Το Instagram δοκιμάζει ένα αντίγραφο του BeReal – Όσα πρέπει να ξέρετε για το «Candid Challenges»

Νέες αλλαγές στο Instagram; Σύμφωνα με τον γνωστό Leaker και Reverse Engineer, Alessandro Paluzzi, το Instagram που ανήκει στη Meta δοκιμάζει τη δική του έκδοση του BeReal, μιας από τις πιο ανερχόμενες νέες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Paluzzi δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης από το «IG Candid Challenges», όπως ονομάζεται, τη Δευτέρα. Το Instagram σε δήλωση στο Engadget ανέφερε ότι εργάζεται σε ένα εσωτερικό πρωτότυπο της δυνατότητας αυτής, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την προσθήκη. Το Gizmodo επικοινώνησε με το Instagram για σχόλιο το πρωί της Τρίτης, αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης.

Ο χρήστης εξήγησε πως φαίνεται ότι το Candid Challenges θα βρίσκεται στην ενότητα των stories της εφαρμογής και θα μπορεί κάποιος να επιλέξει αν θα το βάλει. Εάν οι χρήστες επιλέξουν να συμμετάσχουν, δήλωσε ο Paluzzi, θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση σε διαφορετική ώρα κάθε μέρα που θα τους ζητά να τραβήξουν μια φωτογραφία σε δύο λεπτά. Ακούγεται οικείο; Αυτό είναι το ίδιο χρονικό διάστημα στο οποίο η BeReal προτρέπει τους χρήστες της να τραβήξουν και να μοιραστούν μια φωτογραφία.


Η εφαρμογή, που παρουσιάστηκε ως μια πιο άμεση και αυθεντική εναλλακτική του Instagram, προτρέπει τους χρήστες να μοιραστούν ένα στιγμιότυπο από την μπροστά και την πίσω κάμερα μέσα σε δύο λεπτά από το κλικ σε μια ειδοποίηση. Έχουν γίνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια download από την αρχή αυτού του μήνα.

Αν και το Instagram εργάζεται στο Candid Challenges, αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαθέσει τη λειτουργία σε όλους τους χρήστες στο μέλλον. Οι εφαρμογές δοκιμάζουν τακτικά λειτουργίες που δεν φτάνουν ποτέ στο ευρύ κοινό.

Όπως και με το BeReal, οι χρήστες θα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την μπροστινή και πίσω κάμερα του τηλεφώνου τους ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Dual του Instagram. Το Instagram αποκάλυψε για πρώτη φορά τη δυνατότητα Dual στα μέσα Ιουλίου, περίπου την ίδια στιγμή που ανακοίνωσε ότι νέες αναρτήσεις βίντεο μικρότερες των 15 λεπτών θα κοινοποιούνταν όλες ως Reels, το αντίγραφό του στο TikTok. Η εταιρεία πιέζει προς τα Reels σε μια προφανή προσπάθεια να μετατρέψει την κύρια ροή του Instagram σε TikTok και τώρα θέλει τα Stories να μιμούνται… το BeReal.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ