7 σημάδια ότι κάποιος νοιάζεται για εσάς αν και δυσκολεύεται να σας το δείξει

Έχετε αναρωτηθεί αν κάποιος στην ζωή σας ενδιαφέρεται πραγματικά για εσάς ή όχι; Λοιπόν δεν είστε οι μόνοι. Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι ανησυχούμε ότι οι άνθρωποι που αγαπάμε μπορεί να μην μας αγαπούν.

Αλλά εδώ είναι το ενδιαφέρον σημείο. Μπορεί οι άνθρωποι να μην λένε ανοιχτά ότι ενδιαφέρονται για εσάς αλλά υπάρχουν σημάδια στην συμπεριφορά τους που μαρτυρούν ότι «κρύβουν» βαθιά στοργή για εσάς.

Παρακάτω θα διαβάστε αυτά τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος νοιάζεται για εσάς αλλά δεν του είναι εύκολο να το δείξει.

7 σημάδια ότι κάποιος νοιάζεται για εσάς αν και δυσκολεύεται να σας το δείξει

  • Είναι πάντα εκεί για εσάς
  • Θυμούνται τα μικρά πράγματα
  • Σας υπερασπίζονται όταν δεν είστε παρόντες
  • Κάνουν θυσίες για εσάς
  • Δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή σας
  • Βλέπουν ότι δεν είστε ο εαυτός σας
  • Σας δείχνουν ότι σας εκτιμούν γι’ αυτό που είστε

Είναι πάντα εκεί για εσάς

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι κάποιος φαίνεται είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεστε; Μπορεί να μην λέει πολλά, αλλά η παρουσία του τα λέει όλα. Βρίσκεται στο πλευρό σας στα εύκολα και τα δύσκολα.

Η συνεπής παρουσία του ανθρώπου αυτού στη ζωή σας δείχνει την βαθιά στοργή που έχει για εσάς. Θυμηθείτε ότι οι πράξεις συχνά μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Σε αυτή την περίπτωση, η αξιοπιστία τους είναι η απόδειξη του πόσο ενδιαφέρονται για εσάς.

Θυμούνται τα μικρά πράγματα

Οι άνθρωποι αυτοί θα θυμούνται πολύ μικρές λεπτομέρειες για την ζωή και την καθημερινότητα σας. Είτε είναι η αγαπημένη σας μάρκα τσαγιού είτε μια τυχαία ιστορία από τα σχολικά χρόνια σας που μοιραστήκατε, εκείνοι τα θυμόταν όλα.

Όταν κάποιος νοιάζεται βαθιά για εσάς, δίνει προσοχή στα μικρά πράγματα. Αυτές οι μικρές αναμνήσεις μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά σημαίνουν τα πάντα γι’ αυτούς τους ανθρώπους επειδή αφορούν εσάς.

Σας υπερασπίζονται όταν δεν είστε παρόντες

Υπάρχουν άνθρωποι που όταν πραγματικά περνάτε δύσκολα είναι έτοιμοι να σας υποστηρίξουν. Το πιο σπουδαίο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα σας υπερασπιστούν ακόμη και όταν δεν είστε παρόντες.

Μπορεί να μην σας έχουν εκφράσει με λόγια την στήριξη ή την στοργή τους. Ωστόσο μπορεί να σας υπερασπιστούν όταν κάποιος προσπαθεί να σπιλώσει την φήμη σας ή να σας κουτσομπολέψει. Αυτοί οι άνθρωποι σας εκτιμούν και σας νοιάζονται πραγματικά.

Κάνουν θυσίες για εσάς

Όταν κάποιος επιλέγει να ξεβολευτεί για να σας βοηθήσει σε κάτι αυτό είναι δείκτης της βαθιάς συμπάθειας του προς εσάς. Μπορεί να προσαρμόζει το πρόγραμμα του για να σας εξυπηρετήσει και γενικά είναι πρόθυμος να είναι στο πλευρό σας εφόσον τον χρειαστείτε.

Όταν κάποιος είναι πρόθυμος να κάνει θυσίες για εσάς είναι σαφές σημάδι της βαθιάς στοργής του για εσάς. Εκτιμούν την ευτυχία και την ευημερία σας.

Δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή σας

Γνωρίζατε ότι όταν νοιαζόμαστε για κάποιον, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη; Αυτή η «ορμόνη αγάπης» μας κάνει να νιώθουμε καλά και καλλιεργεί συναισθήματα ενσυναίσθησης και εμπιστοσύνης. Πώς σχετίζεται αυτό με το θέμα μας;

Λοιπόν, όταν κάποιος νοιάζεται βαθιά για εσάς, ενδιαφέρεται πραγματικά για τη ζωή σας. Θέλει να μάθει για την ημέρα σας, τα ενδιαφέροντά σας, τα όνειρά σας, ακόμα και τους φόβους σας.
Θα ρωτήσει για το βιβλίο που διαβάζετε ή την ταινία που μόλις παρακολουθήσατε. Θα θέλει να μάθουν πώς πήγε η παρουσίασή σας στη δουλειά ή αν καταφέρατε να φτιάξετε τη βρύση που στάζει στο σπίτι. Θέλουν να είναι μέρος της ζωής σας επειδή νοιάζονται βαθιά για εσάς.

Βλέπουν ότι δεν είστε ο εαυτός σας

Όταν κάποιος νοιάζεται βαθιά για εσάς, είναι συντονισμένος με τα συναισθήματά σας. Ακόμη και όταν προσπαθείτε να τα κρύψετε, μπορούν να αντιληφθούν πότε κάτι δεν πηγαίνει καλά. Αυτή η διαισθητική κατανόηση είναι σημάδι βαθιάς συναισθηματικής σύνδεσης που έχουν μαζί σας.

Σας δείχνουν ότι σας εκτιμούν γι’ αυτό που είστε

Το πιο βαθύ σημάδι ότι κάποιος νοιάζεται για εσάς είναι αυτό: σας κάνουν να νιώθετε ότι σας εκτιμούν για αυτό που πραγματικά είστε.
Αναγνωρίζουν τα ταλέντα σας και αποδέχονται τα ελαττώματά σας. Δεν προσπαθούν να σας αλλάξουν ή να σας βάλουν σε κάποιο καλούπι. Σας εκτιμούν όπως είστε. Αυτό είναι μια ισχυρή απόδειξη βαθιάς φροντίδας και στοργής.

Να ανταποδίδετε

Αν εντοπίσετε κάποιο ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια σε κάποιον που βρίσκεται στο περιβάλλον σας τότε να είστε σίγουροι ότι σας εκτιμάει βαθιά ακόμη και αν δεν το εκφράζει με λόγια. Θυμηθείτε, όμως, ότι είναι εξίσου σημαντικό να ανταποδώσετε. Δείξτε τους ότι εκτιμάτε την παρουσία τους και την διακριτική στοργή τους.

Μην ξεχνάτε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας. Άλλωστε, η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε δυνατή σχέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ