Έρχονται νέοι κανόνες στο Gmail – «Έχετε 10 ημέρες να συμμορφωθείτε» λέει η Google

Στον κλάδο της τεχνολογίας, η δημιουργία πειστικών φαρσών την 1η Απριλίου είναι κάτι συνηθισμένο. Ωστόσο, αυτή την Πρωταπριλιά, η είδηση της μαζικής απόρριψης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στους κατόχους λογαριασμών Gmail δεν θα είναι φάρσα.

Σε μόλις 10 ημέρες, θα αρχίσουν να ισχύουν νέοι κανόνες της Google που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο μπλοκάρισμα μεγάλου μέρους της εισερχόμενης αλληλογραφίας. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την επικείμενη και σημαντική αλλαγή.

Οι αποστολείς μαζικών email έχουν 10 ημέρες για να συμμορφωθούν

Η Google έχει καταστήσει σαφές από τον Οκτώβριο του 2023 ότι οι νέοι κανόνες ελέγχου ταυτότητας αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα έχουν ως αποτέλεσμα ορισμένα μηνύματα προς λογαριασμούς Gmail να απορρίπτονται και να επιστρέφονται μαζικά στον αποστολέα.

Ο υπεύθυνος για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη του Gmail, Neil Kumaran ανακοίνωσε ότι «ξεκινώντας από το 2024, θα απαιτήσουμε από τους αποστολείς μαζικών αποστολών να πιστοποιούν τα email τους, να επιτρέπουν την εύκολη διαγραφή και να παραμένουν κάτω από ένα όριο αναφερόμενης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας».

Ορισμένες από αυτές τις νέες προστασίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν σε 10 ημέρες και θα επηρεάσουν κάθε κάτοχο προσωπικού λογαριασμού Gmail με πολύ θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Google, οι προστασίες AI του Gmail εμποδίζουν πάνω από το 99,9% των μηνυμάτων spam, phishing και κακόβουλου λογισμικού που μεταφέρουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να φτάσουν στα εισερχόμενα των χρηστών. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 15 δισεκατομμύρια emails καθημερινά.

Άρα γιατί υπάρχει ανάγκη για νέους κανόνες που επηρεάζουν την αλληλογραφία που φτάνει στους λογαριασμούς Gmail; Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι αρκετά καλοί και εξακολουθούν να επιτρέπουν σε ανεπιθύμητα και δυνητικά επικίνδυνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να διαφεύγουν από το δίχτυ προστασίας.

Οι νέοι κανόνες μαζικών αποστολέων της Google απαιτούν πιστοποίηση ταυτότητας email

Οι νέοι κανόνες απευθύνονται αποκλειστικά στους αποστολείς μαζικών αποστολών, τους οποίους η Google ορίζει ως εκείνους που στέλνουν τουλάχιστον 5.000 μηνύματα ημερησίως σε διευθύνσεις Gmail. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται με βάση τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από τον ίδιο κύριο τομέα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποτομέων που χρησιμοποιούνται. Σημαντικό είναι ότι για να χαρακτηριστεί κάποιος ως μαζικός αποστολέας, το όριο των 5.000 πρέπει να επιτευχθεί μόνο μία φορά σε 24 ώρες για να γίνει μόνιμος ο χαρακτηρισμός.

Παρόλο που η Google φαίνεται να ακολουθεί μια αργή και σταθερή προσέγγιση στους νέους κανόνες για τους αποστολείς μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λογαριασμούς Gmail, μπορείτε να περιμένετε ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να αυξάνονται από την 1η Απριλίου.

«Ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2024, θα αρχίσουμε να απορρίπτουμε τη μη συμμορφούμενη κίνηση», δήλωσε η Google σε μια ερώτηση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τους αποστολείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνεχίζοντας: «Συνιστούμε στους αποστολείς να χρησιμοποιήσουν την προσωρινή περίοδο επιβολής της αποτυχίας για να κάνουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να γίνουν συμμορφούμενοι».

Από την 1η Ιουνίου, η Google θα αρχίσει επίσης να εφαρμόζει την απαίτηση όλα τα εμπορικά και διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να διαθέτουν λειτουργία διαγραφής με ένα κλικ για τους παραλήπτες.

πηγή: FOXreport.gr

«Ασφαλίστε τώρα τους λογαριασμούς σας»: Χάκερ στοχεύουν τους χρήστες του Gmail και του Facebook – Έκλεψαν 1,5 εκατ. ευρώ το 2023

Γιατί υπάρχει ένα σκωτσέζικο χωριό στην Ιταλία;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ