπέ για να δείτε μία ταινία ή οι ρομαντικές στιγμές που απολαμβάνετε είναι πολύ σημαντικές.

Η επικοινωνία είναι σχεδόν τηλεπαθητική

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χωρίς σταθερή επικοινωνία, η σχέση μπορεί να πάρει γρήγορα την κάτω βόλτα. Η κακή επικοινωνία είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για να χωρίζουν τα ζευγάρια.

Χωρίς επικοινωνία σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε την καθημερινότητα σας. Δεν έχετε ιδέα πώς νιώθει ο σύντροφός σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια. Ακόμα χειρότερα μπορεί να αναγκάσει τον σύντροφο σας να ανοίγεται σε κάποιον άλλον για να βρει κατανόηση και υποστήριξη.

Σύμφωνα με ψυχολόγους, η επικοινωνία δεν σας βοηθάει μόνο να κατανοήσετε τις ανάγκες του συντρόφου σας, αλλά και να μείνετε κοντά και συνδεδεμένοι. Εάν για χρόνια έχετε καλή και ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να νιώθετε ότι «διαβάζετε» την σκέψη του συντρόφου σας.
Φυσικά, δεν είστε τηλεπαθητικοί. Είναι όμως, ένα θετικό σημάδι ότι γνωρίζετε τον σύντροφό σας πολύ καλά μετά από τα χρόνια που συνδέεστε και μοιράζεστε πράγματα.

Είστε καλή ομάδα

Όταν στηρίζετε ο ένας τον άλλον αυτό είναι το θεμέλιο μιας επιτυχημένης σχέσης. Σε μία καλή σχέση αυτό σημαίνει ότι έχετε συναισθηματική, σωματική, ακόμη και οικονομική υποστήριξη. Μοιράζεστε εξίσου τα βάρη της καθημερινότητας και συνεισφέρετε από κοινού σε όλα.

Τελικά στο κορυφαίο 1% των πετυχημένων σχέσεων είναι τα ζευγάρια που είναι καλές ομάδες. Οι σύντροφοι συνεργάζονται, κατανοούν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και παλεύουν μαζί για τους στόχους τους. Οι ψυχολόγοι δηλώνουν ότι το κλειδί για μια σχέση αγάπης και διάρκειας είναι όταν οι σύντροφοι δίνουν έμφαση στην ανιδιοτελή συμπεριφορά.

Γενικά οι άνθρωποι βάζουμε πρώτα τον εαυτό μας, τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Αυτό αλλάζει όταν βρούμε την αδελφή ψυχή μας. Τουλάχιστον, αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει.

Απολαμβάνετε ποιοτικό χρόνο

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλές φορές το παραβλέπουμε. Όταν έχετε κοινές εμπειρίες, χόμπι ή απλώς είστε μαζί σε μία όμορφη στιγμή τότε σίγουρα ανήκετε στο 1% των πιο επιτυχημένων σχέσεων.

Φυσικά βοηθάει εάν έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Επίσης μπορεί να μοιράζεστε κάποιο κοινό στόχο ή ένα κοινό σχέδιο, όπως η αγορά του πρώτου σας σπιτιού. Όταν δίνετε σε κάποιον την αμέριστη προσοχή σας αυτό δείχνει βαθιά αγάπη και σύνδεση και στηρίζει τον ισχυρό δεσμό μεταξύ των ζευγαριών.

Σχεδιάζετε το μέλλον σας μαζί

Ο προγραμματισμός για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι βαρετός. Είναι σαν μια συνέντευξη για δουλειά. Αναρωτιέστε που θέλετε να βρίσκεστε σε πέντε χρόνια. Ωστόσο στις επιτυχημένες σχέσεις, ο προγραμματισμός είναι διασκεδαστικός.

Μπορεί να φαντάζεστε μαζί το σπίτι των ονείρων σας και να σχεδιάζετε να ζήσετε εκεί όταν αποκτήσετε παιδιά. Σύμφωνα με την ψυχολογία, όταν κάνουμε σχέδια, νιώθουμε πιο ασφαλείς. Σταματάμε να ανησυχούμε για τον στόχο μας και αυτό μας δίνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούμε με άλλες σημαντικές εργασίες.

Είστε κοντά με τους φίλους και την οικογένεια του συντρόφου σας

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να λατρεύετε την πεθερά σας. Όταν έχετε, όμως, μία ισχυρή σχέση με τους στενούς φίλους και την οικογένεια του συντρόφου σας αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι βαδίζετε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Απλά και μόνο το γεγονός ότι σας έχουν συστήσει στον στενό κύκλο τους λέει πολλά για το πώς σας βλέπει. Είναι περήφανοι για εσάς και θεωρούν ότι θα είστε μαζί τους στο μέλλον.

Οι σχέσεις εξελίσσονται

Αν δεν αναγνωρίζεται αρκετά από τα παραπάνω σημάδια στην σχέση σας μην απογοητεύεστε. Οι σχέσεις εξελίσσονται πάντα. Αν αποφασίσετε τώρα ότι θέλετε να χτίσετε καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφο σας αυτό σίγουρα θα βελτιώσει την ποιότητα της σχέσης σας. Μιλήστε για τις επιθυμίες και τους προβληματισμούς σας και ακούστε την γνώμη και τα συναισθήματα του συντρόφου σας. Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε από αυτήν την διαδικασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ