Πώς θα λειτουργούν οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του WhatsApp με υπηρεσίες τρίτων – Η Meta εξηγεί

Τώρα που οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τους ψηφιακούς «φύλακες» είναι σε ισχύ, η Meta είναι έτοιμη να αποκαλύψει σε όλους πώς το WhatsApp και το Messenger θα προσφέρουν κρυπτογράφηση end-to-end (E2EE), ενώ παράλληλα θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του νόμου περί ψηφιακών αγορών (DMA) για συνομιλίες τρίτων.

To Digital Markets Act (DMA) απαιτεί ότι η Meta «πρέπει να είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τη διαλειτουργικότητα με άλλες υπηρεσίες εντός τριών μηνών από τη λήψη αιτήματος», αλλά σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog της εταιρεία, η ενεργοποίηση για δημόσια χρήση θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από αυτό. Οι απαιτήσεις επιτάσσουν επίσης την υποστήριξη μόνο για συνομιλίες ένας προς έναν και ανταλλαγή αρχείων, όπως εικόνες, βίντεο ή φωνητικά μηνύματα «κατά το πρώτο έτος» του νέου κανονισμού, προτού επεκταθούν με την πάροδο του χρόνου για να συμπεριλάβουν ομαδικές συνομιλίες και κλήσεις.

WhatsApp
πηγή: unsplash.com / Mourizal Zativa

Η Meta αναφέρει ότι οι third-party πάροχοι θα πρέπει να υπογράψουν συμφωνία για τη διαλειτουργικότητα με το Messenger και το WhatsApp πριν η εταιρεία συνεργαστεί μαζί τους για την εφαρμογή του. Η εταιρεία ζητά από τους άλλους παρόχους να χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο Signal του WhatsApp για κρυπτογράφηση, αλλά δηλώνει ότι θα δεχτεί και άλλους αν διαπιστώσει ότι πληρούν τα ίδια πρότυπα ασφαλείας.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι οι συνομιλίες E2EE θα είναι ασφαλείς κατά τη μεταφορά, είτε ο άλλος πάροχος χρησιμοποιεί το Signal είτε όχι. Ωστόσο, η Meta δεν εγγυάται ότι οι εφαρμογές που λαμβάνουν τις συνομιλίες των χρηστών του WhatsApp και του Messenger δεν θα κάνουν τίποτα δυσάρεστο.

πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ