Νέες αλλαγές στο X (πρώην Twitter) – Η νέα ρύθμιση από τα…. παλιά

Μετά την κατάργηση των επικεφαλίδων από τις καρτέλες URL στο X (πρώην Twitter), η πλατφόρμα του γνωστού δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ αποφάσισε να τις προσθέσει ξανά, δίχως βέβαια να λειτουργούν όπως πριν.

Με αυτή τη λειτουργία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ,  οι τίτλοι και οι σελίδες τίτλων ιστότοπων θα εμφανίζονται  πάνω στις εικόνες που συνδέονται με αυτές τις σελίδες, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την αναγνώριση του κειμένου και το τι διαβάζεις.

Η συγκεκριμένη αλλαγή ενθουσίασε το κοινό του X, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες ιδιορρυθμίες σε σύγκριση με την παλαιά λειτουργία. Για παράδειγμα, εάν μια επικεφαλίδα ή ένας τίτλος είναι πολύ μεγάλος, αυτός θα κόβεται με ελλείψεις, οπότε το κείμενο θα πρέπει να είναι αρκετά μικρό. Ωστόσο είναι μια βελτίωση από το πώς λειτουργούσαν παλιά, όταν οι εικόνες περιλάμβαναν απλώς το domain του ιστότοπου με τη δημοσίευση.

Το X σταμάτησε να εμφανίζει τους τίτλους των κειμένων στις φωτογραφίες πέρυσι επειδή ο ιδιοκτήτης Έλον Μασκ πίστευε ότι θα έκανε τις αναρτήσεις να φαίνονται καλύτερα. Η κατάργηση των επικεφαλίδων έκανε τις αναρτήσεις μικρότερες, αλλά ήταν πιο δύσκολο να γνωρίζεις πού θα σε πήγαινε μια συνδεδεμένη εικόνα όταν έκανες κλικ σε αυτήν, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι έπρεπε να βρουν διαφορετικές λύσεις, όπως να προσθέσουν μια επικεφαλίδα απευθείας σε μια εικόνα ή να συμπεριλάβουν την επικεφαλίδα στο κείμενο της ανάρτησης.

Ο Μασκ υποσχέθηκε τον Νοέμβριο ότι οι τίτλοι θα επανεμφανίζονταν πάνω από τις κάρτες URL σε ένα καινούριο update του Χ. Στις Android συσκευές, οι τίτλοι εξακολουθούν να λειτουργούν όπως παλιά, ενώ εξακολουθούν να εμφανίζονται κάτω από μια εικόνα, επομένως είναι λιγότερο σαφές εάν ή πότε αυτή η αλλαγή θα κυκλοφορήσει. Περισσότερες πληροφορίες για το ποτέ το νέο update θα προστεθεί επίσης στις iOS συσκευές δεν έχουν γίνει γνωστές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ